[/quote]
tak sprosto.. co je to IBS? mam novu baterku nahodena v pondelok vecer, samozrejme nabita, prebehla adaptacia a v utorok rano som ledva nastrtoval
nieco mi vyjebava baterku!
v elektrike sa moc nevyzam, ale voltmeter mam

... chcel by som zmerat odber pri spiacom aute.. len neviem ako a kde to pripojit, samozremeje tak aby som na pristroj vydel, ci uz predlzim kable alebo meter nalepim na okno..
potrebujem identifikovat co sa deje.. ci bateriu cez noc nieco zozerie alebo je to nieco ine..
rano po noci ukazuje bateria 11,8V ak sa podari nastrtovat tak 13 nieco... nema kapacitu rano volty su ale chybaju ampere. asi...
vie niekto poradit?
aspon ako zacat?
btw: diagnositka nepise nic.. zatial.. ani auto rano nehlasi slabu bateriu[/quote]
--- IBS je Intelligent Battery Sensor
ja to viem len z toho, co som zistoval pri skumani mojej poruchy... je to na minuse na baterii v kufri... nevyhadzuje ti aj nejake poruchy ?
moj tip: nabi bateriu, odpoj IBS a ak ti baterku nevybije, tak cca 150€ novy IBS
TU JE OBRAZOK
http://tis.spaghetticoder.org/images/1/09/72/33.jpg ... odpoj kablik č.4 a č.3 a ked ti auto nevybije, takje to urcite to...
Ako pozeram, je tu vela mudrlantov, ktori ti povedia, ze je to blbost, ale asi by na chybu neprisli ani za mesiac.