Streda, 3. Februára 2010, 19:03
Ja by som to vôbec nevnímal tak tragicky... O téme hybridoch mam už čo to načítane a naštudované a je pravda, že v súčastnosti je výroba hybridného automobilu omnoho drahšia ako výroba moderného dieselového motora. Nehovoriac o tom, že samotná výroba hybridu zaťažuje životne prostredie natoľko, že emisie ktoré sa ušetria používaním hybridu sa anulujú... Vzhľadom na to, že som fanúšikom BMW veľmi intenzívne študujem materiáli tykajúce sa hlavne tejto značky a dosť ma prekvapuje, že sa tu ešte neobjavili dve zasadne informácie...
Ta prvá sa týka už súčastného roku 2010 keď ma BMW oživiť značku Isseta...Ta ma mat v svojom portfóliu hlavne automobily poháňané hybridnými technológiami a majú to byt automobily prístupne širokej verejnosti...Čo naznačuje to, že História sa opakuje....
Ta druha vec sa týka samotného postoja BMW k elektromobilom a hybridom ako takým... BMW je totiž jedna z mala značiek ktorá neskrývala svoj názor v tejto oblasti...Ako jediná velka automobilka v Europe vyslovila názor ktorý sa nestotožňuje s názorom ostatných automobiliek, že elektromobily a hybridy sú budúcnosť...Samotný šéf BMW sa preslávil výrokom, že elektromobily a hybridy sú jednoznačne ďalším stupňom, ktorý však nebol potrebný a všetko úsilie a financie by mali smerovat k vyvoju pohonu na Vodik. Spolu k BMW sa s tymto nazorom stotožnuje aj Japonska Honda a Anglicky Aston. Bohužial konkurencia zacala vyrabat hybridne modely a tak isto aj BMW nechce ostat pozadu logicky teda musi držat krok s konkurenciov ci chce alebo ne... .Treba sa na to pozret aj s tejto strany..Myslite že sucasne vyrabane hybridy od BMW si clovek kupi kvoli nižšej spotrebe?? Ved ich ponukaju na tie najvacsie motory co maju...