... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

Je navod uzitocny?

Ano
25 (78%)
Nie
7 (22%)

Celkom hlasov: 32
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Ako som repasoval ostrekovace E36

Štvrtok, 15. Januára 2009, 09:55

Rozhodol som sa sem napisat navod, ako repasovat ostrekovace na e36. Ked som to robil, nenapadlo ma fotit to, ze to umiestnim na web, takze bude to bez fotiek.

1. Vymontoval som ostrekovace z auta
2. Premeral som odpor na konektore vyhrievania, zistil som ze jedno je pokazene
3. Na bocnej strane ostrekovaca je zasunute umelohmotne "Ucko" , ktore to drzi pokope, treba ho vytiahnut. Po jeho vytiahnuti sa da odstranit spodna cast ostrekovaca od vrchnej. Po bokoch spodnej strany (vnutorna cast) idu dva medene pliesky, ktore vedu elektinu to vnutra ostrekovaca. Pri rozoberani mi vypadol mali kruzok, ktory sluzi ako odporovy kontakt medzi medenimi plieskami a vyhrievanim vo vnutri ostrekovaca, treba sa dobre pozriet kde to ma byt, a pri skladani ho tam dat a opatrne zasunut.
4. Odstrante vsetky elektricke casti co sa daju
5. Namocte ostrekovace do roztoku octu a vody, nech sa rozpusti vodny kamen ak tam niejaky je.
6. Po par hodinach to vyberte a tenkym drotikom precistite otvori s ktorych strieka voda na okno.
7. Namocte ostrekovace do sava, trochu to tam vymocte (dajte to do flase a hrkajte s tym, nech sa to savo do toho dobre dostane, staci len chvilku), potom rozriedte savo z vodov a nechajte to tam vymocit.
8. Ked som to vydral, zobral som striekacku a savom som striekal do otvorov s ktorych sa vystrekuje zmes na okno.
9. Vyplachol som to , zmontoval (pozor pi montazi, treba to znotovat opatrne a hlavne nezabudnut vsetko dat tak ako to bolo), odmeral odpor vyhrievania, cim som usutil ze funguje. V ostrekovaci bola este jedna strunka s gumickou, ktoru som tam nedaval, nech to strieka lebsie.
10. Po namontovani na auto som zistil ze striekaju kade tade, len nie tam kam maju.
11. Zistil som ale ze sa to da nastavit.Otvory cez ktore stieka na okno sa daju pohybovat hore dole, doprava dolava. Urobil som to tak, ze som vopchal niejaky zelezny spic do otvorov a pohyboval s tym, da sa to , ale treba na to cit. Lebo "mikrometer posunutia znamena centimeter na okne".
12. Pred tym mi ostrekovace skoro vobec nestriekaly, asi na vzdialenost 5cm :D po tomto repase striekaju lebsie ako nove :D , dokonca mi to pride lebsie ako tie co rozprasuju.

hawran74
Auto: e36 sedan 325td
Kraj: Banskobystrický

Re: Ako som repasoval ostrekovace E36

Pondelok, 17. Januára 2011, 15:45

mam jednu otazku.
ako a kedy sa to ohrievanie aktivuje.mam tiez taketo ostrekovace ale ked je -5 stupnov tak mrznu.

Užívateľov profilový obrázok
maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Re: Ako som repasoval ostrekovace E36

Pondelok, 14. Februára 2011, 14:56

ohrievanie by sa malo aktivovat automaticky, v prednom narazniku, na strane spolujazdca je snímač teploty vyhrievania ostrekovacov (patri do naduchu na brzdy), pozri ci ho tam mas a ci je zapojeny.. vyzera takto.. hned prva fotka bmw3/e36-323i-nezname-konektory-t36460.html ak je vsetko OK, tak mozno nejaka poistka, inak neviem, nemal som zatial problem
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní