Sobota, 22. Februára 2014, 11:56
ahojte takze stalo sa to ze auto zacalo škripat a dymet.zle mazalo turbo ktore zlahlo ao prve a hned nato kym som prisiel na prve odpocivadlo mi nemazalo posledny piest a lozisko na kluke,tym padom zadrelo lozisko a vybavene.auto nevykazalo ziadnu poruchu,iba skripot a dym.Zdalo sa ze turbo zlahlo aj tym ze nasalo vodu lebo ked sme rozobrali hlavu bola voda vo valci.No postup bol hlava dole vybrus tesnenie atd.Klukovka nova ktoru som zohnal z ineho .Urobil 1. vybrus a loziska.Kruzky ojnice nove turbo a hlavne olejove cerpadlo ktore bolo dryhovane.Asi z toho rozpadnuteho loziska.Kontrolujte casto tlak oleja lebo tieto budy su na to chore-teda na cerpadla.Kazdemu jednemu co som volal a zohnal cerpadlo mal ho doryhovane..Nekupujte to cele aj s vyvazovakmi dajte si to rozobrat a nafotit ako to vyzera.Ja som rkupil radsej nove..No a momentalne zabehavam.dym ide biely,asi bude daka triska na prt lebo ked sa zapocuvam trochu vynechava a dym ako z avie.Idem na diagnostiku ci bude triska alebo co...A este idem vymenit odvetravanie klukovej skrine to ze robi problem s dymenim...pre vase info a skusenost dalsia.
Odlučovač oleja, alebo separator oleja je vo všetkých BMW dieselových motoroch. Jeho funkcia je separovať kvapky oleja z odvetrania kľukovej skrine. Olejový separátor sa odporúča vymieňať spolu s olejom. Upchatím membrány môže dôjsť k poškodeniu turba.