Štvrtok, 11. Apríla 2013, 22:11
ja ti nechcem do toho kecat, ale:
- ked nakupujem niecov BMW, tak este aniraz som nemal fakturu pod 200 eciek. kopec veci okrem BMW servisu nekupis a zasa cinu by som do auta nedal, aby som ostal niekde vysiet.
- ak to chces mat len na vikendy, to tie nieje bohvie ake riesenie... to auto trpi... mne auto stalo cca pol roka, a ked som nastartoval, nesiel siber, baterka bola vymlatena, vsetko vrzgalo... rovnako len kratke trasy tiez tomu autu nerobia dobre.
-momentalne jazdim na sedme denne, ci uz kratke, alebo dlhe trasy, na plyn to nemam (to ani nemienim riesit) ale mesacne ide do benzinu cez 500euri
- ked to zhrnem za tie 3 roky, tak rocne slo na servis cez cca 1000euri (ci uz spotrebak, alebo nieco jednoducho odislo) ano, da sa kupit aj lacnejsie, ale silno nedoporucam setrit na veciach typu pneumatiky, brzdy atd. skaredo sa to par ludom vypomstilo.
ked ti mam zhrnut, co tam odchadza tak:
- mechanizmus okien, najma, ked mas dvojite skla. mne sa uz pokazili vsetky styri, su tam nalisovane take silonove kolecka. Z vrakaca si za to vypytaju kludne 100eciek, kedze je to ako teple rozky
- chromaticke zrkadla - jedno stoji cca 300 euri v BMW, inde to nekupis, jedine pouzite, ktore si zasa drzi cenu. vyraba to len jedna jedina firma
- hadice. ako chladic, tak aj hydraulika. ak kupis s motorom M62, tak hadice zasa kupis len v BMW, lebo je tam taky narazaci patent, a so zeleznou paskou to nespravis
- automat (tu je o tom kopec tem
- alternator - bezkontaktny, vodou chladeny. zatial som nemal problem, ale na SK to vraj dokaze repasovat len jedna firma cize opat monopol
- termostat u M62 je s regulatorom, stoji okolo 120eciek
- nadrz - je plechova. vacsina ludi mala problem s koroziou (aj ja) z druho vyroby nezozenies, v BMW za to pytaju 900 euri. bolo to 10 hodin zvarania
- EDC a Niveau - ako pisal palzo
- dalej, nezabudaj, ze tam je kopec elektriky, a take 20 rocne kondenzatory zvyknu odchadzat, nastastie este mi ziadna jednotka neodisla. Ale pri nejakom probleme, mozem ist leda tak na diagnostiku, lebo inak mozes menit a menit, kym sa dostanes k suciastke ktora je vlastne zla, a niektore chyby aj tak musis mazat cez diagnostiku
no, a takto by som mohol pokracovat az do rana. kupit take auto nieje problem, ale treba si zradat najma prevadzkove naklady, pretoze aj BMWcka sa kazia