... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
madxface
Auto: f34, e91
Kraj: Žilinský

Re: antiradar, antilaser

Štvrtok, 11. Februára 2016, 17:27

bruno75 napísal:
One more stupid question:
Skusal niekto riesit zobrazenie Waze na obrazovke iDrive (idealne na NBT)?

Riesi to BimmerTech firma, ale neviem, ci uz su v dakom super stadiu jednoduchej instalacie
Viac na google BimmerTech Mirroring

TT-SIMIK napísal:
Inak od 1.3 vychadza zakon- zakaz predaja antiradarov!!!

Tie najdrahsie zariadenia uz oficialne nie su antiradary, ale su vedene ako zabezpecovacie/bezpecnostne zariadenia :D
Obrázok

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 11. Februára 2016, 17:34

voMacK napísal:

A to si predstavujes akoze jak??

ja uz si radsej nepredstavujem nic...
ale fajn by bolo, ak by ma Waze vedel upozornit na bliziaci sa (stacionarny) radar aj na obrazovke iDrive... ale kedze Waze nepatri medzi vyvolene appky spolupracujuce s BMW, tak asi nic nebude... :? :( budem si musiet vystacit s audio warning z kamerky a telefenu...

BTW, ked uz sme pri tych apps, podarilo sa mi (konecne) znasilnit App-store a nainstaloval som si tie BMW appky, co som chcel a ktore vobec nemali byt pre slovensky trh... napr. taky User guide k autu v telefene...

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 11. Februára 2016, 17:39

bruno75 napísal:

ja uz si radsej nepredstavujem nic...
ale fajn by bolo, ak by ma Waze vedel upozornit na bliziaci sa (stacionarny) radar aj na obrazovke iDrive... ale kedze Waze nepatri medzi vyvolene appky spolupracujuce s BMW, tak asi nic nebude... :? :( budem si musiet vystacit s audio warning z kamerky a telefenu...

BTW, ked uz sme pri tych apps, podarilo sa mi (konecne) znasilnit App-store a nainstaloval som si tie BMW appky, co som chcel a ktore vobec nemali byt pre slovensky trh... napr. taky User guide k autu v telefene...

Však si to daj nakódovať nech sa ti to zobrazuje v HUD-e
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

madxface

Štvrtok, 11. Februára 2016, 18:11

bruno75 napísal:
ale fajn by bolo, ak by ma Waze vedel upozornit na bliziaci sa (stacionarny) radar aj na obrazovke iDrive...

no pozri, ak ti ide len o upozornenia z waze, tak cez bluetooth ta nato auto vlastnymi reprakmi upozorni ako ked telefonujes. Treba v sound settings na WAZE nastavit prednostne tvoje auto, nie mobil, ani nie speaker.
Mne to tak cez CCC funguje.
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 11. Februára 2016, 20:08

Jo ja viem:-))))

madxface napísal:

Riesi to BimmerTech firma, ale neviem, ci uz su v dakom super stadiu jednoduchej instalacie
Viac na google BimmerTech Mirroring

Tie najdrahsie zariadenia uz oficialne nie su antiradary, ale su vedene ako zabezpecovacie/bezpecnostne zariadenia :D
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 12. Februára 2016, 08:54

voMacK napísal:
A to si predstavujes akoze jak??

pokial mas jablko telefon a v aute 6fl support tak to ide nativne od bmw, ale neprisiel som nato ako kurva ;(
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

madxface

Piatok, 12. Februára 2016, 10:31

Puppi napísal:
tak ty to mas uz paradne vydumane :)

Ak by to niekoho zaujimalo, tak
D1 ZA-BA kilometer 187,145,137,104,92,58,36
D1 BA-ZA kilometer 51,92,103,137,158

Niektore z tych budok su neaktivne, vtedy tam nie je to cierne okienko, z casu na cas to premiestnuju do inych schranok.
Prílohy
Capture.PNG
Obrázok

DARKEN26
Auto: F07 35d 400ps
Kraj: Prešovský

Piatok, 12. Februára 2016, 10:53

to fakt si aktivne tie stare kraksne???
Ja ze tam uz stoja od 89. revolucie

bruno75

Piatok, 12. Februára 2016, 11:56

DARKEN26 napísal:
to fakt si aktivne tie stare kraksne???
Ja ze tam uz stoja od 89. revolucie

Pokial ja viem, tak tie "stare kraksne" su v majetku NDS a PZ ich moze pouzivat len obmedzene (konkretne viem, ze ze pravidelne pouzivaju budku na 103 km medzi MN a Hradkom, len smerom do BA, v opacnom smere nikdy). Ostatne sa myslim velmi nepouzivaju, lebo to nemaju este zmluvne / legislativne vyriesene...
od '89 tam mozu byt len tazko (leda ze by stali samostatne uprostred pola :mrgreen: ), kedze dialnice na Povazi (od Hornej Stredy do ZA) sa otvarala postupne az za Meciara, niekedky od roku 1996...
tie budky su tam max. 5-6 rokov dozadu (tie na 103. km) a ostatne sa doplnali minuly alebo predminuly rok (2014-15)

mexican

Piatok, 12. Februára 2016, 12:02

bruno75 napísal:

Pokial ja viem, tak tie "stare kraksne" su v majetku NDS a PZ ich moze pouzivat len obmedzene (konkretne viem, ze ze pravidelne pouzivaju budku na 103 km medzi MN a Hradkom, len smerom do BA, v opacnom smere nikdy). Ostatne sa myslim velmi nepouzivaju, lebo to nemaju este zmluvne / legislativne vyriesene...
od '89 tam mozu byt len tazko (leda ze by stali samostatne uprostred pola :mrgreen: ), kedze dialnice na Povazi (od Hornej Stredy do ZA) sa otvarala postupne az za Meciara, niekedky od roku 1996...
tie budky su tam max. 5-6 rokov dozadu (tie na 103. km) a ostatne sa doplnali minuly alebo predminuly rok (2014-15)

Výnimočne s tebou súhlasím. Ešte dodám, že prvé stacionárne radary, také veľké kasne sa u nás začali objavovať niekedy okolo rokov 1998-1999 a boli veľmi populárne medzi sprejermi, ktoré im vždy pohotovo zasprajovali okienka.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Piatok, 12. Februára 2016, 12:23

prvýkrát by som asi pochválil sprejerov :) mohli by pokračovať v tom snažení aj teraz
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

bruno75

Piatok, 12. Februára 2016, 14:17

viem, ze to priamo nesuvisi konkretne s temou radarov, ale mam otazku k prijmu dopravneho spravodajstva v novsich BMW:
- RTTI u nas (na rozdiel od okolitych statov CZ, AT, PL(?)) zatial nefunguje - mozno tak o 1/2 roka, ak vobec... ](*,) :?
- vcera mi predajca (resp. tzv. "product genius" :mrgreen: ) na moju otazku o RTTI a o zobrazeni Waze na iDrive tvrdil, ze RTTI nefunguje, ale planuju ho rozbehnut od leta t.r. a ze na Slovensku uz teraz funguje plne pokrytie TMC, ktore by malo priamo do navi on-line dodavat spravy o obchadzkach, vylukach a inych vacsich dopravnych obmedzeniach...
mne to teda nefunguje :? a ked si v navi dam zobrazit spravy o dopravnych obmedzeniach ukazuje mi len spravy z CZ a AT (rovnako ako som to mal v E60) aj ked teda je pravda, ze FunRadio ani Radio Slovensko nepocuvam, ale to by si snad auto / navi malo najst samo (ani CZ a AT radia nepocuvam a dopravne hlasenia odtial mi navi v E60 aj v F10 zobrazuje)
podla zvrejnenych sprav by to ale v nasom milom Bananistane uz viac ako rok fungovat malo... http://www.radia.sk/spravy/3192_dopravn ... losne.html
ma s tym niekto inu skusenost ako ja? treba nieco inak nastavit?

mexican

Piatok, 12. Februára 2016, 16:36

Mne v OOOO TMC občas na Slovensku funguje.
Napr. keď boli pred niekoľkými mesiacmi na D1 presmerované pruhy do protismeru, tak som to na mape v aute videl.
Čiže infraštruktúra tu na to je, ale problém by som skôr videl v plnení systému aktuálnymi dátami.
Takže je celkom šanca, že ak tu v blízkej dobe nejaké RTTI bude fungovať, tak ak budú informácie v ňom tak obsiahlé ako sú v TMC, tak si ho môžu strčiť do riti.
Obrázok

smith666
Auto: F11 530xd 190kW
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 12. Februára 2016, 19:02

Od ktorých modelov sa inštaluje RTTI ? Má to moja F11 z r.2012 ?

V článku sa píše: http://www.auto.cz/bmw-rtti-dopravni-informace-v-aktualnim-case-62267
Systém RTTI doplňuje navigační systém Proffesional a získává informace o dopravě každé tři minuty díky vlastní SIM kartě prostřednictvím mobilních sítí. RTTI sleduje připojení mobilních telefonů k místní síti, díky čemuž získává přehled o tom, kolik vozů je na okolních silnicích a kam směřují.

Keď mám auto z dojčlandu, tak aj keď má dáku SIM kartu, tak u nás asi fungovať nebude.
Viete vôbec kde je SIM karta nainštalovaná?

bruno75

Piatok, 12. Februára 2016, 19:48

Obavam sa, ze ta asi velmi nepotesim... Myslim si, ze ty RTTI v aute nemas... :?
Jednak by si vo vypise vybavy auta musel mat polozku 6AM Real Time Traffic Information a tiez 6AK Connected Drive Services, a jednak myslim, ze tie vstavane SIM sa do F10/11 zacali davat az od nastupu LCI (07/2013) a to aj v DE spociatku ako priplatkova vybava, potom plosne. Viem napr. ze auta predavane na Slovensku tieto SIM karty maju vsetky az od 07/2015. Hovoril mi vtedy predajca, ked som bol okukovat funglovky na showroome, ze auta davane do vyroby po 06/2015 to uz budu mat vsetky zabudovane a z toho titulu zdrazeju plosne vsetky F10/11 asi o 700-1000 eciek.
Myslim, ze pre-LCI auta este taketo ficury nepodporovali...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných