... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
adko
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Problem automaticka prevodovka 750i E66

Utorok, 1. Decembra 2009, 14:36

jano6 napísal:
Jj, ma to servisku, 3kluce atd.., bolo som s tym v servise v BMW pred kupov v DE a ked sme to priniesli tak som bol este v KE, vsade mi tvrdili ze auto je v bezchybnom stave... Jj, je tam zabavny paket v s monitorom v zade. Stolceky tam nie su ani v opierkach lcd, ale tie som este ani nevidel. Ja som vedel, ked som to kupoval, ze to nie je oktavia, ze to predas susedovi...stale si kupujem take auta, ktore sa tazko predavaju :)
Lebo take ma malo kto, su na nich drahe diely a servis. V garazi mi este stoji MX-5 r.03, mam ju uz 5rokov a sem-tam ju pouzivam tak 4mesiace v roku... A mam ju predat za 5000 eur ? Tak nech tam radsej zhnije :)

No monitor mas asi na stredovej konzole :) ja som monitory v sedackach :) kozenu palubku a stred panel ? strechu ? klimatizaciu zadnu v streche nezavislu ? :) ale ved to je jedno no .. v bezchybnom stave byt moze ale je to auto takze nepojde donekonecna bez zasahu vzdy treba natom cosi menit riesit atd .. zalezi aj od najazdu ak robis 8000mesacne ako ja tak potom ten servisny interval sa niekomu moze zdat velmi casty :) ale ked niekto urobi 8000rocne tak .. chapes :)
No nejde ani o drahe diely servis ale jednoducho nie je to auto pre niekoho kto pozera c da na benzin 200alebo 2000eur pripadne ci necha 200 alebo 2000v servise .. alebo ci ked nieco drahe odide ci to zvlada aj opravit atd .. a auto ma byt na vozenie .. proste pouzivam :) a ked nato nemam kupim si adekvatne .. len zial ceny tych aut ojazdenych su tak nizke ze si ich moze kupit ktokolvek a je velmi vela ludi co si neuvedomia co kupa takeho auta obnasa .. pripadne si myslia zatoze je to bmw v perfektnom stave ze sa budu iba vozit a vozit a vozit a nic sa nebude diat :) kazde auto sa opotrebuva aj bmw a kazde treba servisovat a zvlast auto ktore je mega prepchate elektronikou a systemami ma vyssiu tendenciu ze sa nieco podrbe ako na fabii :)

No obavam sa ze aj tato sedmicka Ti zhnije v tej garazi ak ju nepredas za trhovu cenu ktora je velmi nizka :) A buduci rok to pojde este dole .. prve rocniky budu za 10k eur.

marekbmw7
Auto: BMW X5
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Apríla 2011, 21:10

tak pozri jano... bmw radu 7 je vlajkova lod bmw... je to auto na ktorom sa vozia clenovia vlady atd.... toto auto jednoducho nemozes porovnavat z nejakým autom ako je renault twingo... to sa proste neda... porovnavas neporovnatelne.... a to auto potom nemas vo full vybave... a nepocul si este ze maju zabudovane v prednom sedadle LCD? tak potom to auto nemas moc nastudovane... lebo vo "full" vybave to ma byt...

a pises ze tu na slovensku su inzeraty na bmw 7 kde nemaju poriadne ani kozu?? no v bmw 7 je koza proste samozrejmost :)) to neni bmw radu 3...

a proste kto si toto auto kupi tak nemoze riesit veci ako ze "kolko ma vyjde servis a aku mam spotrebu atd"... to je urazka toho auta!!!

na tvojom mieste by som si potom skôr kupil nejake bmw radu 3 vo vybave a myslim si ze tebe to bude viac vyhovovat a budes mat aj prietelnejsi servis...

lubomt
Kraj: Žilinský

Pondelok, 11. Apríla 2011, 03:46

jano6 - vela ludi tu s prevodovkami nerobi a pritom radi.Nie vsetci maju pravdu. Tak pozor na to. Takisto aj pozor na naozaj spravny olej do prevodovky. Ak das nespravny, rozozere ti tesnenia,gufera a po par mesiacoch Ti povie papa.
Inak nemyslim si ze Ti uz pomoze vymena oleja. To trhanie pri podradovani nesposobuje olej.Predpokladam , ze tam mas uz prevodovku od ZF, asi 6HP26 alebo 6HP28. Mas tam mechanicky problem, ale toto viem naisto povedat az po prevezeni sa.Cez pocitac od stola som sa este nenaucil zdiagnostikovat zavadu.
Ale myslim ze aj tak si nedas povedat a budes menit olej, lebo nadej umiera posledna, ze... Budu to zbytocne vyhodene prachy.
Inak tie kilometre mi k znicenemu oleju nesedia. Aj ked sa ma olej menit kazdych 120.000knm alebo skorej pri razantnejsej jazde, caste rychle jazdenie po dialnici atd, t.j. aj kazdych 60.000km, tento olej aj ked je znecisteny pilinami a bordelom z lamiel, spaleny pretazovanim atd, prevodovky vydrzia s takymto aj 180.000-350.000km. A to nevravim ze mas premiovy model, kde je zosilena prevodovka a vydrzi este viac. Takze ak nie su stocene kilometre a nezmiznu problemy ani po vymene oleja, tak viem na 99% kde mas problem v prevodovke. A nie je to lacne. tato choroba postihuje aj A4,A6, A8, X3,X5 atd, vsetky urcité druhy prevodoviek

100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Apríla 2011, 15:37

ad marekbmw7: to by si cumel, kolko e65 a 66 ma latkove sedacky ...

ad k vybave: nic v zlom, ale toto okolo "full" ani nepreslo ...

len tolko som chcel

gaga
Auto: BMW 730D E65
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 1. Mája 2011, 18:07

Čaute. Poradte čo to môže spôsobovať. Zaparkoval som do garáža a chcel som sa ešte trošku posunúť a auto mi začalo pípať a vypísalo nasledovné: When the remote control is removed from the ignition or after 30 min., gear position P is engaged automatically. Mám 730D E65 r.v. 2005. Vďaka.

janik-SE
Auto: E60 525d
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 1. Mája 2011, 18:27

ad adko nie kazdy si kupy BMW aby do neho cpal peniaze ale preto ze by to mala byt zaruka kvality!!!
len pre zaujimavost co mas za auto ty ked sa do chalana tak navazas za to ze ma 750i

matopresov
Auto: e65
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Mája 2011, 01:50

gaga napísal:
Čaute. Poradte čo to môže spôsobovať. Zaparkoval som do garáža a chcel som sa ešte trošku posunúť a auto mi začalo pípať a vypísalo nasledovné: When the remote control is removed from the ignition or after 30 min., gear position P is engaged automatically. Mám 730D E65 r.v. 2005. Vďaka.

Nestalo sa to tak, ze si zaparkoval a hodil tam N? Ako to pise, po 30min Ti to automaticky prehodi do P.

725,525
Auto: 725,525,320
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 15. Mája 2011, 21:52

Pani normálne nechápem ako niekto može porovnávať fabiu,twingo a podobný bordel s 7mičkou.Samozrejme, že tie auta majú oveľa menšie prevádzkové náklady ale nevydržia 500000km..Moja 725 má 467 000km a pozor má povodné dielce ako čerpadlo prevaodovku motor a nápravy samozrejme že už to pomálu mením aby to bolo 100%.Interier ani koža nieje zodrata!!Pohode by som ho vedel stočiť na nejakých 250tis a predával ako hlupáci v SR. že ich 7 má 10roky a 160tis ha, ha a další hlupaci to kupia a potom sa stažuju koľko € stoja opravy na aute čo ma do 200tisic a robia zle meno tejto vlajkovej lodi od BMW.

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 25. Mája 2011, 22:37

Su tu napisane blbosti.... Adaptacia sa na tejto prevodovke ma robit vzdy po vymene oleja alebo hocijakej oprave prevodovky. Takisto nechapem, ked niekomu trha pri preradovani a jazdi dfalej. Na zaciatku sa to da odstranit olejom a adaptaciou, ale ked niekto jazdi veselo dalej, odpali prevodovku. Takisto niekedy treba nahrat novy soft. Ale co budem hovorit. Aj tak si tu nikto neda povedat, väčšina ludi jazdi az kym prevodovke nezlomi krk...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných