... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kindlosch
Autor témy
Auto: E36 compact 328ti
Kraj: Zahraničie

Re: [E36 318ti Compact] -> 323ti -> 328ti

Streda, 4. Júna 2014, 15:46

trochu přibleju :

318ti a 323ti mají podle katalogu rozdílné ramena,ložiska i náboje.Sehnány poloosy z 323ti(díky mychalovi) pro velké unašeče k difu a pasují do nábojů z 318ti.
Takže ramena dostanou výztuhy alá Z3M,opískovat a začernit.Nové ložiska FAG,náboje pozinkovat a červené strongflexy už mám asi dva roky na půdě :)

Další chci udělat štelovatelnou geometrii zadku.Šrouby z E39 o délce 98mm se mi moc nezamlouvali,tak jsem hledal v katalogu a našel 125mm šrouby z E9x.
Podle obrázku vypadaly v pohodě,ale dorazil šroub z hlavou na E-Torx a navíc by se musela profrézovat držka pro podložku+kus nového závitu - zatké zavrhnuto.
Nyní mám 110mm z koncernu a ty už půjdou použít.Jen jsou jinak vyosené než u BMW a nejde použít samosvorná matice.Na koncernu je matice se silonem - co myslíte?
Nechám vyrobit podložky pro šrouby,navařit na nápravnici+nechám přivařit klasické podložky kolem děr pro uchycení difu.
Písek,barva,strongflex.

Každým dnem by měli dorazit zadní brzdiče z E34 540i.Koupím kotouče 300x20mm z E8x řady,které jsou výškou skoro totožné jako stávající z compacta.
Navíc mají stejný průměr paken pro ručku,takže by laborovaní nemělo být tak složité.Vyrobit adaptér brzdiče a vzhledově bych chtěl mít brzdiče,tak jako nabízejí na 300mm.de

Na motoru byla v minulosti měněná spojka.
Při sundavání převodovky z motoru jsem narazil u spodních šroubů do bloku,že na jedné straně je projetý závit-opraveno a na druhé straně pěkně zalomený šroub.N
avrtáno hezky uprostřed a zkouška zázračných vytahováků zalomených šroubů.Velký hovno,zalomenej vytahovák uvnitř šroubu.Kurva :D
Nějak jsem to odvrtal,ale už to není na hezky na středu,tak uvidím,jak půjde zachránit závit.

Začnu to nějak dokumentovat něčím lepším,jak moje Nokia a budu sem přidávat fotky.Letos bych chtěl s autem trochu pokročit,ale uvidíme kolik si najdu času,když mám doma škvrně :smile:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných