trochu přibleju :
318ti a 323ti mají podle katalogu rozdílné ramena,ložiska i náboje.Sehnány poloosy z 323ti(díky mychalovi) pro velké unašeče k difu a pasují do nábojů z 318ti.
Takže ramena dostanou výztuhy alá Z3M,opískovat a začernit.Nové ložiska FAG,náboje pozinkovat a červené strongflexy už mám asi dva roky na půdě :)
Další chci udělat štelovatelnou geometrii zadku.Šrouby z E39 o délce 98mm se mi moc nezamlouvali,tak jsem hledal v katalogu a našel 125mm šrouby z E9x.
Podle obrázku vypadaly v pohodě,ale dorazil šroub z hlavou na E-Torx a navíc by se musela profrézovat držka pro podložku+kus nového závitu - zatké zavrhnuto.
Nyní mám 110mm z koncernu a ty už půjdou použít.Jen jsou jinak vyosené než u BMW a nejde použít samosvorná matice.Na koncernu je matice se silonem - co myslíte?
Nechám vyrobit podložky pro šrouby,navařit na nápravnici+nechám přivařit klasické podložky kolem děr pro uchycení difu.
Písek,barva,strongflex.
Každým dnem by měli dorazit zadní brzdiče z E34 540i.Koupím kotouče 300x20mm z E8x řady,které jsou výškou skoro totožné jako stávající z compacta.
Navíc mají stejný průměr paken pro ručku,takže by laborovaní nemělo být tak složité.Vyrobit adaptér brzdiče a vzhledově bych chtěl mít brzdiče,tak jako nabízejí na 300mm.de
Na motoru byla v minulosti měněná spojka.
Při sundavání převodovky z motoru jsem narazil u spodních šroubů do bloku,že na jedné straně je projetý závit-opraveno a na druhé straně pěkně zalomený šroub.N
avrtáno hezky uprostřed a zkouška zázračných vytahováků zalomených šroubů.Velký hovno,zalomenej vytahovák uvnitř šroubu.Kurva

Nějak jsem to odvrtal,ale už to není na hezky na středu,tak uvidím,jak půjde zachránit závit.
Začnu to nějak dokumentovat něčím lepším,jak moje Nokia a budu sem přidávat fotky.Letos bych chtěl s autem trochu pokročit,ale uvidíme kolik si najdu času,když mám doma škvrně