Ajta krajta .... když jsem napsal
svorka, tak jsem byl docela blízko, respektive moje podezření na přechodový odpor bylo správné. Ale že to bude (+) na baterce jsem nepředpokládal. Jsem rád, že jsi napsal, čím to bylo, je to důležité pro ostatní s podobným problémem a podruhé pro zpětné ověření diagnózy závady člověkem, který podle symtomů odhaduje možné příčiny a sedí u počítadla 700km daleko. Trochu jsem měl strach, že napíšeš, že jsem Ti tu svorku blbě dotáhnul já, když jsme měřili ten proud před uspáním. Ale přiznal jsi se podruhé, že jsi montoval ty očka od nabíječky.
K nabíječce CTEK:
Podle toho, co píšeš, se ta nabíječka chová divně a nedostavuje se předpokládaný efekt. Ale i Tvoje auto po zamčení bere 20A a odběr klesá pomalu. Teď si představ, že ta nabíječka pracovala 10 hodin a asi už svítila poslední zelená dioda signalizující režim konzervace. V tomto okamžiku jsi auto otevřel, nabíječku odpojil a měřil napětí jako jeden ze znaků nabití baterie. Ale netušíš, kolik proudu z té baterie teklo do palubní sítě - třeba zase těch 20A. Tento proud způsobí na vnitřním odporu baterie úbytek napětí a Ty změříš na svorkách "napätie ešte nižšie ako pred nabíjaním". Taky pouvažuj, jestli auto při nabíjení vůbec zaspalo, nebo jestli energie dodaná nabíječkou nebyla spotřebována různými zařízeními v pohotovostním stavu. Jde mi o to, kudy jsi vedl kabel do auta.
Osobně bych zkusil nabít nějakou jinou baterii nebo nějaké méně chytré auto a tak ověřit chování nabíječky - co třeba auto manželky?
Potom bych zkusil místo těch oček připojit baterku přes ty "krokodýly", jestli se někde nevloudila chybička. Já mám nabíječku od CTEKU asi 3 roky (jen ten model se už nevyrábí) a jsem úplně spokojen. Tím neříkám, že jsem ji několikrát nenachytal v astabilním stavu (=nevedela, ktorá bije), ale po různém vytrápení diagnostikou, nebo když byly výpadky sítě 220V, nebo když jsem jí v únoru nechal běžet 14 dní a venku bylo -20 stupňů - nikdo a nic není dokonalé. Ale tyhle poloprofi nabíječky od švédského CTEKu jsou velmi dobré, nepíšu že je špička. Firma battery.cz + její dceruška import právě vyhrála cenu firma roku ČR. Myslím si, že nebude problém napsat mail na technickou podporu a výrobek reklamovat. Samozřejmě po ověření, jak píšu výše. Ale bude třeba reklamovat u prodejce, kde jsi ji koupil. Měl by se zachovat podobně, jako "pražáci". Jen tak na okraj - nedávno jsem v Lídlu velmi podobnou nabíječku viděl a jeden kolega si ji bohužel koupil. Ale jednalo se o velmi nepovedenou kopii, o parametrech radši nepíšu a po otevření krabičky to bylo špíše na kriminál. Pravděpodobně to vyrábějí v některé rozvojové zemi 10-ti leté děti na nočních směnách. Schválně nepíšu, že v Číně - tam jsem byl letos 2x14 dní a nikde jsem tam nenašel šmejdy, které se k nám s označením Made in China/PCR vozí. Takže chybička bude někde mimo PRC.
@TT-SIMIK - Comfort Acces zní světově. Představ si, že na stejnosměrném vývodu nabíječky je 2-pólový konektor (samička). Potom máš dva adaptéry s 2-pólovými samečky. Na jednom jsou krokodýly a na druhém kabelová očka. Já a Vilo jsme si očka dali na svorky baterky a potom jen připojíme 2-pólový štekr k nabíječce a máme jistotu (???) kvalitního spojení. Krokodýly jsou pro rychlé připojení jinde. Jak to vypadá najdeš na této fotografii
http://www.battery-import.cz/sk/nabijac ... -12v--3-6a , vypadá to, že někdo myslel - tedy přidaná hodnota, za kterou jsem ochoten zaplatit, narozdíl od DPH státu. Pokud uvažuješ o nabíječce, která by snesla požadavky na WinKFP a kódování, tj. udržet napětí >13,56V, tak uvažuj o tomto
http://www.battery-import.cz/sk/nabijac ... a--24v-35a , protože umí i 70A při 12 Voltovém režimu. Ale doma neříkej, kdo Ti poradil - takový drahý.