... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: Svetlo e60 facelift

Pondelok, 7. Marca 2011, 14:01

[quote="Neviem či sa chápeme ale mám na mysli to, že ked niekomu zablikáš (napr. že stoja zelení :D ) tak sa rozvieti xenonova vybojka alebo tá zakrúžkovaná časť na obrázku?[/quote]

No ja si nie som celkom isty (moju E60 nemam este dokonale preskumanu :oops: ), ale zda sa mi, ze svetelny klakson ide na E60 (face-lift, bixenon, natacacie) cez xenony - aspon mne sa to tak javi podla farby svetla. To s tym prisvecovanim do zakruty bolo rozobrate uz dost podrobne, ja iba potvrdzujem, co je uvedene vyssie.
BTW neviete, ci sa da preprogramovat svetelny klakson na tie vnutorne H7 (ak teda vedia svietit dopredu a nie len doboku :?: ) - ja si myslim, ze ked idem za slnecneho dna po dialnici a chcem niekoho vyblikat (co asi pozname vsetci... :roll: ) a musim na to pouzit xenon, tak sa ten xenon nici a skracuje sa mu zivotnost, naviac vymena H7 je vzdy lacnejsia ako nova vybojka - nikto ma zatial nepresvedcil o opaku. Inak pocas dna samozrejme pouzivam denne svetla = zvyraznene angel eyes.
Este jeden off-topic: Neviete niekto nahodou, ci existuje pre E60 odblokovanie "tajneho" menu ako bolo na E39 cez nulovacie tlacidla na palubke:?:

Užívateľov profilový obrázok
VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Pondelok, 7. Marca 2011, 17:07

Asi hlľadáš toto:
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... -menu.html

Tu je skryté menu iDrive:
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Pondelok, 7. Marca 2011, 19:47

uz ked sa tu roozoberaju tie svetla vo velkom tak sa chcem opytat aky je rozdiel ked mam svetla v automatickej polohe A ? pretoze ja ich mam stale na tlmenych/dialkovych svetlach a mam nastavene denne svietenie takze s motorom sa vypnu aj svetla. nemam xenony
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

lionlion
Auto: E90 325d

Pondelok, 7. Marca 2011, 20:05

rebuss napísal:
uz ked sa tu roozoberaju tie svetla vo velkom tak sa chcem opytat aky je rozdiel ked mam svetla v automatickej polohe A ? pretoze ja ich mam stale na tlmenych/dialkovych svetlach a mam nastavene denne svietenie takze s motorom sa vypnu aj svetla. nemam xenony

Ked mas v polohe A (automaticky) tak za normalneho denneho svetla, su vypnute (ak mas nastavenie denne svietenie, tak svieti to denne).... a ked sa intenzita svetla znizi, vojdes napr. do tunela alebo garaze, tak to zapne klasicke svetla ako ked vecer. Ked vydes s tunela tak zase vypnute (alebo denne)

rebuss

Pondelok, 7. Marca 2011, 20:41

diky :) tak isto som to mal na predchadzajucom aute len vcera som skusil dat do A a svietili svetla aj ked bol den, ale to bolo asi tym ze bolo dost sero von
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
V rodinnej garazi:
E71 30d

VT-535BH

Utorok, 8. Marca 2011, 00:10

rebuss napísal:
diky :) tak isto som to mal na predchadzajucom aute len vcera som skusil dat do A a svietili svetla aj ked bol den, ale to bolo asi tym ze bolo dost sero von

...alebo tym ze mas v iDrive zaškrtnutú položku Day Running Lights (DRL) a svietia ti celý den. Večer ked si rozsvietiš diaľkové svetlá a zo zákruty sa vynorí auto, senzor rozpozná protiidúce auto a automaticky stlmí dialkové svetlá na stretávacie, pričom ked sa vzájomne miniete diaľkové sa opäť rozsvietia. Navyše ak by si mal adaptívne xenony tak v tejto polohe sa v zákrutách natáčajú.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

rebuss

Utorok, 8. Marca 2011, 00:34

aaale hej :) tak to musim vyskusat :) ochvilu idem z roboty tak dufam ze to funguje a ze sa oprotiiduci vodici nebudu hnevat ak to takto nefunguje :) v idrive mam zaskurtnute drl
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
V rodinnej garazi:
E71 30d

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 8. Marca 2011, 11:11

[quote="VT-535BH"]Asi hlľadáš toto:
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... -menu.html

Dakujem, presne toto som myslel, ja som vedel, ze to tam niekde musi byt :-k =D>

Ľuboš PP
Auto: BMW 320d E46

Piatok, 11. Marca 2011, 11:29

Hodim to do tejto témy...známy ma problém.Ide o xenón, alebobixenon...ani neviem ](*,)
Na pravom svetlomete nesvietia AE krúžky...kde by mohol byť problém? Svetlo bolo vybrané a ževraj AE svietilo..Keď ho zase dali dnu, AE nesvietia.
BMW E46 - 320d - červená

VT-535BH

Piatok, 11. Marca 2011, 11:47

Ľuboš PP napísal:
Hodim to do tejto témy...známy ma problém.Ide o xenón, alebobixenon...ani neviem ](*,)
Na pravom svetlomete nesvietia AE krúžky...kde by mohol byť problém? Svetlo bolo vybrané a ževraj AE svietilo..Keď ho zase dali dnu, AE nesvietia.

Ja som mal podobný problém ale AE v pravom svetlomete mi prestalo svietiť z ničoho nič, tak som si myslel, že je vypálená žiarovka. Pre istotu som chytil AE žiarovku a trocha nou zakýval hore dole, zatlačil a pod. a na moje prekvapenie sa žiarovka rozsvietila. Počul som, že sa to ludom stáva častejšie. Hm..len ked svetlo bolo vonku tak problem môže byť aj niekde inde :-k
Tomáš

Ľuboš PP
Auto: BMW 320d E46

Pondelok, 14. Marca 2011, 11:09

Ževraj sú žiarovky v poriadku...už jedine, že by mohol byť zlý kontakt...alebo napadá Vás ešte niečo iné? Ďalšia otázka, keď chce mať dotyčný tie AE, aby mu svietili na bielo, stačí vymeniť žiarovky, alebo...??? Do E60 sa fakt nevyznám, ale rad by som mu poradil... :^o
BMW E46 - 320d - červená

VT-535BH

Pondelok, 14. Marca 2011, 17:54

Ľuboš PP napísal:
Ževraj sú žiarovky v poriadku...už jedine, že by mohol byť zlý kontakt...alebo napadá Vás ešte niečo iné? Ďalšia otázka, keď chce mať dotyčný tie AE, aby mu svietili na bielo, stačí vymeniť žiarovky, alebo...??? Do E60 sa fakt nevyznám, ale rad by som mu poradil... :^o

Áno stačí ich vymeniť za LED AE je to jednoduché - plug and play - rozdiel je však či ide o predface. alebo po facelifte - žiarovky sú rozdielne. Ak chce niečo kvalitnejšie tak nech kupi napr. MTEC, no sú trocha drahšie. Skús kontaktovať Martina46 alebo Crumara určite ich majú skladom.
Tomáš

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných