... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

bmwtt.sk

PrevlecenejVlk
Auto: BMW 530d GT F07
Kraj: Zahraničie

Re: kúpa F07

Nedeľa, 3. Januára 2016, 17:09

voMack mas pravdu, v tej podvozkovej vybave asi trochu plavu, ale moje otazka jestli mysli active steering/lenkung byla proto, ze jsem mel za to ze Adaptive drive a mechy vzadu maji snad vsechna GT, ne ze by je mely seriove, ale ze snad si to nikdy nidko bez toho nekoupil ne? Coz je mozna prave ten muj omyl. Dik za upresneni. Kdyz uz jsme to teda nakousli, ktera volitelna vybava zajisti, ze Ti ve Sport rezimu "ztuhne" rizeni? Je to az active steering? Protoze ja mam Dynamic Adaptive EDC a neprijde mi, ze by se na tuhosti volantu neco zmenilo, ani kdyz dam Sport+ režim.

Jinak k TV, ja TV mam a je to na houby, funguje to spolehlive jen kdyz stojis, za jizdy jsou proste obcas kosticky a obcas vypadek a mimo mesto uplne katastrofa.

K sedakum jeste, nevim jak v 5tce, ale v 5GT muzou byt i zadni ventilovany, ja mam zadni elektricky ovladany, s ventilaci a vyhrivanim. Jdou i z kufru tlacitkama ovladat a uplne sklopit, coz je super, kdyz potrebujes vetsi kufr, coz se u GT muze stat docela casto, ze jo :D . A chapu, ze nekdo vyhrev vzadu chce stejne jako ja, protoze vzadu vozim praveze casto lidi. Ze stejneho duvodu mam rad webasto, ikdyz auto parkuje ve vyhrivane garazi, tak vsude mozně na cestach tomu tak neni a kdyz si/jim ho muzes predehrat, je to pecka. Dokud jsem webasto mel, pouzival jsem ho porad. Ale nakonec jsme z nej ustoupil, protoze ho ma jen zlomek GT. Proste se tu bavime o prvcich vybavy, ktere jsou indiviualni, nekdo je vyuzije a nekdo ne, vo tom zadna, ale je dobry si o nich rict, protoze dokud to auto nemas tak Ti nedojde co vsecko by Ti mohlo chybet :D

Za mne vede bezovy interier, coz je i muj pripad, prosvetluje to vnitrek a v lete to neni takova grilovacka. Perforovana kuze ventilovanejch sedacek je mnohem prijemnejsi a min se potis, ikdzy nezapnes ventilaci, ta je hlukove znatelna az na nejvyssi level. Caste argumenty ze na svetlym je vsechno videt ja moc neberu, pro mne je to naopak nebo rekneme tak nekde mezi, na cerny vidis kazdou cmouhu, na bezovy az tak moc ne, u bezovy spis stve, ze se driv ci pozdeji obarvi od kalhot do modra.

edit: jeste byla otazka na predni kamery... nemam surround view, to jsme mel jen v pucenem GT a to mi prislo uzitecny, ale side view za mne uplne na nic, jedine kdy to obcas pouziju je, kdyz parkuju cumakem k chodniku, tak zapnu to a vidim kdyz uz jsem rypakem na chodniku, abych to neoprel o vysoky obrubnik prednima "zasterkama".
Naposledy upravil/-a PrevlecenejVlk v Nedeľa, 3. Januára 2016, 23:10, upravené celkom 2 krát.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 3. Januára 2016, 17:10

ygy napísal:

Urcite radsej toto, aj ked farba auta "is not my cup of tea" :mrgreen:
vybava a rocnik (mas to do maja este v zaruke) by boli u mna rozhodujuce...

PrevlecenejVlk

Nedeľa, 3. Januára 2016, 17:23

ygy napísal:

Tak tohle se mi líbí moc, teda ta barva mne moc nechvátí, ale jestli se líbí Tobě, tak proč ne. Ja dycky říkám radši neideální barva, než žebrácká výbava :D

Užívateľov profilový obrázok
DARKEN26
Auto: F07 35d 400ps
Kraj: Prešovský

Pondelok, 4. Januára 2016, 16:37

Neviem aky svet mal namysli PetoK
Ked Gtcko je urcite praktickejsie dokonca aj priestornejsie ako sedma (nie Long)

inac k ventilovaniu sedaciek...nemam to a velmi to lutujem,...cez leto je to hruza
aaa pisal si o zdravotnych zalezitostia..ten vzduch sas berie z intrieru a nie z klimy tak je to len pocitovy chlad

zober 535d Gt
am ten motor a jeto brutal....da sa pri normalnej jazde jazdit na 6,4l no ja jazdim tak od 7 do 8,3/100km

bruno75

Pondelok, 4. Januára 2016, 16:53

35d je urcite dobry motor, ale myslim, ze na normalne jazdenie booohate postaci aj 30d... mne teda staci urcite :mrgreen:
je pravda, ze 535d som nikdy nemal, len som to raz chvliku testoval v F10, ale neviem, ci sa ten rozdiel vo vykone medzi 30d a 35d da na nasich cestach vyuzit.. :?
a je tiez pravda, ze ked som presadol z E60 530xd do F10 530xd, tak "wow effekt" bol (pokial ide o pocit z vykonu motora) mensi ako ked som pred rokmi presadol z E39 do E60....
na druhu stranu F07 5er GT je tazsia, takze asi silnejsi motor ptrebuje viac...
ja by som vsak urcite zohladnil aj vybavu...

DARKEN26

Pondelok, 4. Januára 2016, 17:19

citit ten rozdiel..krutiak nepusti..

Jasne vybava musi byt a duplom ak jazdis dlhe trasy
od acc tempomatu az po namakane hifi ozvucenie

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 4. Januára 2016, 17:47

Ale chlapci, sak to uz pochopte...my nemame sedmu..sme socky, takze nevieme o com je ten iny svet.... :( :( :(
To je jedno, ze mame eFkove sedmy odskusane..proste to je iny svet..bodka....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bruno75

Pondelok, 4. Januára 2016, 18:04

Tak, tak pavucik, co ty o tom mozes vediet...?! :mrgreen:
a aby ste vedeli sedma je iny svet - ta nova G11...
ale ak by som mal volit medzi F07 a F01 (pre mna z blata do kaluze :mrgreen: but no offence), tak asi radsej F07...

smith666
Auto: F11 530xd 190kW
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 4. Januára 2016, 19:20

Nechcem do toho veľmi kecať, lebo GTčka nepoznám, ale kamoš má známeho, ktorý má 535GT a ten sa veľmi sťažuje na podvozok. Vraj je nejako zle navrhnutý a strašne mu derie gumy. Vraj už bol s tým viackrát v servise ale nič sa nevyriešilo.

Keď ho stretnem, tak sa ho na to spýtam trochu detailnejšie.
Obrázok
takto vyzerá 300 km/h aj bez bavora - ten v červenej kombinéze (dajte si to do 720p):
https://www.youtube.com/watch?v=spubheZPwg4#t=00

DARKEN26

Pondelok, 4. Januára 2016, 20:48

urcite ma integralne riadenie......tiez som si to vsimol,ze na zadnej naprave mi derie vnutrajsok gum

PrevlecenejVlk

Utorok, 5. Januára 2016, 07:47

Já problém s nějakým výraznějších sjížděním vnitřků na zadní nápravě nepociťuju, ani na letních ani na zimních. Četl jsem o tomhle problému a pokud si to pamatuju správně, byl to spíš problém konkrétních pneu, který BMW na GT dávalo. Vtipný bylo na tom to, že je dávalo furt, ikdyž se už zjevně vědělo, že mají problém, takže jsi dojel na servis, vyplesklej jsi se dozvěděl, že máš zadní gumy v haji po pár tisících km a oni Ti za dardu střelili s klidným svědomím ty samý ludry a za pár tisíc km si tam byl znovu :D Byly to tuším runflaty GoodYear Excellence. Ti co jezdili na Pirelli ten problém neměli a Ti co po zjištění, že tyhle konkrétní Goodyeary nejsou to pravý a přesedlali na Pirelli, tak těm problém taky zmizel...
Darken na jakých pneu jezdíš?

DARKEN26

Utorok, 5. Januára 2016, 09:10

tento problem som mal iba na zimnych Nokianoch...uvidime ake budu tento rok

ygy
Autor témy
Auto: F07
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Januára 2016, 13:17

Máte tu niekto konkrétne skúsennosti s kupovaním auta priamo z Mníchovského BMW ?

Koľko tam majú vystavých áut priamo k odberu ? pretože na stránke je výber dosť minimálny...
Dá sa snimi zjednávať čo to ešte z ceny alebo je cena fixná ?
tipy rady skúsennosti ?

bruno75

Streda, 6. Januára 2016, 21:58

Myslis priamo BMW Welt v Mnichove vedla fabriky?
Tam predpokladam, ze to bude skor drahsie ako inde.... A to chces akoze brat funglovku / skladovku?

Neviem, ja by som siel asi radsej do ineho dealerstva....
Videl si ponuku managerskych aut priamo od BMW predavanych na ich vnutornej burze? Tam mozu nakupovat len oficialni dealeri a su tam pekne auta za znesitelne ceny. Opytaj sa na to v nejakom dealerstve alebo mi napis PM.

ygy
Autor témy
Auto: F07
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 7. Januára 2016, 14:37

hej BMW welt ;)
nechcem kupovať funglovicu ale tak nejaké ročné max do 40-50k km hlavne aby to bolo po fl a v nejakej slušnej výbave.

Presne o tieto managerské autá by som mal záujem no nemám moc dobré vzťahy s mojím miestnym dealerom tak som to nechcel riešiť cez nich že by som po to auto radšej zašiel sám do nemecka. Taktiež som predpokladal že tu na slovensku si na to hodia ešte svoju maržu že by to mohlo výjsť a o pár €€ menej :D

jeden známy bol takto kupovať trojku asi pred 5 rokmi a fakt že ich tam mali vyskladané jednu vedľa druhej tak min 100 kusov že výber fakt pekný a za slušné ceny.

ale tak zas zas GT trochu viac špecifický model a rozhodne sa tak nepredáva ako trojky tak by som nerád zostal zaskočený že prídem a nebude si pomaly ani z čoh vyberať ](*,)

rád by som sa rovno zo showroomu odviezol už v novom aute :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný