... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
jano6 napísal:Zdravim,
Mam problem s prevodovkou na svojej 750i, r.v. 05, 137 000 km.
Niekedy pri 60-70 akoby sa nevedela rozhodnut kam zaradit a trha to s autom, nerobi to vzdy a nie je to silne, ale vadi mi to.
Pomerne casto ale tiez zvykne sklbnut ked pustim pri jazde nohu z plynu. Spravi to pri 80 ale aj pri 130ke. Nemusim to urobit odrazu, staci aj ak plynulo uvolnujem plyn, ale ked uz odlepim nohu z pedalu uplne, tak vtedy to trhne. Tiez to uz par-krat trhalo autom ked som cuval na volnobehu. Najprv som myslel, ze su to sviecky, ale zacinam z toho podozrievat prevodovku.
Ma niekto skusenost s podobnym problemom ?
Caka ma repas ?
Dik.
jano6 napísal:V servise som bol pred caa. 5000 km na olej a filtre a nechal som urobit aj diag. a vsetko bolo v najlepsom poriadku vraj.
Ten problem s prevodovkou badam len kratko, tak poslednych 6tyzdnov. Zacalo to tym trhavim cuvanim, ked som zaradil R a cuval som z dvora, alebo niekde v meste. Prislo mi to ako by vynechaval motor. Dokopy mi to urobilo zhruba 8krat, nerobi to vzdy. Citelne a casto ale trhne pri podradzovani, ked brzdim pred krizovatkou.. Alebo ked som rozbehnuty a dam uplne dole nohu z plynu.
Sem-tam to trha auto aj ked tam dam tempomat na nejach 70 alebo 100km. Jemne v intervalo to cuka a trocha poskakuje otackomer, no nie je pocut prevodovku. Vcera idem po meste cca 60-70 a zacalo trhat silnejsie, auto sa nevedelo rozhodnut medzi rychlostami a bolo pocut prevodovku(ten zvuk ako ked zaradim D, take jemne tuknutie vtedy pocut niekedy). Take tuknutie pocujem z prevodovky aj ked odrazu silnejsie stlacim plyn.......boa, ja uz vidim, ze ta prevodovka je nacata. Olej ani nic som v prevodovke nemenil. Budem sa musiet objednat v BMW, ale v KE to za vela nestoji...uz teraz sa tesim..
jano6 napísal:S peniazmi nemam az taky problem, ale je mi luto ich drbat do auta ked mi doteraz stacilo aj twingo 1.2 a posluzilo mi rovnako :))) ..a nemusel som rozmyslat nad tym, ci sa tam nieco nejebe, aky to vydava zvuk ci svieti nejaka kontrolka atd..
Auto ako opisujes "skace dopredu" niekedy ked som rozbehnuty a prudsie brzdim pred krizovatkou, ked prevodovka podradzuje. Ked sa rozbieham tak radi krasne, plynulo, bez hluku, bez problemu. Len ked chcem setrit v meste benzin, tak to niekedy pri 70ke robi problem :)
A to preco treba menit aj vanu ??? Nestaci filter a olej ?
Peped napísal:Niekde som čital o problemoch s automatmi a chlapík co mal problem ako pises, pri dobrzdovaní mu trhalo, bol v tom že mal prilis horuci olej, asi už zrelý na výmenu a hlavne chladic oleja automatu bol zanesený a nechladil ako má, prehriaty olej má ine vyzkózne vlastnosti.
Ak sa na tom automate nemenil olej posledných 60tis km tak ho daj ihned vymenit a ked tam budes daj si spravit diagnostiku, asi bude treba vymazat pamet a znova ju naucit radit.
jano6 napísal:Kupil som si take auto lebo na to mam prostriedky a aj preto lebo kazdy BMWista mi povedal, ze taky motor musi vydrzat 300 000 a nebude to na nom poznat :) Netrocharim benzinom aby som usetril, ale ked tankujem nadrz za 90 eur, tak mi sa sam seba pytam ci to musim skutocne mat, ked iny ludia nemaju co zrat. Vies, som nauceny nerozhadzovat zbytocne peniaze, je to len o tom. To twingo je inac perfektny stroj, je to 1.2i a teraz v zime zere 13litrov benzinu (mesto/kratke cesty a to bez srandy!) ale nedam na neho dopustit:) To som kupil do firmy z bazaru za 1100 eur aby mali baby(zamestnanci) na com jazdit ked potrebuju na postu, obed atd. A to twingo bolo toto leto so mnou v Bulharsku, lebo sa mi prave pokazila Mazda a do 2 miestneho roadsteru by sme sa 4 nezmestili. Bezne ho beriem na ryby na cesty kde ma aj terenak strach. To len na okraj, ze je porovnat si cenu-naklady/skutocna potreba. Ja urobim rocne max. 15 000 km, ale tiez chybalo mi auto za 130 000 eur..ako malemu decku:)
Rozhodol som sa ze ten olev urcite vymenim. Hovoril som u nas s chlapcom co robi doma (pedant!) povedal, ze by nemal byt problem ked zozeniem diely. Takze poprosim ta o kontakt na ten olej a ten filter a vanu zozeniem len v BMW ? Na tej stranke co si pripojil su aj ceny, da sa tam aj kupit ? Alebo mam ist s tou vymenou rovno k tym KKT do KE ?
adko napísal:
Olej je zrely na vymenu a presne uz bude hustejsi a moze sa az "spiect" casom cize preto to tak radi.Ak nema odpaleny filter uplne tak by to nemalo byt take tragicke.Ono potom casom sa to zanesie a uz to nie je ono.A dostane sa sajrajt aj inde a to je uz dost zly stav.
Vymenny interval uz ZF 6HP26 je 100tisic km staci ho dodrziavat a problem nebude.Samozrejme treba vymenit aj tu vanu s integrovanym filtrom a tesnenie :)
A pamat mazat netreba zrejme.
Diagnostiku urobia automaticky ako to menia pretoze to ma presnu postupnost ta vymena :) a to znamena ze to musia aj nahodit na diag a precvakat rychlosti a potom realne pretestovat na jazde.Ak samozrejme to neflakaju v servise :)
jano6 napísal:Cav adko ,
auto mam len zhruba 3 mesiace, dovezene z DE. Mal len jedineho majitela. Je to absolut full. vybava v prede aj v zade, teda okrem nocneho videnia. (ked pisem full tak full, nie ako ked citam inzeraty na 7cky, ze sotva maju kozu:). Ma trocha poskodenu kapotu po krupach, opravu vytiahnutim(bez lakovania) odhadli na 600eur, pojdem to urobit na jar.
Najazdil som s nim uz nejakych 7000km, nezvyk na mna..teraz sa asi vela vozim:)
Ale rozmyslam ze to asi predam, pre mna je to zbytocny luxus, radsej si dokoncim dom.
Das mi prosim ta stranku na ten lacny olej do prevodovky ? Kludne posli v PM. Ako rychlo to pride ak to dnes objednam? Vo stvrtok sa chcem objednat do KE.
Dik.