... všetko o BMW ...
PetoK napísal:Pohladaj, treba ist do CZ, atd...
MensahService napísal:tak teda chce kupit prevodovku alebo predat, lebo som ti chcel linknut inzerat tu na klube a pozeram, ze si to ty hehe predaj-nd-bmw/prevodovka-6hp26-z-bmw-530d-e60-2006-t89231.html
![]()
![]()
![]()
![]()
Rottwa napísal:Unahlene zavery nevnimaj. Najprv si potrebujeme overit symtpom. Medzitym prosim Ta urob poriadnu diagnostiku a daj nam vediet hlasky z pamate. Medzitym odpovedz na tieto otazky:
Co sa v poslednej dobe na aute menilo alebo servisovalo ?
Naposledy sa vymieňal motorvý olej, hneď po kúpe auta (september tušim)
Bolo uz neiekedy nieco robene na prevodovke ?
Ťažko povedať. Auto bolo odobraté z leasingu a ja som ho vykúpil za smiešnu sumu. Servisná k nemu nebola - podľa môjho názoru zbytočná vec - na ebay je ich dosť...
Kolko mas nabehanych km ?
Počítadlových 212 tis.
Kedy bol naposledy meneny prevodovy olej ?
Keď nemenil predchádzajúci majiteľ (čo na 99% nie) tak ja nie...
Od kedy to asi robi ?
To "preskočenie" sa stalo asi 2x, nevenoval som tomu pozornosť nakoľko som bol dosť rozlietaný...
Riešiť ma to prinútilo vlastne až dnes, pretože ta prevodovka radila akokeby v "núdzaku"
Vies to jednoducho reprodukovat ? - pri akej rychlosti, teplote, stupni, poloha pedalu, akceleracia, brzdenie, ...
To prešmykovanie bolo pri radeni z 2 do 3 pri kick down... Teplota? Auto bolo určite zahriate, inak tomu nestúpam. (Ako pubertiak som poriešil jedno turbo, a platiť ho nebola sranda, takže som poučený)
Robi to len niekedy, alebo zakazdym ?
Momentálne vždy, ked sa ráznejšie stúpi na plyn, sa prevodovka hodí do "núdzaku" svieti červené kolečko s výkričníkom.
Zatial tolko, potom sa pohneme dalej.
jeeffo napísal:530d to nebude pasovat na 535d (co sa divim lebo typ prevodovky je rovnaky) a vraj kôli krútiacemu momentu
Bengalll napísal:
Ale ak máš veľa € stačí ti isť aj do MT
MensahService napísal:
Rottwa napísal:Kedze to robi uz stale, nieco jej ocividne vadi. Potrebujeme vediet co. Ked uz to budes mat na diagnostike, nech ti spravia nanovo "teach in" (adaptaciu). Olej zatial neries. Daj vediet vypis chyb.