... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: e65 - Vymena oleja v prevodovke

Pondelok, 4. Júla 2011, 08:09

pokial tam das zly olej, alebo ho vymenis zle (tzn ze ho tam bude malo napr., tych veci je tam viac, nie je to ako vymienat olej v motore), tak ano
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 4. Júla 2011, 09:54

gila napísal:
Chalani ja mam E38 740i, len mam obavu (som to niekde pocul tusim aj tu na fore), ze ked sa vymeni olej v prevodovke tak prevodovka moze v niektorych pripadoch povedat papa, moze mi pls niekto povedat ci to je len fáma alebo sa toho mam naozaj obavat??? Dakujem

A ked ho nevymenis tak ti moze povedat tiez papa.. Tak si vyber :mrgreen:

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Júla 2011, 23:15

gila napísal:
Chalani ja mam E38 740i, len mam obavu (som to niekde pocul tusim aj tu na fore), ze ked sa vymeni olej v prevodovke tak prevodovka moze v niektorych pripadoch povedat papa, moze mi pls niekto povedat ci to je len fáma alebo sa toho mam naozaj obavat??? Dakujem

Je to fáma. Ešte sa mi to nikdy nestalo a možno som už urobil najväčšie množstvo automatickych prevodoviek na SK. Keď dodržíš postup, vies ako to treba spravne urobit, nic sa nemoze stat.

johny_BMW
Auto: BMW E39 530DA 142kw
Kraj: Košický

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 13:44

Tak az taka fama to nieje. Ja ked som kupil svoje tak som tochcel urobit cim skor, moj mechanik vedel ako sa to robi, ako samotna vymena, ale presnejsie sa do automatov nerozumel a ja som si toho este nestihol precitat dost a stalo sa to,e ked sme chceli zistit farbu oleja tak vysiel spaleny, tak sme si povedaly, ze najvyssi cas vymenit ten olej, ale lubomt bude vediet, ze nebars...:D keby som to nechal tak tak by mi odysla prevodovka ale urcite by este nwjaku dobuvydrzala lwbo nemal som problem len som to chcel proste spravit. A podotykam pocas vymeny v nej neboly ziadne piliny. Po velmi kratkej dobe max 2mesiace posla a ked som ju dal urobit bolo tam nasrate plno pilin, takze som musel dat do repasu aj hydromenic nie len samotnu prevodovku, takze dalsich 400evri naviac okrem repasu. Takze ked mate spaleny olej, staci trosku odpustit a to zistite tak bud to nechat tak pokial ide dalej alebo dat rovno repas a usetrite za zbytocnu vymenu oleja lebo pri repase sa da ajtak novy a aj za dalsie vydavkyked bude treba pomenit viac veci ako obvikle....telo moja skusenost...

lubomt

Utorok, 30. Augusta 2011, 22:43

nehovoris dobre a neradis dobre :D Musel si mat uz vo vnutri iny problem alebo ste dali nespravny olej, ale vymenou oleja Ti urcite neodisla. Robime to denne na vsetkych moznych autach a no problem

palzo
Auto: Dedova Lada

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 12:44

lubomt mna by zaujimalo co vsetko sa meni pri takej vymene oleja.. Olej, Filter a cital som niekde ze magent(y) a tesnenie.. Je tam este nieco ?
Jack Daniels + Coca Cola :)

johny_BMW

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 14:17

Olej som dal urcite spravny lebo som podla vinka bral s bmw...a ti hovorim, ze ten olej bol spaleny ked sme ho vyberaly a nevedel som ze taky cas je ho uz radsej nechat tak a dojazdit alebo to dat rovno na repas, lebo ti hovorim pocas vymeny ziadne piliny a po vymene sialenstvo...viem urcite ze to skore umretie jej urobil ten novy olej kedze uz bola chytena...

eko.fresh

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 18:13

johny_BMW napísal:
Olej som dal urcite spravny lebo som podla vinka bral s bmw...a ti hovorim, ze ten olej bol spaleny ked sme ho vyberaly a nevedel som ze taky cas je ho uz radsej nechat tak a dojazdit alebo to dat rovno na repas, lebo ti hovorim pocas vymeny ziadne piliny a po vymene sialenstvo...viem urcite ze to skore umretie jej urobil ten novy olej kedze uz bola chytena...

To si myslis iba ty, ale inac je to do neba volajuca blbost \:D/

korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Septembra 2011, 12:30

Ak je spálený olej tak výmena nepomôže. Veľmi sa do toho nevyznám, niekde na českom bmwklube som čítal, že výmena oleja ak je pôvodný spálený narobí viac problémov ako úžitku. Ak je pôvodný olej starý a hustý eliminuje vôle čo sú tam a novým olejom môže zhorieť čerpadlo a lamely (nájdem ten topic a hodím to sem). Tiež sa na to chystám a ak bude olej nedajbože spálený, čo dúfam nebude tak to nechám tam a dojazdím kým nekľakne
INSTAGRAM: korado_korado

johny_BMW

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:28

no vydite bo ja dristam sak som to zazil na vlastnom ta viem...korado to potvrdil!!!

lubomt

Piatok, 9. Septembra 2011, 12:44

johny_BMW napísal:

Blbost, spaleny olej vidim kazdu chvilu... Ked je prevodovka predtym ok (jazdi dobe) tak nemoze zrazu odist...

johny_BMW

Piatok, 9. Septembra 2011, 14:46

Hej a olej je spaleny len tak nie?to sam od seba sa spalil nie zato ze lamely dostaly uz fajne po karku a su carne jak....
Radsej mi povedz ty svoj nazor na to ze s coho je ten olej spaleny...bo potom asi zhorene lamely su pohodovy stav prevodovky podla toho co pises...

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Septembra 2011, 14:56

johny_BMW napísal:
Hej a olej je spaleny len tak nie?to sam od seba sa spalil nie zato ze lamely dostaly uz fajne po karku a su carne jak....
Radsej mi povedz ty svoj nazor na to ze s coho je ten olej spaleny...bo potom asi zhorene lamely su pohodovy stav prevodovky podla toho co pises...

a z coho mam spaleny olej v motore? tam nemam ziadne lamely

eko.fresh

Piatok, 9. Septembra 2011, 15:05

Neviem co sa tu riesi :mrgreen: nac presviedcat jedneho cloveka o tom ze novy olej mu jeho prevodovku nezabil....

johny_BMW

Piatok, 9. Septembra 2011, 15:49

V motore sa ti ten olej riesi v uplne inych veciach tak tu nerob zo mna debila dobre vies preco je spaleny, a neboj sa to nieje z mojej hlavy o tom oleji v prevodovke to mi povedal jeden vazny pan ktory mi ju repasoval....a bavy sa stymito vecami cez 20rokov ta asi vie co rosprava a nebudem sa uz k tomuto vyjadrovat mente si kludne olej v prevodovke ked je uz spaleny v domienke ze robite len dobre a potom tu piste, ze preco vam odysla prevodovka ked ste akurat vymenily olej aj preplachovali a neviem co vsettko a ajtak posla...korado sam povedal ze takto to opisuju aj na ceskom fore....chcel som len pomoct aby ste zbitocne nedavali cca 300 evri na vymenu oleja ktore budu sbitpcne kedze pri repase sa da ajtak novy olej, abyste nevyhodily peniaze ako ja....hold dohovoril som

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných