... všetko o BMW ...
Valentino napísal:Už som to aj ja niekde čítal, ale neviem pochopiť, že prečo by sa to akože nemalo odporúčať. Ide o to, že niekto si myslí, že je škoda takýto krásny motor takto zneuctiť. Ale ak je všetko urobené ako sa má a je to montované odborníkom a nie domácim kutilom, myslím si, že by to mohlo byť aj po estetickej stránke OK. Veď si pozri že aj v Nemecku ich je niekoľko na predaj a iste to nepredávajú preto, lebo to nefunguje. Ale ich cena je aj tomu odpovedajúca. Jediné čo odrádza ľudí od montáže LPG do 12 valca je cena pynu do 12 valca. Tomu ver.
100RM napísal:Nieje pravda ze by to nebolo citit na vykone ani spotrebe. Vykon je o nieco nizsi (cca 10%) a spotreba je takisto o nieco vyssia (takisto cca 10-15%). Ale to je jedno, kazdopadne sa to maximalne oplati. Ja plyn mam v 740iA a nemozem sa stazovat.
Kesko napísal:
Jezdnoznacne aj ja idem do lpg mal som ho doteraz vo vsetkych autach a max. spokojnost tu nie je co riesit. Cena na 12 valcek sa pohybuje okolo 2500 eur. Najdrahsie su vstreky jeden vyjde v prepocte na 220 eur x 12 sa rovna 2640 ečok a to su len vstreky.
SnipE_88 napísal:pokial viem tak sekvencny vstrek do V12 je celkom problem a na slovensku asi nenajdes firmu ktora by ti to spravila...
BlackMW napísal:
vstreky stoja 220 E ale na cele auto, jedna lista s troma vstrekmi stoji cca 60.- E:
http://www.speedgaz.com.pl/index.php/pl/produkty/wtryskiwacze_gazowe/rail_gas
v com by mal byt problem ? zoberies 2 sady na 6valec a supnes to na auto, budu fungovat nezavisle po 6 valcov..
cena materialu 1000.- E a narocnost instalacie asi 1.5 nasobok instalacie na 6valci..
samozrejme firma vypyta za V12 2500.- lebo teraz pytaju 1400.- za 6-valec z coho je material 600.-
v com by mal byt problem ? zoberies 2 sady na 6valec a supnes to na auto, budu fungovat nezavisle po 6 valcov..
cena materialu 1000.- E a narocnost instalacie asi 1.5 nasobok instalacie na 6valci..
samozrejme firma vypyta za V12 2500.- lebo teraz pytaju 1400.- za 6-valec z coho je material 600.-
SnipE_88 napísal:
ty mozno zoberies a zalozis ale drviva vacsina ludi si to sama nezalozi a uz vobec si to nezapisu do technickeho...
ja som vravel o zamontovani firmou ktora ma na to licenciu skoro vsetky robia maximalne na V8
BlackMW napísal:alebo dat len jednu a jazdit polovica valcov na plyn a polovica na benzin..