... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Olda H
Autor témy
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

E36: dodělání ostřikovačů světel

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:16

Hledal jsem jak a kde jsou umístěny díry pro trysky ostřikovačů světel, a našel jsem tento kompletní návod jak dodělat ostřikovače světel na E36.

No a protože je také potřeba pro xenonáře dodělat i automatické naklápění světel, tak jeden odkaz tady : http://www.xenony-zlin.cz/z227-KIT-FSHL ... vetel.html
Prílohy
Headlight Washer.pdf
(722.41 KiB) 557 stiahnutí

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: E36: dodělání ostřikovačů světel

Streda, 15. Decembra 2010, 15:16

S tim odkazem na "automaticke naklapeni svetel" to doufam nemyslite vazne. Z te fotky to vypada na nejake opticke (IR) odrazove cidlo. To se jako upevni na podvozek pred zadni napravu a ma to snimat vzdalenost od vozovky? Kdyz to bude mezi kolama, tak pri jizde v zime, kdy jsou vyjete koleje a uprostred snih, tak budu sviti do zeme? Nebo to "umistit do stopy vozu" je mysleno, ze to mam dat pred zadni kolo pod prah, kde to bude furt zasrany od soli a snehu, takze to bude taky prd platny?

Osobne jsem za absolutni zakaz vubec i prodeje takzvanych HID a podobnych blbosti, ktery si "lidi" narvou do paraboly a oslnuji potkavackami vic nez kamion s dalkovymi... Kdyz xenon, tak s cockou na to urcenou, cidla vysky/naklonu tak jak maji byt plus ostrikovace a ne vybojka v parabole "povzbuzena" timto "automatickym naklapenim svetel..."
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Olda H
Autor témy
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

Streda, 15. Decembra 2010, 16:44

pelo napísal:
S tim odkazem na "automaticke naklapeni svetel" to doufam nemyslite vazne. Z te fotky to vypada na nejake opticke (IR) odrazove cidlo. To se jako upevni na podvozek pred zadni napravu a ma to snimat vzdalenost od vozovky? Kdyz to bude mezi kolama, tak pri jizde v zime, kdy jsou vyjete koleje a uprostred snih, tak budu sviti do zeme? Nebo to "umistit do stopy vozu" je mysleno, ze to mam dat pred zadni kolo pod prah, kde to bude furt zasrany od soli a snehu, takze to bude taky prd platny?

Osobne jsem za absolutni zakaz vubec i prodeje takzvanych HID a podobnych blbosti, ktery si "lidi" narvou do paraboly a oslnuji potkavackami vic nez kamion s dalkovymi... Kdyz xenon, tak s cockou na to urcenou, cidla vysky/naklonu tak jak maji byt plus ostrikovace a ne vybojka v parabole "povzbuzena" timto "automatickym naklapenim svetel..."

Hele, já tady neřeším jestli si někdo dá HID sadu nebo dobaslí jakýkoliv xenon nebo jestli si to dá do paryboly nebo čočky. Neřeším tady ani jestli je naklápění světel optikou nebo zda si to někdo dá nebo ne. Podstatou tohoto vlákna (a je to v nadpisu) je zástavba ostřikovačů světlometů (dle originálu) a je mi úplně jedno jestli si to někdo dodělá k obyčejným světlům nebo xenonům. Koho to bude zajímat a bude chtít si dodělat ostřiky světel tak má návod. Koho ne, tak to přehlédne a jde dál.
Takže na chytrácký řeči jestli to myslím vážně s nějakým odkazem nejsem vůbec zvědav. Rozebírat zda si ten či onen dá do paraboly nebo jinam xenon nebo svíčku s vůní banánu taky nebudu. Takže pokud se Vám to milý pane nelíbí a nechcete si dodělat ostřikovače světel, tak se prosím zdržte OT.

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Streda, 15. Decembra 2010, 17:07

Proti navodu na dodelani ostrikovacu nic nemam, ten se hodi, ale cim vic blbosti typu HID sady a radoby automaticke naklapeni svetel je na netu inzerovano za podpory clenu fora, tim vic decek ma pocit, ze je to normalni narvat si to na auto a zneprijemnovat zivot ostatnim ucastnikum premavky! Takze osrikovace ano, za navod dekujeme, ale k poctivym xenonum...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní