Utorok, 7. Decembra 2010, 15:28
Tak to cinovanie je v podstate spojenie dvoch nezavislych spiral. Tym padom sa vyradi funkcia automatickeho vyhrievania zrkadla(E36,E46 atd.),lebo vyhrievanie je trvalo napajane.
Princip vyhriev.telies: Su to dve nezavisle spirale ktore su spojene tzv. PTC termistor vrstvou(t.j. ta cierna vrstva), ktora pri zvysovani sa teploty telesa zvysuje odpor(t.z., ze ak odmeras studene cca 20st. zrkadlo bude mat hodnotu 10-12 ohm. a ak ho zohrejes tak sa odpor zmeni na 20-25 ohm) .Tymto je zamedzene aby sa nezhorela spirala.
Tiez som skusal spojit tie konce dvoch spiral - zrkadlo vyhrieva ale ma odber non-stop 1-1.2A a pokial ta PTC termistor vrstva je funkcna tak sa prud automaticky znizuje az na 0.4-0.5A. Ak sa spali ta PTC termistor vrstva, tak sa zvysi odpor az na niekolko xx Kohm- Mohm.
V mojom pripade to bolo 650 Kohm
Vid foto je z E36 98",to vyhriev.teleso z navodu je starsi rocnik E36 ale na principe to nic nemeni.
Ja som to riesil nahradnym funkcnym telesom(zhodou okolnosti take,ake je v tom navode,z E36 91" len skoda ,ze som neurobil foto) uz z vypadaneho zrkadla.Bola to riadna fuska, odlepit povodne vyhr.teleso aby sa nerozbilo zrkadlo,ale stalo to za namahu uz funkcne.
Som rozmyslal este nad riesenim , ze tie dva konce spojit 1 Ohm PTC termistorom( princip by bol zachovany) len som nevedel zohnat narychlo.
Samozrejme netvrdim,ze sa to tak neda tak ako je to v tom navode, ale v tom pripade odporucam namontovat vypinac vyhrevu zrkadiel.
Inak, Jaro z DS auto ma vyhrievane zrkadla uz od 11€
-
Prílohy
-

- DSC01996.JPG (161.08 KiB) 3049 zobrazení
-

- DSC02022.JPG (69.5 KiB) 3050 zobrazení
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.