... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

SnbRoman
Autor témy
Auto: BMW 530d (e61)
Kraj: Žilinský

[E61] tečie cez strešné okno

Streda, 2. Novembra 2016, 12:29

Zdravím všetkých a dopredu sa ospravedlňujem ak už takáto téma existuje, ale prešiel som čo sa dalo a konkrétne tento problém sa nikde neriešil.
Nedávno som kúpil e61 rok výroby 2005 a prvé čo človek chce tak mať to auto čisté. Pred dvoma dňami som ho umýval a štýlom, že som na strechu vylial asi aj dosť pod silným tlakom pár vedier vody. Po umytí auta som bol dosť zhrozený keď na zadnej sedačke som videl menšiu mláku vody + bolo zatečené na strope pri zadných svetlách pasažierov, obluk presne pod zadnou časťou okna (akoby to preniklo cez tú fixnú časť panorámy) a potom ešte dva oblúky presne v kufri akoby v ľavom a pravom hornom rohu auta. Auto som zatiaľ mal len pod strechou, takže som nemal možnosť vyskúšať zatekanie počas lejaku. Nakoľko tam na strope žiadne flaky neboli (po mojom incidente presne ostali mapy kde bola voda zatečená), nepredpokladám, že do auta zatekalo... prípadne predajca to pekne pred kúpov nechal vytepovať.

Otázka teraz znie... či strešné okno nieje vstavané na taký príval vody (i keď pri silnom lejaku si myslím, že je to stále silný prúd vody), alebo jednoducho tam je problém, ktorý treba riešiť a to okno musí toto zniesť? Posledná otázka je: či tým zatešením som mohol niečo pokaziť pod strechou, napr ako je anténa a podobne? Zdalo sa mi akoby rádio vypadávalo a nehralo ani tak čisto...

Vopred ďakujem za zmysluplné odpovede a pomoc...

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: [E61] tečie cez strešné okno

Streda, 2. Novembra 2016, 14:00

nie je mi sice jasne ako si dosiahol silny tlak vyliatim vody z vedra, ale bude ti asi treba prefuknut odtokove hadicky, videl som ako sa to robilo u Simika, takze by som to asi neriesil sam ale dal niekomu co sa tym zivi, mne vzdy ostane par nepotrebnych kurvitok ked poskladam veci naspat.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

SnbRoman
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 14:52

Tlak ako tlak...ale keď vyhodíš vodu z vedra na strechu tak dopadne o dosť silnejšie ako keď prší....

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Novembra 2016, 15:57

mozeme polemizovat o gravitacnom zrychleni a vodnom stlpci, co vsak tvoj problem nevyriesi. treba skontrolovat tie odtokove hadicky, ale ked si to este nerobil a nevies kde mas co odmontovat tak lacnejsie bude dat to niekomu co ma prehlad ako je to tam vsetko uchytene, ako kupovat nahrady za tie veci co polames.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 3. Novembra 2016, 07:53

Je normalne ze odtoky panoramy sa upchavaju prachom,pelom,atd....Treba to vycistit a je na cas pokoj....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SnbRoman
Autor témy

Štvrtok, 3. Novembra 2016, 08:13

Vďaka za rady.... už som na budúci týždeň objednaný k mechanikovi....

jaronik
Auto: BMW 520d
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Novembra 2016, 18:46

Ja som to aj viackrát čistil,aj sú čisté tie kanáliky a aj tak občas mám v kufri mokro a hlavne v tých odkladacích priestoroch po stranách.....Raz za čas to spraví,nechápem.Jednoducho kvalita BMW........

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 4. Novembra 2016, 07:45

Bocne nity na plastoch pantov!!Maju tesnenia a tade to zvykne pretekat....Treba vymenit...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SnbRoman
Autor témy

Pondelok, 14. Novembra 2016, 13:18

Chlapi tak som bol s tým v servise a že kanáliky mám čisté... zistilo sa že tá zadná časť čo je fixná má vôľu cca 2mm sa dá s ňou hýbať... a pravdepodobne tak preniká voda.... čo ma zaskočilo, tak to opraviť nevedeli a keď som volal aj do opravy autoskla, či to veda zatesniť a podobne..tak ee... neviete o niekom v okolí Dolného Kubína a Žiliny, čo nieje gramblavý a vie to urobiť? Do Bavárie chuť ísť nemám a už duplom tam nenechať polovicu ceny auta... vďaka za rady

Lipo69

Pondelok, 14. Novembra 2016, 13:26

Ja som na terajsom aute riesil zatekanie cez stresne, hadicky casom sa stiahli kedze to je obyc plast a pretekalo, platil som cca 30 € aj s robotou a to bolo v ofiko servise rychlo a bez problemov. Hadam BMW si za to nebude pytat cez 70 €
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

SnbRoman
Autor témy

Pondelok, 14. Novembra 2016, 14:26

Och ako keby mi to aj niekto za 50 eur urobil tak mu nohy ruky vybozkávam... neviem nájsť nejak stránku toho servisu... môžeš mi prosím ťa napísať kde to je? No v bawarii si za všetko extra veľa zapýtajú... takže tam nemám chuť ísť.... neviem ani ako to tam funguje, či to pozrú a povedia mi asi koľko to vyjde..alebo proste mi to spravia a oznamia mi sumu z ktorej si počúram gate....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných