... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: teplota motora

Piatok, 5. Augusta 2011, 07:08

no jebem ja totok :mrgreen: :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 5. Augusta 2011, 11:53

Keby sa prehrieval, oznámi chybou prehriatia, keby bol podchladený, oznámi tým, že nemôže spracovať DPF. Aspoň si to namýšľam... :o
Teplota sa dá zistiť aj na displeji medzi budíkmi. Googlite BMW E60 HIDDEN MENU.

Strana 12, Coolant temperature
http://www.scoopz.com/m5board/E60_Hidden_OBC_Instructions.pdf

Myslím, že tí s IDrive profesional (široké obrazovky) možno nájdu aj v informačno-servisnom menu.
Kľúčik do druhej polohy / Start 2x stlacit bez brzdy
S ovládacím tlačidlom:
3x v smere hod. ručičiek
3x proti smeru
1x v smere
1x proti smeru
1x v smere
Stlačiť

Všetko na vlastné riziko, nezodpovedám za škody podľa tohto postupu.

voMacK

Piatok, 5. Augusta 2011, 13:09

o tom tajnom menu viem, len ma zaujala debata o pohybujucich sa ciarkach v budikoch :mrgreen:
-- P.R.

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 5. Augusta 2011, 14:06

jj napodobne...tiez sa mi zdalo ze su tie palicky staticke a takto mam o zabavu postarane pocas jazdy kedze ich sledujem viac jak premavku a minisukne teraz...buhehe
525d (E60)
Obrázok

bruno75

Piatok, 5. Augusta 2011, 14:08

voMacK napísal:
predohrev motora a webasto su ak sa nemylim dve rozdielne veci...nie? :)

len stručná reakcia: nie, nie sú to rozdielne veci. Pokiaľ viem modul na prihrievanie motora je vlastne Webasto bez akéhokoľvek ovládania a výstupu do kabíny. Preto je relatívne jednoduché a lacné k prihrievaniu motora dorobiť celé nezávislé kúrenie. citácia priamo z oficiálnej stránky Webasto ( http://www.nemrzni.sk/produkty/nezavisl ... rieda.html ): Pri rozširovacích sadách Webasto sú vodiči áut na naftu skutočnými deťmi šťasteny! Vozidlá na naftu sú často z výroby vybavené „prihrievačom“, ktorý sa dá za veľmi výhodnú cenu prestavať na plnohodnotné nezávislé kúrenie. Polovica nezávislého kúrenia je teda pri mnohých modeloch vozidiel už zabudovaná a zaplatená.
Inak ak sa nemýlim, každé auto s prihrievaním motora má v motorovom priestore nálepku Webasto, kde je uvedený typ a výrobné údaje "ohrievadla"

voMacK

Piatok, 5. Augusta 2011, 15:21

no...neviem...nechcem sa hadat..ale ono webasto ked zapnem normalne cez idrive alebo dialkove..tak to je pocut, ze sa spusti...kdezto prihirevanie motora sa spusta automaticky, ale ja som ho nikdy nepocul....
je sice mozne, ze ho zatial ani raz nespustilo, kedze mam auto par tyzdnov a rana su relativne teple...jednoducho..keby spustil webasto za jazdy..aby prihrial motor..myslim, zeby som si to vsimol :)
-- P.R.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 5. Augusta 2011, 23:26

voMacK napísal:
no...neviem...nechcem sa hadat..ale ono webasto ked zapnem normalne cez idrive alebo dialkove..tak to je pocut, ze sa spusti...kdezto prihirevanie motora sa spusta automaticky, ale ja som ho nikdy nepocul....
je sice mozne, ze ho zatial ani raz nespustilo, kedze mam auto par tyzdnov a rana su relativne teple...jednoducho..keby spustil webasto za jazdy..aby prihrial motor..myslim, zeby som si to vsimol :)

Clovece, prihrieva to len ked su mrazy, resp. teploty tesne nad nulou cca max do 5stupnov..... nie v lete ked je vonku 35 :smile:

J.D
Kraj: Zahraničie

Piatok, 5. Augusta 2011, 23:59

foxik napísal:
Posielam fotku skuste mi povedat ktore to je.... Tie ciarky ktore ukazuju max otacok pred cervenim polom sa nehybu....

No mne po zohriati motora tam zostanu 4 ciarocky potom sa to uz nehybe.
Obrázok

voMacK

Sobota, 6. Augusta 2011, 09:26

airbone napísal:

Clovece, prihrieva to len ked su mrazy, resp. teploty tesne nad nulou cca max do 5stupnov..... nie v lete ked je vonku 35 :smile:

airbone...tak je webasto a predhrev motora jedna a ta ista vec? :)
-- P.R.

bruno75

Nedeľa, 7. Augusta 2011, 14:50

voMacK napísal:
.....je sice mozne, ze ho zatial ani raz nespustilo, kedze mam auto par tyzdnov a rana su relativne teple...jednoducho..keby spustil webasto za jazdy..aby prihrial motor..myslim, zeby som si to vsimol :)

no to je práve ono, ja myslím, že prihrievanie motora sa zapína až teplota klesne pod 10 st. (dokonca neviem, či až pod 5 nie), inak ja prihrievane počujem hlavne po krátkej jazde (klasicky keď idem do roboty cca 3km), vystúpim z auta, zamknem a auto stále hučí a tak trochu cvaká, je to presne ten istý zvuk ako keď dialkovo spúšťam nezávislé kúrenie.
BTW: nie som si celkom istý, že prihrievanie motora máš aj ty na 4-valci.... isto viem, že je na 6-valcoch :shock:

voMacK

Nedeľa, 7. Augusta 2011, 15:34

ja mam webasto aj s dialkovym :wink:
-- P.R.

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Augusta 2011, 19:54

Webasto a prihrev motora ako to tu vy volate a pouzivate je to iste. Webasto je snad iba nazov firmy co to vyraba. Prihrev motora a nezavisle kurenie su v podstate to iste, akurat ked to mate naprogramovane ako nezavisle kurenie, da sa to spustit dialkovym , pripadne cez BC. Ak to mate iba ako prihrev motora ( E39 vsetky 525d, 530D po facelifte ) , spusta sa to iba samo po splneni viacerych podmienok ( vonkajsia teplota musi byt nizka , teplota chladiacej kvapaliny nesmie byt vysoka ... ). Ja som si to dal softverovo prerobit ( velmi pekne dakujem Airbone ). Za velmi malu sumu mam nezavisle kurenie, ktore ide zapnut casovacom cez BC. Keby som nebol lenivy dorobim si zapinanie cez multifunkcne dialkove co mam. Co sa tyka E60tky, podla Airbone-ho nemaju vsetky diesle tuto ficuru ( prihrev ) , a kedze som na mojej 530xd zatial nenasiel stitok v motorovom priestore ani vyfukove potrubie - mam smolu a jednoducha prerabka nebude. Skoda. Som sa okaslal ked som ho kupoval a pocital s tym ze to necham prerobit :(
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

foxik
Auto: BMW 5 530D

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 10:48

Toto som nasiel v menu auta (fotka dole).... skusal som to aj nastavit na pozadovanu hodinu.... ked som prisiel k autu tak bolo pocut jak nieake cerpadlo alebo nieco podobne bolo spustene pod kapotou... a ked som otvoril auto tak aj v interiery bolo citit a pocut ventilaciu.... Ako to vlastne funguje???? je to nezavisle kurenie ktore ma naftovy pohon????
Prílohy
2011-09-25 11.00.08.jpg
2011-09-25 11.00.08.jpg (131.17 KiB) 2598 zobrazení
BMW 5 530dA 173kW 2007 LCI

voMacK

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 11:26

ano to je presne ono..ja to mam tak isto..mam webasto thermo top c diesel..
mam k nemu aj samostatne dialkove
-- P.R.

foxik
Auto: BMW 5 530D

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 11:27

voMacK napísal:
ano to je presne ono..ja to mam tak isto..mam webasto thermo top c diesel..
mam k nemu aj samostatne dialkove

A nevies ci sa da to dialkove k tomu doobjednat? ja mam iba toto.... A ako to vlastne funguje??? nastavis to napriklad na 8:00 rano a roztopi to sneh pripadne lad na oknach??? ohreje to aj kabinu???
BMW 5 530dA 173kW 2007 LCI
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných