... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Bmw e39 Ako napojit Zosilovac

Streda, 8. Januára 2014, 13:53

scarface napísal:
Poznas niekoho kto daval ten adapter,ze to nie je ziadna slava...

Na to predsa nemusim nikoho poznat, staci sa len zamysliet. Ale obcas pricuchnem k domacej profi hi-fi technike (kde len kabel od reproduktora je drahsi ako cela zastavba v aute), takze par naozaj kvalitnych sustav som uz mal moznost si vypocut.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Streda, 8. Januára 2014, 16:43

Ak nechceš dávať ten prevodník , tak vytiahni nízkoúrovňový signál z predzosilovača originálneho rádia. To už ale chce mať vyššie elektrotechnické skúsenosti.

scarface
Autor témy
Auto: BMW e39
Kraj: Prešovský

Streda, 8. Januára 2014, 17:06

Ved to a ja ich bohuzial nemam...keby som videl aspon foto ako to vzera...

pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Streda, 8. Januára 2014, 21:14

neviem čo tam máš za rádio. Ja sa chystám napr. robiť AUX do môjho, mám tam starší panel navi 4:3. Ale k téme, keby som chcel zapájať vlastný zosik, ako plánuješ ty, tak by som využil už existujúcu káblovačku ku reprákom. Vzadu v kufri sa nachádza riadiomodul. Z rádiomodulu odpojiť repráky a napojiť na nový zosik/y. V rádiomodule sa nachádza audioprocesor TDA7310. Výstup (nizkoúrovňový) z toho TDA zapojiť na vstup vlastného zosilňovača. Všetko ostané by som nechal zapojené, aby mi fungovalo ovládanie z volantu a z panelu. Tým si zachováme ovládanie korekcíí a (basy/výšky/vyváženie) a hlasitosti.
Jednoducho povedané vynecháme origoš BMW zosik a napichneme tam svoj. Postup je rovnaký ak máš aj iný typ rádia (nemáš modul vzadu, ale všetko vpredu), len to treba rozobrať, identifikovať audio procesor, vygoogliť datascheet k nemu, zistiť ktoré piny sú výstupy a ostatné je už bez problémov.
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Piatok, 10. Januára 2014, 17:36

ja som daval ten prevodnik, nic tym nedocielis, zbytocnost ako bolo pisane vyssie. Spravil som vystup z predzosilnovaca a signal je perfektny a cisty. Bude ta to stat 4 cinche a 30cm signaloveho kablu, prevrtat 4 diery do krabice radia a napajkovat tie kable kde treba, robota tak na pol hodiny, ale treba mikropajku, trafopajkovackou sa tam nedostanes je to velmi drobne a tenulinke cesticky su. Nasledne treba prerusit cesticky vystupne ku konektoru aby si vyradil povodny zosik z radia, ja som vypalil koncove integrace celkom. Tu je ukazka ako: http://www.youtube.com/watch?v=8DyuMIiGQ2Y
tu je zapojenie konektora: http://www.xoutpost.com/attachments/nav ... 4-bm54.jpg

Neviem presne ktore radio mas. Treba pocitat s tym ze spravis vyvod REMOTE na zosik aby sa spinal radiom. Na starsom 16 vyvod na novsom 13 vyvod na antena out. Na niektorych schemach mas rovno pisane ze Remote to Amp.
Uz som to tu rozoberal viackrat takze da sa najst na fore tema alebo tu je http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1181877.html su tam fotky ako a kde spajkovat

Je to jedina operacia ktora zmeni zvuk o 500% k lepsiemu bez zmeny v reproduktoroch. Odporucam vymenit vysky vpredu a basy prida len woofer, staci 20cm alebo 25cm reprak ktory nezaberie vela miesta v kufri, najlepsie riesenie nasmerovat cez laktovku do kabiny, ale ak potrebujes vak na lyze tak treba namontovat na plato, ale treba otvor do kabiny, cize vybrat zaslepku ktora tam je.
Vysky su 25mm, pasuju morely presne do trojuholnikov pri zrkadlach. Zosilnovat staci od 20W na kanal, teraz tam nieje ani 5W na kanal. Preto to nehra dobre.
Pekny zvuk sa da dosiahnut aj bez zmeny kablov a reproduktorov vo dverach a na plate.
Môj airbrush blog

Obrázok

scarface
Autor témy

Piatok, 10. Januára 2014, 23:47

Pozeram,ze Ty si od Kosic odkial presne ;-) ? Ja som zo Secovskej Polianky...keby som Ta poprosil vedel by si mi to prerobit lebo ja sa bojim do toho ebajajat aby nieco neposral ;-) Nechcem to zadarmo ja Ti za Tvoju ochotu mile rad zaplatim :-D

airbrushdoc

Sobota, 11. Januára 2014, 07:08

Som z Košíc, bývam na petzvalovej. Vieme sa dohodnúť ale možno o týžden lebo strašne veľa mam roboty aj cez wikendy robím alebo by si nechal rádio a pár dni bez radia jazdil, ináč treba zabezpečiť koncovky cinche do panela 4 kusy najlepšie pozlatene kúpiš v jumbe v radioamateri.
Môj airbrush blog

Obrázok

scarface
Autor témy

Sobota, 11. Januára 2014, 15:32

Ok ja sa uz Tebe prisposobim kedy budes mat cas...ja to dam kupit kamosoj aby som ja nekupil neaku kokotinu alebo keby si mal cas a cestu okolo toho obchodu tak mi to kup Ty a ja Ti to samozrejme preplatim ; ) Potom ma informuj...dik moc za Ochotu : D

airbrushdoc

Sobota, 11. Januára 2014, 21:07

Teoreticky ak máš bm54 ako ja tak sa to dá spraviť na výmenu že dáš mi tvoju a ja ti dám svoju už upravenú aj tak mi auto stojí teraz a asi celu zimu bude stať, rovno by si to mal a nemusíš čakať a môžeš počuť ako to hra v mojom, len nabiť baterku mi treba
Môj airbrush blog

Obrázok

scarface
Autor témy

Sobota, 11. Januára 2014, 21:13

No neviem ake mam oznacenie radia musim sa nanho pozriet...Mam kazetomechaniku spolu s radiom...lebo niektore su osobtne mechanika a radio...vies co mam na mysli ;-) Ked mas take twk by som hned zajtra pon skocil ;-)

airbrushdoc

Nedeľa, 12. Januára 2014, 23:25

Nie ja mam rádio v kufri, vpredu mam 16:9 displej, takze to bude inakšie :(
Môj airbrush blog

Obrázok

scarface
Autor témy

Nedeľa, 12. Januára 2014, 23:38

Kurva drat... :-( A bedes vediet to moje prerobit ? Daj mi Tvoje cislo alebo mi ho posli na mail marcus1661@gmail.com ked ho tu nechces ukazat ;-) Zavolam Ti a dohodneme sa....

scarface
Autor témy

Pondelok, 13. Januára 2014, 14:53

Uz som kupil tie pozlatene chince aj ten signalov kablik ;-) Daj mi potom vediet :-)

airbrushdoc

Streda, 15. Januára 2014, 07:05

potrebujem vediet co je to za radio, lebo asi nebude totozne s tym co je v kufri, ale mozno sa mylim
Môj airbrush blog

Obrázok

scarface
Autor témy

Streda, 15. Januára 2014, 12:35

Tu mas foto ake mam radio
Prílohy
WP_000502.jpg
WP_000501.jpg
WP_000500.jpg
WP_000497.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných