... všetko o BMW ...
dimensionone napísal:Teplota v skrytom menu aj cez diagnostiku musí byť rovnaká, zdroj je totižto rovnaký riadiaca jednotka motora. Tú teplotu nepriamo môžeš vidieť aj pri otáčkomere, keď je dobrá, tak by tie čiarky v pravej časti mali byť viac ako 4500 ot. Sem by sa mala teplota dostať do max. 15 minút jazdy. Keď sa nedostane, tak je problém s termostatmi.
Odporúčam ti zajsť do Bayern Partners do Zvolena, nemáš to ďaleko (http://www.bmwzvolen.sk/servis/)
brixi napísal:
Mam E90 dA 320. Tiez mam na otackomeri, pred cervenym polom otacok motora pole ciarok. Tieto udajne sluzia na orientacnu indikáciu prevadzkovej teploty motora. Ja vsak stale neviem prist na to ako. Podla mojich pozorovani sa stale spravaju rovnako(konstantne su zobrazene ci je motor studeny alebo zahriaty). K comu teda a ako to pole sluzi?
Prosil by som o vysvetlenie.
locarno napísal:
V e90 sa tie čiarky nehýbu, funguje to iba na e6X predface
mihal.to napísal:cau,
mne to kuri myslim ze docela rychlo - cca za par minut zacne fukat horuci vzduch. No na kolko som sa uz naucil ako si sledovat teplotu motora mam opat chrobaka v hlave.
dnes vonkku cca 2 az 1st C, ja som presiel cca 40 km - rozne rezimy, a teplota motora 68st C.
Znamena to ze aj ja mam jeden z termostatov zly ? Ked som mu trosk apridal tak to islo aj cez 74st, ale inak jak otacky kklesly cca na 1500, tak to islo dolu po 70..
keby nesledujem tu teplotu tak ani mi nepride ze mam nieco spatne..
..
..
..
alebo mam este skusit to nechat 10min na mieste a co to ukaze potom ?
zatim dik
m
Hermo napísal:Takze som vymenil oba termostaty a vysledok ziadny,takze uz len diagnostika. Neviete niekto co by to este mohlo byt?
PSnoopy363 napísal:máte na mysli asi teplotu v skrytom menu pod číslom 7, však, lebo neviem či myslíme na to isté video z youtube-u...podržíš gombíček, počkáš kým naskočia tie čísla, potom 19, zadáš súčet čísel z kódu a potom 7...ale tam sa hovorilo aj o tom, že to neni teplota motora, ale teplota vody. Ináč včera som si to tak narýchlo odsledoval aj ja..a síce u mňa to bolo tak, že keď som sa vozil, tak mi to stúpalo nejak do 60°C (bola to len rýchla súška, nejazdil som dlho, neviem či by to išlo vyššie) a potom som na chvíľu zastavil a za ten čas mi to kleslo, aj keď motor po celý čas bežal, potom keď som sa pohol, začalo to znovu stúpať. Podľa mňa je to voda a to nemá nič s motorom...na jednom starom aute (ktoré som už zdrvil) sme mali raz problém s vodnou pumpou a tam sa tiež riešilo to, že môj otec si to všimol, že auto nekúrilo, takže vodný okruh bol studený, ale pritom motor nemalo čo chladiť, čiže keby tak bol dlho bežal, motor prehreje a zaderie, pritom tá teplota by bola vkuse malá a motor by "horel", čiže podľa mňa by bolo treba skôr zistiť, či to je teplota motora, alebo vodného okruhu a ako sa tieto jednotlivé teploty správajú, ako klesajú, stúpajú a podobne. Ináč ešte jedna otázka...neviem či aj ostatným na E60 LCI, alebo iba mne, ale nejak extra mega horúci vzduch mi to nikdy nefúkalo, neviem v akom stave sú termostaty, fúka teplú, ale že by som mohol povedať horúcu, tak to ani nie, ako je to u vás???