... všetko o BMW ...

Moderátori: MT-SPEEDY, vilo

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
lovebmw
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Re: NOVA RADA BMW !

Sobota, 30. Januára 2010, 13:04

malo by sa to objaviť v roku 2014....Bmw vydá dva modely pod radou jeden :arrow: jeden bude mini Bmw ako malé luxusné auto ktoré bude pohánať 3-valcový diesel+hybridný pohon...výkon by sa mal pohybovať od tých 90 po 170koní bude to konkurent pre Mercedes triedy A a Audi A1 :-" druhé malé Bmw sa bude volať Bmw city...bude tiež umiestnené pod radou 1...dĺžka by mala byť okolo 4m pre štyri osoby...Bmw city bude používať ľahké konštrukcie a bude mať pohon z nedávno odhaleného Bmw Active E Concept(125Kw-167koní a 250Nm točivého momentu)...toto Bmw City bude iba pre dvoch cestujúcich...dojazd tohto el.auta by mal byť asi 160km :bmwball: tu je nákres ako by mohlo vyzerať toto malé Bmw :arrow:
Obrázok
Obrázok

SWETER
Auto: e46 320d touring
Kraj: Žilinský

Sobota, 30. Januára 2010, 22:12

noo podla mna moze byt, ak bude taketo tak v BMW su zas o nieco pred konkurenciou =D> =D> =D>
Obrázok
e46 320d touring
e46 323ci coupe
e46 323i sedan
e36 318ti compact
e30 320i coupe

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 31. Januára 2010, 15:45

Ach ten bulvar, uz sa rozobera rok 2014 :D

cobra11

Nedeľa, 31. Januára 2010, 16:59

nemozem si pomoct, ale vtom vidim VW SIROCCO

Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 1. Februára 2010, 08:54

BMW tymto straca hrdost, cest, povest. Kam tento moderny svet speje? Chapem ze trh potrebuje viac malych pseudoaut, ale myslel som si ze BMW ma hrdost. Zacalo to X6 a 5er GT. Gran turismo rodinne auto? Asi nevedia co tie 2 slova znamenaju. BMW ide dolu vodou, uz to nie je to co byvavalo. Nova M3 bude velka ako fabia bude to turbo/kompresor 2 valec s prednym nahonom.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

mito
Auto: ex E46 328Ci

Pondelok, 1. Februára 2010, 09:34

ci sa nam to paci, alebo nie, buducnost je v hybridoch..preto tie male auta, ved elektromotory a rozne hybridy pracuju efektivnejsie v malych autoch

mellissimo
Auto: E36 M3 Coupe
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 1. Februára 2010, 11:34

Je to tu same hrdost a neviem co. Ked ces nieco mat musis sa niekedy uskromnit a spravit nieco co ti prave nieje po chuti. Mne sa to dizajnovo celkom pozdava ked to este doladia. Predny alebo zadny nahon na take male domesta je to jedno. Ja som hrdy na svoju 325ku a aj na zadny nahon a vzdy budem hrdy ze to je BMW. Ci uz budu vyraat male predokolky alebo nie. Ja mam zadokolku s výkonom 200koni a je to BMW ktore je stare 15rokov a stale da dole 2009kove carachy od hockoho. BMW je BMW a ked ma ten maly drobec doniest peniaze na vyvoj Mka tak sem snim nech sa predava a nech len prosperuju :twisted:
Mellissimo
Obrázok

E36 M3 Coupe mugello rot
E46 330D touring schwartz - EX
E36 325i Coupe moreagrün metallic - EX

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998

Utorok, 2. Februára 2010, 10:24

mito napísal:
ci sa nam to paci, alebo nie, buducnost je v hybridoch..preto tie male auta, ved elektromotory a rozne hybridy pracuju efektivnejsie v malych autoch

v hybridoch???? to snad nemyslis vazne
ono je to sice pekne ako to teraz vsetky automobilky prezentuju: ze kombinacia nafta elektrika spotreba 2-3 litre vsetci si povedia waaaaaau to je super take lacne a ekologicke vozenie ale ja ako elektrikar v tom vidim odvratenu stranku veci a sice:
1. nikto ti nepovie kolko elektriky potrebujes na dobitie baterii a nikto ti nepovie ze ku tym 2-3 litrom paliva este potrebujes zaplatit ucet za elektriku!!!
2. je sice pekne ze elektrika sa da vyrabat ekologicky ale povedzme si na rovinu kolko % sa tak aj vyraba? v skutocnosti sa prevazna vacsina vyraba v tepelnych a jadrovych elektrarnach ktore niesu ani trochu ekologicke!!!
3. co tak pozret sa na baterie ktore su v tych hybridoch? pri takych odberoch zrejme nebudu mat boh vie aku vydrz a ked ti taka baterka odide tak verim v to ze sa nedoplatis ked budes chciet kupit novu
4. baterky sa vobec nevyrabaju ekologicky a uz vobec sa ekologicky nelikviduju.. baterie s takouto kapacitou obsahuju take svinstva ze benzin je proti tomu voda zo sirupom
5. taketo silne elektromotory sice tahaju krasne odspodu ale pri rozbehu papaju veeeelmi vela prudu a kde je velky prud tam je teplo kde je teplo tam je ohen kde je ohen tam je problem... a to ani nevravim otom ako jednosmerny prud (° kedze striedavy sa neda skladovat) opaluje a lepi kontakty - ked ti odide rele, odpojovac, stykac alebo ky boh tam ten motor pripaja tak sa zase nedoplatis...

ten piaty bod je viac menej aby bolo okruhle cislo aj ked nieje nezmyselny...

takze ked si vsetci kupia hybridy alebo elektromobily ja si kupim staru 35rocnu 6er s poctivym 3 a viac litrovym benzinakom a budem si vychutnavat jazdu a zarabat na tom ze Vam budem vsetkym predavat nahravky zvuku mojho motora ktore si budete pustat cez sluchatka vo Vasich elektromobiloch.
a hoci budem tankovat aj 30litrov na 100km a cena benzinu bude vyssia ako cena zlata bude mi to sum a fuk pretoze budem zarabat na vsetkych ktory maju radi krasny zvuk spalovacieho motora ale podlahnu caru "lacneho" vozenia na elektriku

mito: nebol to utok na teba pisem to len tak do plena akurat tvoj prispevok ma nastartoval preto som ho citoval :wink:

°neda sa skladovat priamo, da sa uskladnit len vo forme ineho media napr. precerpavacia elektraren atd...
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2

Zajo
Auto: E38 740iA

Utorok, 2. Februára 2010, 10:41

SnipE_88 napísal:

ono je to sice pekne ako to teraz vsetky automobilky prezentuju: ze kombinacia nafta elektrika spotreba 2-3 litre vsetci si povedia waaaaaau to je super take lacne a ekologicke vozenie ale ja ako elektrikar v tom vidim odvratenu stranku veci a sice:
1. nikto ti nepovie kolko elektriky potrebujes na dobitie baterii a nikto ti nepovie ze ku tym 2-3 litrom paliva este potrebujes zaplatit ucet za elektriku!!!
2. je sice pekne ze elektrika sa da vyrabat ekologicky ale povedzme si na rovinu kolko % sa tak aj vyraba? v skutocnosti sa prevazna vacsina vyraba v tepelnych a jadrovych elektrarnach ktore niesu ani trochu ekologicke!!!
3. co tak pozret sa na baterie ktore su v tych hybridoch? pri takych odberoch zrejme nebudu mat boh vie aku vydrz a ked ti taka baterka odide tak verim v to ze sa nedoplatis ked budes chciet kupit novu
4. baterky sa vobec nevyrabaju ekologicky a uz vobec sa ekologicky nelikviduju.. baterie s takouto kapacitou obsahuju take svinstva ze benzin je proti tomu voda zo sirupom
5. taketo silne elektromotory sice tahaju krasne odspodu ale pri rozbehu papaju veeeelmi vela prudu a kde je velky prud tam je teplo kde je teplo tam je ohen kde je ohen tam je problem... a to ani nevravim otom ako jednosmerny prud (° kedze striedavy sa neda skladovat) opaluje a lepi kontakty - ked ti odide rele, odpojovac, stykac alebo ky boh tam ten motor pripaja tak sa zase nedoplatis...

takze ked si vsetci kupia hybridy alebo elektromobily ja si kupim staru 35rocnu 6er s poctivym 3 a viac litrovym benzinakom a budem si vychutnavat jazdu a zarabat na tom ze Vam budem vsetkym predavat nahravky zvuku mojho motora ktore si budete pustat cez sluchatka vo Vasich elektromobiloch.
a hoci budem tankovat aj 30litrov na 100km a cena benzinu bude vyssia ako cena zlata bude mi to sum a fuk pretoze budem zarabat na vsetkych ktory maju radi krasny zvuk spalovacieho motora ale podlahnu caru "lacneho" vozenia na elektriku

mito: nebol to utok na teba pisem to len tak do plena akurat tvoj prispevok ma nastartoval preto som ho citoval :wink:

°neda sa skladovat priamo, da sa uskladnit len vo forme ineho media napr. precerpavacia elektraren atd...

=D> inak za tu elektrinu budu tak mastne ucty ze ked si kupim 750i tak na tom budem lepsie ako elektromobil. A to este nehovorim o tom ze ked je po niecom dopyt tak idu ceny hore a ked bude masivny dopyt po elektrickej energi tak pojde hore, hore a benzin dole a dole. Mesto bude uplne tiche, na cestach bude pocut len valenie gum po asfalte. nastastie toto bude trvat este velmi dlho si myslim.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

mito
Auto: ex E46 328Ci

Utorok, 2. Februára 2010, 12:31

SnipE_88 napísal:

vsak jasne, suhlasim s tebou..mne tiez sucasny trend nie je po chuti, len som tym chcel povedat, ktorym smerom sa uberaju automobilky

lovebmw
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Utorok, 2. Februára 2010, 13:14

SnipE_88 napísal:

+1 Obrázok
mne nejde tiež do hlavy načo to vobec robia ked je to aj nákladne a tie emisie ktoré ušetria v autách zase vypustia inde kvôli tým batériam atď. (a hlavne s tými batériami prudko vzrastie hmotnosť auta) ....podľa mna je to teraz trend v automobilkách...kto vyrobí(predá) viacej hybridov tak sa stane "zelenším" ..... a je to len reklama pre automobilky aby to vyzeralo že sa snažia byť šetrní k prírode....ale ked sa všetko zváži tak je to fakt na nič...autá majú strašne krátky dojazd...F.hybrid je použiteľný aj tak len pri nízkych rýchlostiach...ale niektoré automobilky to majú s elektrickým pohonom celkom dobre domyslené napr. Mercedes S400 Hybrid a aj Bmw 750i...možno aj pár z lexusov a toyot :) ale je ich málo....veľmi účinné je dosadiť el. pohon do malého a ľahkého auta....ale to už v základe vypustí určite menej ako taká X6 50i.....z tých menšich a ľahšich napr. Toyota Prius,Honda Insight...ale je to ajtak na vedení automobilky....ked to majú dobre domyslené tak to môže pomôcť aj 2tis kilovemu hovedu :) automobilky by sa mali uberať takým smerom ako bmw pretože oni sa snazia len vylepšovat motory ktore maju bohovsku spotrebu a emisie :) preto bolo bmw aj vyhlasene za najzelenšiu automobilku na svete :) a to dokázali bez hybridov .... tejto budúcnosti áut sa obávam lebo nechcem nikdy aby vymyzli z áut atmosfericke alebo aj oturbené motory :( a dufam že nepríde doba ked pojdeme ulicou a auta ani nebudu pocut lebo vsetky budu na elekrinu [-o<

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 2. Februára 2010, 13:18

elektrika v amerike je za menej ako polovicnu cenu oproti u nas..
ked som to minule ratal, vychadzalo to 0.4 kW za 1 km, co je drahsia prevadzka ako na LPG,
vyse 5 nasobne pociatocne naklady na prestavbu, dojazd iba cca 50 km a rocne naklady na obnovu baterii cca 1000 - 1500 E.
to hovorim o prestavbe na kolene, seriovo vyrabany hybrid musi byt ovela drahsi.
myslim ze nas to zatial vobec nemusi trapit, prevadzka na elektrinu je u nas drahsia ako na benzin a este dlho bude.. :wink:
samozrejme do budnucnosti to cesta urcite je, raz tu ropu vyjazdime a potom sa budeme tesit aj z kolobezky so solarnymi clankami a elektromotorcekom :P
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Utorok, 2. Februára 2010, 16:10

Alebo budeme jazdit na bioetanol a slnecnicový olej a pachnut za hranolkamy :mrgreen:
Ten bioetanol ani nieje tak zlí ma vyššie oktanove cislo ako benzín , netvorý kyseliny, možno aj neaký vykon by sa stoho dal vyžmikat
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

mellissimo
Auto: E36 M3 Coupe
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 2. Februára 2010, 17:02

PetiE34 napísal:
Alebo budeme jazdit na bioetanol a slnecnicový olej a pachnut za hranolkamy :mrgreen:
Ten bioetanol ani nieje tak zlí ma vyššie oktanove cislo ako benzín , netvorý kyseliny, možno aj neaký vykon by sa stoho dal vyžmikat

Bioetanol ochladzuje motor to znameny vyzsie otacky a lepsi vykon :) Takze mne sa to celkom pozdava hehe a stale je to stary dobry spalovaci motor
Mellissimo
Obrázok

E36 M3 Coupe mugello rot
E46 330D touring schwartz - EX
E36 325i Coupe moreagrün metallic - EX

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998

Utorok, 2. Februára 2010, 22:53

nuz len nam alkoholikom nieje moc po chuti liat etanol do motora a nie do hrdla :lol: :lol: :lol:
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných