... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Re: Kúpa F10

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 13:06

Áno ohľadom auta som rozhodnutý, tu som sa skôr chcel informovať na veci ktoré sú pri tomto aute, modeli, motorizácii rizikové a na čo si dať pozor. Ja som z neho nadšený, ale chcem mať aj triezvy pohľad na veci okolo neho. Túto temú som založil aby som sa svami poradil ohľadom rád a skúseností a tiež trošku objasnenia tej výbavy. Pretože napr. klimakomfortné sklo som myslel že je základná výbava ale keď tu niekto písal že sa to vzájomne s HUD vylučuje tak to znamená že väčšina aut ho nemá. A ja nemám stále veľmi predstavu ku čomu to je. Len aby trosku menej tepla prechádzalo cez čelne sklo?
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

devotional
Auto: F30 2015
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 19:13

každý síce potrebuje/chce auto kvoli iným dovodom, ale u teba mi skrátka ta rovnica nedává absolutne zmysel - velké (pre mna až obrovské auto) ktoré ma natočené 310tis km (chvalabohu, že aspon to vyzerá, že skutočných) chceš hlavne do mesta a tvoja naj starost je, či to má pokovené predné okno a masažné sedačky...v podstate súhlasím so všetkým čo tu chlapci napísali a za mna bude tvoj sposob jeho používania bude taký posledný klinček do truhly jeho aktívneho života. ale ved v pohode, myslím, že všetci z nás sme si tým museli prejst.
jediné plus čo vidím je, že dobre poznáš povodného vlastníka, len sa bojím, aby ste boli takí dobrí kamarati aj za rok/dva.
BMW i3 120 2019
BMW F30 320d 2015
RR Silver Wraith II 1977

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 20:29

Tak neviem prečo by môj spôsob používania mal byť jeho posledným, keďže behám pomerne dosť aj pri bežnom používaní. A chcem ho práve koli lepšiemu komfortu a tomu že je vacsie (aj keď osobne by som chcel kombi verziu), druhý kamarát mi ponúkal jeho 330d 2014 s lepšou vybavou (aj keď horšími sedačkami a bez adaptívneho podvozku) ale toto je komfortnejšie. A práve chcem behať viac mimo mesto a tak. Radsej dovolenka v Taliansku autom ako niekam lietadlom (naposledy som bol v Egypte a som si povedal ze nikdy viac, rozhodne radsej autom). A to co sa za servis robil si zapisem presne s to čerpadlo zistím, ak jeho vymena bude neistá tak vymením filter ( ci tam nebudú nejake čiastočky) a ked tak to rovno vymením. Rozhodne nemám záujem aby ma auto niekde nechalo koli ušetreniu 500€. Ale nebyť týchto rad tak ani neviem ze mam si na čerpadlo dat pozor. Práve to su veci pre ktore som tému založil nech viem co meniť, kontrolovať atď.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

Patopojo
Auto: BMW 520d touring F11
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 20:38

Trojka síce nie je tak odhlučnená(viac počuť motor) ale mne sa na nej jazdí lepšie(porovnávam F rady s rovnakým motorom)...

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 20:59

Tak trojka je športovejšia tým že je menšia, ľahšia, proste agilnejšia. Ja mám teraz dosť športové auto a už ma to prešlo, práve preto uprednostním komfort. Pre mňa je dostatočne športová aj tá 5ka. A to či to bude oveľa “horšie ako v trojke je v tomto prípade otázne keďže tá kamošova nemá adaptívny podvozok a tá 530d má. Akcelerácia bude samozrejme v prospech 3ky, čo sa týka držania v zákrute to už je dosť otázne

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 21:57

za prve mesto osobne nevidim az tak zle aj ked vacsin ano, za dtuhe ak tvoj mechanik netrtka s dcerov vyrobcouv dpf tak ziadne zlavy dph anio podobn kraviny ti nedaju dpf za take ceny, prostie znackove dielky na to auto stoja. Ziadny mechanik nema lespei ceny ako si vies najst na internete
Ked sa pytas na spolahlivost co sa moze pokazit tak je to vsede to iste, cerpadlo, vstreky, zahrete kluky, atd.. je to proste tragedia. Mas mozno vyhodu tej vybavy ze okrem toho podvozku tam mas aspon menej veci co sa bude jebat, Tiež ches kombi a kupujes sdan ... vyditelne si nadrzanyi nadrzany kup a viac sa pytat netreba, a este ohaldom velkosti o ano auto ma vellku kapotu ale vnutri to neni ziadny orgasmus, tak isto aj vzadu,

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 30. Augusta 2020, 22:55

Dobre je asi zbytočné riešiť cenu toho či toho, každý si to riešime ako vieme 😊. A to že tam nieje až toľko výbavy je vlastne šťastie v nešťastí. Čo sa toho týka tak áno ideálne by som chcel kombi, novšiu verziu a lepšiu výbavu, ale každá sranda niečo stojí a teda teraz sa uskromnim 😊 toto auto aj bez daných veci je na 90% to čo chcem. Kúpim lepšie keď bude vhodná možnosť a financie 😊. A čo sa týka veľkosti v interiéri tak oproti terajšiemu autu to je určite väčšie a hlavne komfortnejsie. Pre mna je podstatne že sa tam cítim komfortne a nestiesnene. To koľko cm to má tým alebo tým smerom ma nezaujíma 😊

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 31. Augusta 2020, 06:01

zhrnul by som to tak ze kup to a nechaj si 3-4tis. € na veci ktore sme tu vymenovali
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Cabinko
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2020, 08:01

Teraz som dostal odpoveď že aj čerpadlo bolo koncom roka menené :)

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 31. Augusta 2020, 08:18

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:13, upravené celkom 2 krát.

undy
Auto: Xxxxxx

Pondelok, 31. Augusta 2020, 08:42

no, nestrašme ho natoľko, nemusí sa vždy stať všetko...ja som napr kupoval E70 trojročné, 160000 km a do 400000 km sa mi z tohoto nestalo nič. Chodil som cca raz do roka za Simikom, nejaké blbosti sa vždy riešili / tesnenie vakuovky, klapky von, uhlíky alternátora, prasknutá pružina vpredu/ kontroloval mi vždy rozvody, do 400000 im nič nebolo, netrebalo ich meniť. Takže nič z týchto katastrofických porúch ma nepostretlo. Preto píšem, že sa to môže stať, ale nie je to pravidlom. Samozrejme som menil olej po 10000 a prevodovka, rozvodovky podľa Simika a urobil som tých 400 v pohode. Ak by som bol dal na Simika a vymenil vstreky, mohlo to v pohode pokračovať i viac

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535
Kraj: Žilinský

Pondelok, 31. Augusta 2020, 09:25

a preco ho menill? preventivne vykesoval taky liter? na vechet co ide aj tak predat? no mozno hej ... tak nan hod okom ako vypada ci neni zaoxidovane a ci vyzera polrocne a chod to kupit. A este na okraj k ohurovaniu a miestu no ja ked som sadil cez vikend do octy 1 co skladujem v garziy to bolo ohurenie kolko je tam miesta a ako sa necitim stiesnene..velke okno v dialke, pristrojovka nizsie, lepsi vyhlad, dvere dalej,len spojujazdec blizei..

Cabinko
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2020, 09:55

Noo aby sme si to ujasnili pablohablo. Pindal som že dva dôvody prečo idem do tohoto auta aj keď sú za rovnakú cenu aj s lepšou výbavou je že majiteľa terajšieho poznám a taktiež viem že robil väčší servis na ňom o ktorom som písal vyššie a teraz mi potvrdil že jedna z vecí ktoré sa robili bolo aj čerpadlo. Ak spravil takýto servis na 293 000km a momentálne to ma cca 310 000km tak mi chceš tvrdiť že sa mi tam začne všetko rozpadávať?to sú BMW podľa tvojej mienky aké sr*čky s prepáčením? Pretože áno aj na mojom Leone bolo veľa opráv (kúpil som ho pri 200k) ale ide jak hodinky a pokiaľ niečo vyservisuješ poriadne (nemusí byť OEM) a nie čínske šmejdy tak to snaď musí vydržať normalný interval. Inak samozrejme nemám v pláne zanedbávať servis ani výmenu oleja a pod. na ktoré viem že je ten motor háklivý.

Dorobím tám veci čo som vyššie spomenul, dám zrenovovať trošku vodičovu sedačku a na servisné intervali si dám pozor. A hneď po kúpe dám auto samozrejme prekontrolovať. Nemám v pláne na to kašlať.

Btw som fin. sprostredkovateľ, nie poradca...

Cabinko
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2020, 10:39

Sysell on tó auto ani neplánoval predávať, ani ho neinzeruje. Občas mení autá aj keď zväčša na kšefty. Toto auto ale vcelku prirástlo k srdcu jeho žene a preto robil ten servis. Preto ho má aj dlhšie, ale nakoľko sa s tým autom takmer vôbec nejazdíš sám vravel že niekedy tam len týždeň stojí a keď snim jeho žena aj niekde ide tak len na nákup niekde po sídlisku tak som sa ho medzi rečou opýtal že za koľko by ho šiel predávať ak by náhodou. A keďže ma to zaujalo tak som to začal riešiť a úplne sa mu do predaja nechce asi 😅. Ale vyjadril sa že keď už mi raz tak povedal že za toľko by mi ho predal tak slovo dodrží. Inými slovami ak mu poviem že ho zoberiem (čo sa už stalo) tak mi ho predá 😊 ešte aj prepis platí on, ale 33€ to nejako neriesim 🤣. Čiže ten servis robil koli svojej žene a bezpečnosti a nad predajom v Tom case ani nepremýšľal. Vlastne ani teraz veľmi nie 😅

pablohablo

Pondelok, 31. Augusta 2020, 10:47

Akurat s Leonom ked ides do servisu s 1800 Eur tak mas novy motor aj s robotou a este ti 1000 ostane. V F10 za 1800 budes rat ked spravis prednu napravu, alebo vymenis/zrepasujes vstreky. Neviem ako si predstavujes naklady na servis auta z cennikovou cenou 80k. Ja len aby si sa pripravil ze do toho auta mozes dat na servis kludne 5000 za prve 3 roky a nebude nic nezvycajne, len bezna BMV udrzba, ak si s tym OK a pride ti to ako dobre financne rozhodnutie smelo do toho.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní