... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

mmracing.sk

ygy
Autor témy
Auto: F07
Kraj: Žilinský

kúpa F07

Sobota, 2. Januára 2016, 11:13

Takže práve sa chystám do mníchovského bavoru pre nové auto :)

viac menej som rozhodnutý pre faceliftovanú 530/5 xD GT

bude to moje prvé bmw tak by som sa chcel informovať na čo si dať pozor, akú výbavu brať a od čoho ruky preč :)

530/535 - aké sú reporty v spolahlivosti ? nie je problém s turbami pri 535 ? aký je reálny rozdieľ v spotrebe ? stále totiž nemám jasno či ten nárast výkonu stojí za tie extra € nehovoriac o prihlasovačke : #-o

Z nejakého dôvodu nie je v obehu toľko áut s adaptívnym podvozkom. Od dealera čo som mal požičané boli vždy všetky bez adaptívneho tak to moc neviem porovnať. Oplatí sa byť trpezlivý a počkať si na kus s adaptívnym alebo ten rozdiel nie je až tak fatálny ?

ďalej určite viem že chcem asistenčný balík, čo najlepšie sedačky, soft close a panorámu

čo dalej ešte stojí za reč ?

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: kúpa F07

Sobota, 2. Januára 2016, 11:17

HUD, kamery - aspon cuvaciu, comfort seats, velku navi- aj kvoli touch padu, stmavovacie spataky, bluetooth a adaptiv ksenony.
potesi nejaky ten ciarovy asistent, ventilovane sedacky a samozrejme urcite vyhrievane..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PrevlecenejVlk
Auto: BMW 530d GT F07
Kraj: Zahraničie

Sobota, 2. Januára 2016, 20:32

Jako voMack, plus ja treba dost resil klimatizaci a sedaky, podle toho jak auto budes vyuzivat, ja chtel i vzadu vyhrejvany a vetrany sedaky a 4zonovou klimatizaci.
Pokud řešíš multimedia, je dobrý vědět co je na čem závislý, abys pak nakoukal jako já, že věci co vypadaly jako samozřejmý nejdou, ikdyž nevím jak je to u pofaceliftu, s tím jsem jezdil jen s pujcenym.
Jestli adaptivnim podvozkem myslis active lenkung, nataceci napravy, tak to je fakt k videni malo, ja nesehnal. Ne uplne se v tom vyznam, ale pokud vim, tak snad jen verze s aktiv lenkung mají řízení, kde se mění tuhost podle režimu. Ale to si radši ověř. Obecně u GT je kritizovana slaba odezva rizeni, ja osobne s tim teda vyraznej problem nemam, ikdyz proti 3ce je to pro mne rozdil znatelnej.
Čárový asistenti věc, bez který bych nechtěl být, nejvíc oceňuju slepej úhel.
Já třeba taky chtěl nezávislý topení, vždycky jsem ho měl, je to skvělá věc... ...ale těch je tak málo, že ani to nemám :D
Novej barevnej HUD je fakt cool...

ygy
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 00:05

Adaptívny je ten kedy je zadná náprava na vzduchu plus sa ešte aj dotáča kvôli údajne lepšiemu handlingu a manévrovaniu :)

Taktiež neviem či lpieť na surround view... skúšal som to v mercedese a bola to pecka :) do akej veľkej miery je to zas užitočná vec v každo dennom fungovaní je už ale ťažké povedať.. rovnako ako aj tie kamery v "nose" Máte niekto reálne skúsennosti s denného používania ? :)

aký je rozdieľ navi professional a klasická navi ?

pozeral som že nemôžem mať vyhrievané čelné sklo a TV zároveň tak to asi radšej zoberem to sklo :/

vyhrievané predné sedačky je nutnosť, ventilované si viem odpustiť, a stále nechápem ako je možné že v roku 2015 pri aute za vyše 60k nemám vyhrievané aj zadné sedačky ako štandard....

Problém je ten že nechcem zniesť ranu znehodnotenia úplne nového auta tak si vypíšem výbavu na ktorej trvám a potom budem čakať kým sa neobjavý referenčné vozidlo s pár kilometrami čo by malo to čo chcem a ak šťastie dá tak aj niečo naviac .

nechcem však robiť ten zoznam moc dlhý pretože auto už túžim mať doma čo najskôr :mrgreen:

voMacK

Nedeľa, 3. Januára 2016, 01:31

Prezleceny vlk, ty mas v tej vybave kapku gulas... :)
Adaptive drive a integral active steering su dve uplne odlisne veci.
Wevasto je fajn vec, ale pokial ma clovek vyhrievanu garaz tak sa bez toho zaobide. Ja webasto mam a zapnem ho tak 2x do roka.
A ventilovane zadne sedacky sa do 5er ani nerobia.
-- P.R.

bruno75

Nedeľa, 3. Januára 2016, 14:22

Active steering (natacanie zadnej napravy) sa vylucuje s xDrive.
A ak je moznost, urcite by som isiel do Adaptive LED lights, su perfektne, ovela lepsie ako xonony.

ygy
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 14:37

čo si myslíte o tomto konkrétnom konfigu ?

http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/ ... /1370943/4

voMacK

Nedeľa, 3. Januára 2016, 14:44

Tam by mi osobne brutalne vadil, ten volant. Ale tak to sa da ked tak vymenit. A nema ventilovane sedacky, co je v kombinaci s kozkou podla mna dosti kokocke..
-- P.R.

bruno75

Nedeľa, 3. Januára 2016, 14:59

Slusna vybava, z funcnych vecibtam asi fakt chyba len to odvetranie sedaciek. A zistil by som si, ci tam bolo zaplatene predlzenie zaruky (Europlus Garantie) - len tak pre istotu a lepsi pocit... :wink: :mrgreen:

ygy
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 14:59

na tom volante by mi chýbalo asi iba vyhrievanie
ventilované sedačky som osobne nikdy nemal. Z nejakého dôvodu ich považujem za nie moc vhodné riešenie zo zdravotného hladiska že mi v horúci deň fúka studený vzduch na chrbát + extra hlučnosť v kabíne (alebo sa mýlim ? )

neviem akurát posúdiť či to má digitálne budíky a ako to rozoznať.

Dajú sa dať nosiče na strechu s panorámou ?

a zas problém že to nemá vyhrievané zadné sedačky .. ](*,)

local
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Januára 2016, 15:46

ygy napísal:
na tom volante by mi chýbalo asi iba vyhrievanie
ventilované sedačky som osobne nikdy nemal. Z nejakého dôvodu ich považujem za nie moc vhodné riešenie zo zdravotného hladiska že mi v horúci deň fúka studený vzduch na chrbát + extra hlučnosť v kabíne (alebo sa mýlim ? )

neviem akurát posúdiť či to má digitálne budíky a ako to rozoznať.
Dajú sa dať nosiče na strechu s panorámou ?
a zas problém že to nemá vyhrievané zadné sedačky .. ](*,)

Z mojej skusenosti ventilacia je bezproblemova vec, nerobi ziadnu hlucnost v kabine, moj nazor asi pre teba nebude relevantny, lebo ja som ladovy medved, ale ja kozu v aute ee (poti to) a ventilacia prave pomaha. Osobne by som chcel radsej dobre odhlucnene auto a to tie s kozou prave nie su. Moj osobny nazor na ten interier co si dal, je ze fuj. Ta kremova kozka aj ten volant, cele zle.

Na GT modelovy rok 2010 s panoramou sa podla mojej vedomosti daju dat nosice.
Neviem na kieho chces mat vzadu vyhrievane sedacky, chces tam vozit starsie osoby ci? Potom treba pozerat 7 series.
Digitalne budiky sa daju poznat podla toho, ze ti v strede budikov netrcia rucicky, tieto budiky nie su digitalne.

A na zaver, 535d motora by som sa urcite nebal, ked mu budes davat co treba a jazdit s nim rozumne, tak sa ti odvdaci spolahlivostou. Ten vykon za to urcite stoji. Drzim ti palce, nech dobre kupis.

bruno75

Nedeľa, 3. Januára 2016, 15:48

Vyhrievanie volantu je sice fajn, ale po 5 minutach sa to zohreje tak, ze mi to prestane byt prijemne... rozhodne to nie je prvok vybavy, na ktorom by som baziroval ;)
Vhrievane zadne sedacky pre mna to iste, nakolko vacsinou vzadu sedi iba maly a aj to v detskej sedacke....

Ventilovane sedacky rozhodne nezvysuju hlucnost (je ich sotva pocut), pocutelne su az pri najsilnejsom vetrani, ktore je uz aj tak neprijemne...
Ohladom toho fukania na chrbat je to na kazdeho osobnom pocite, ale z vlastnej skusenosti viem, ze aj ked som vetranie zapinal len obcas a na najslabsi vykon, tak to vyrazne prispelo k tomu, ze sa koza na sedadle rychlejsie ochladila / nepalila. Mne sa dokonca zdalo, ze uz len tym, ze koza je perforovana, neprehriala sa na slnku tak vela.
Druhou vecou je pocit pri dlhsej jazde, na neperforovanej sedacke sa mi nesedi prijemne, na ventilovanej (a to aj ked je ventilacia vypnuta) je pocit pocas jazdy ovela prijemnejsi. A to som mal doteraz bledy (bezovy) interier, pocitam, ze na cernej kozi to bude este ovela vyraznejsie citit.

Digitalne budiky poznas podla toho, ze pri vypnutom zapalovaníi tam nie je vidno vobec nic... :mrgreen: Vidno je len striebornu polkruhovu obrubu "budikov" na kraji a inak nic, ani rucicky budikov. Po zapnuti zapalovania je medzi budikmi vidno farebny obrazec a hlavne je vidno, ze rucicky nie su skutocne, ale len digitalne. Pri zmene jazdneho rezimu je samozrejme vidno uplne inu grafiku.
Auto, ktore si si vybral ma obycajne budiky.

ygy
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 16:30

local napísal:
...Ta kremova kozka aj ten volant, cele zle.

Jedinému interieŕu ktorému sa chcem vyhnúť pokial možno je ten čierny :mrgreen: (a ktomu strieborné lišty)
je to síce praktické ale už to mám až moc opozerané a pýta si to pre mňa zmenu. S tou kožou je to asi fakt. Ja som zvyknutý prevažne na alcantaru a dokážem si predstaviť že hladká koža sa na dlhých cestách môže stať neríjemnou.

Zadné sedadlá využívam pomerne často. Vozím tam obchodných klientov a rodinu - všetci zhýčkaní a tie vyhrievané sedadlá by mi v zimných mesiacoch odpúšťali len ťažko :mrgreen:

Sedmu nechcem pretože mi to príde až moc okázalé a som veľký fanúšik trochu vyššieho posedu a GT má stále rozumný hendling v porovnaní s povedzme x5/x6

bez vyhrievaného volantu sa dá žiť ale je to taká blbosť že mi to v studených dňoch vie spraviť celkom radosť :)

Edit :/

tu je ešte jedna alternatíva - http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/ ... /1346283/8

PetoK

Nedeľa, 3. Januára 2016, 16:50

Urcite pouvazuj nad sedmou... to je iny svet oproti GT...

ygy
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 16:59

PetoK napísal:
Urcite pouvazuj nad sedmou... to je iny svet oproti GT...

tak v zásade je to postavené na rovnakom podvozku...

ale kebyže som už išiel do "limuzínových vôd" tak by som už išiel asi do s-ka 8)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Mi00wa a 1 neregistrovaný