... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Re: E60 - Idrive update?

Streda, 24. Novembra 2010, 19:58

AlienZV napísal:
Ako ti mohli doprogramovat AUX? Jedine ak by si mal vstup pre MP3jku ale iDrive ho nerozoznal \:D/

Ak si v aute povodne nemal AUX vsup a dodatocne si ho zapojis musia ti ho "doprogramovat" aby ho system rozoznal a bol ovladatelny pomocou i-drivu.

Pekne ze cim viac clovek necha v bmw za priplatkovu vybavu tak tym viac tam potom necha za nahravanie softu... :mrgreen:
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 07:53

dimensionone napísal:

Čo to znamená, že ti doprogramovali vstup na AUX? Nemontuje sa to normálne?
Po update si nezaznamenal žiadne problémy? Mne robia update dnes v AutoMotive, tiež mi hovorili, že to môže trvať celý deň a ani sami nevedia povedať, keď to spustia dokedy to skončí. Tak budem čakať a veriť, že všetko dopadne v poriadku.

napis potom ako si dopadol, cena, dlzka prace, a co nove tam teraz mas?
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 13:35

Včera mi to robili v AutoMotive v BA. Ráno som im to o 8:00 hod priniesol a poobede, tak okolo 15:00 hod som to mal urobené. Stálo to 87 EUR, čo som bol príjemne prekvapený. Tiež ma predtým upozornili, že keď niektorá riadiaca jednotka neprijme nový sw, tak ju bude potrebné vymeniť. Našťastie v mojom prípade všetko prebehlo ako má.

Čo sa zmenilo? Grafika iDrive, teraz je taká platinová. Subjektívne rýchlejšia, mrznutie som zatiaľ nemal. Po aktualizácii mi povedali, že sa im tam nepodarilo rozbehať mp3, vraj to závisí od rádia, bmw, do niektorých áut montovala rádiá s podporou mp3 a do niektorých bez podpory, pričom v iDrive nebola podpora aktivovaná. Teraz je možné podporu aktivovať, no vraj u mňa to neprehráva mp3. (ja to nevidím ako problém, lebo aj tak chcem aux vstup, len dúfam, že po jeho namontovaní mi ho zase nebudú musieť v bmw aktivovať :). Ešte chcem skúsiť otestovať mp3 v dvd drive (oni to testovali len v cd drive).

Ako nová sa objavila položka pre denné svietenie, teraz sa to dá vypínať a zapínať cez iDrive.

Niektoré položky v menu sa poprehadzovali, pre niektorú funkcionalitu sa urobili nové podmenu, no nič tam nepribudlo.
Ešte chcem otestvať to DVD - vraj pri faceliftových modeloch prehráva aj dvd video, u mňa doteraz nie, no niekde na fórach som čítal, že zase niekomu to ide aj na starších modeloch ... kto by sa v tom vyznal ....

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 21:21

dimensionone napísal:
Včera mi to robili v AutoMotive v BA. Ráno som im to o 8:00 hod priniesol a poobede, tak okolo 15:00 hod som to mal urobené. Stálo to 87 EUR, čo som bol príjemne prekvapený. Tiež ma predtým upozornili, že keď niektorá riadiaca jednotka neprijme nový sw, tak ju bude potrebné vymeniť. Našťastie v mojom prípade všetko prebehlo ako má.

Čo sa zmenilo? Grafika iDrive, teraz je taká platinová. Subjektívne rýchlejšia, mrznutie som zatiaľ nemal. Po aktualizácii mi povedali, že sa im tam nepodarilo rozbehať mp3, vraj to závisí od rádia, bmw, do niektorých áut montovala rádiá s podporou mp3 a do niektorých bez podpory, pričom v iDrive nebola podpora aktivovaná. Teraz je možné podporu aktivovať, no vraj u mňa to neprehráva mp3. (ja to nevidím ako problém, lebo aj tak chcem aux vstup, len dúfam, že po jeho namontovaní mi ho zase nebudú musieť v bmw aktivovať :). Ešte chcem skúsiť otestovať mp3 v dvd drive (oni to testovali len v cd drive).

Ako nová sa objavila položka pre denné svietenie, teraz sa to dá vypínať a zapínať cez iDrive.

Niektoré položky v menu sa poprehadzovali, pre niektorú funkcionalitu sa urobili nové podmenu, no nič tam nepribudlo.
Ešte chcem otestvať to DVD - vraj pri faceliftových modeloch prehráva aj dvd video, u mňa doteraz nie, no niekde na fórach som čítal, že zase niekomu to ide aj na starších modeloch ... kto by sa v tom vyznal ....

tak predsa nejake zmeny. ta cena je viac nez dobra, ale vymena riadiacej po neuspechu ma trocha odradzuje... hod nejake foto. kedy dame nejake stretnutie nech to obzrem :D :wink:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

martinko8888
Auto: BMW525D E61a316i E90

Piatok, 26. Novembra 2010, 17:58

Vladdo01 napísal:

tak predsa nejake zmeny. ta cena je viac nez dobra, ale vymena riadiacej po neuspechu ma trocha odradzuje... hod nejake foto. kedy dame nejake stretnutie nech to obzrem :D :wink:

Presne tak daj foto to by zaujímalo aj mňa za 85€ by som si to dal aj ja :D

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 26. Novembra 2010, 18:10

ake mas navi Business alebo Profesional?????
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 23. Septembra 2011, 16:54

Dnes som chcel skumat ci rozbeham mp3 na svojom vrakovisku, ale neni potreba....
Strcil som DVD s mp3 do mechaniky a na moje pocudovanie mp3 funguju ako das...... :shock:
Pre zaujimavost, je to e60 8/2003 s malou navi BUSINESS (mala obrazovka) (M-ASK).
Doteraz som o tom ani nevedel a nikdy tam mp3 ani nepchal.....
No ale bude to tym ze auto ma updatovany software asi pred rokom.
Tak suma-sumarum>
Cize definitivne ak je v aute navi business, tak mp3 funguju po updatovani softu (neviem od akej verzie to slape).
U aut s malym displejom bez navi funkcia mp3 podla mojich info nejde rozbehat.
U CCC to musi ist tiez po updatovani softu, ale u urcitych modelov je treba dodatocne nakodovat mp3 funkciu cez diagnostiku. Kedze auto vam updatuju v sucastnosti najnovsim softom verzie 42 (ktora je aktualna a posledna), tak neni mozne to spravit cez SSS Progman, ktory je verzia v32. Je nutne to spravit u BMW cez ISTA-P, resp. u takych ktori vedia pouzivat NCS a maju ho updatovany subormi z ISTA-P na 42, mozu skusit pridat +KMP3 do VO a nakodovat cele auto a pripadne este treba cez NCS nastavit funkciu mp3 na full.
Prílohy
mp3-mask.JPG
mp3-mask.JPG (86.92 KiB) 2318 zobrazení

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 23. Septembra 2011, 16:58

airbone a nevies ako to je s prehravanim inych formatov u profi navi v LCI modeloch? Narazam na tie dvd najma :)
som skusil len tak z pasie si napalit dvd s roznymi formatmi.. [avi, mpeg,...] a nist okrem mp3 to neprehralo...
da sa totok nejako ujebabrat? :)
btw. bol som na update softu v BMW asi mesiac dozadu...no najme kvoli nefunkcnemu SOS tlacitku...ci sa popritom robil update aj iDrive netusim..len mi vraveli, ze sa robil update 17ich RJ v aute...
diky
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

airbone

Piatok, 23. Septembra 2011, 17:26

Silne pochybujem tom zeby to malo prehravat formaty ako avi a mpeg, odkial to mas??...... Nie je to dvd prehravac, ale navigacny system aj s audiom..... To by potom uz mohlo aj otvarat word dokumenty, pdf, webstranky apd.... :smile:
Nato aby si prehraval take veci podla mna potrebujes nejaky dvd player, videomodul apd.....

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Piatok, 23. Septembra 2011, 18:26

airbone funguje ti to na CD alebo na DVD ? mne na cd funguju mp3 bez problemov ale na DVD mi stale zobrazi len par mp3 nikdy nie cele DVD ... skusal som napalit hocjako ... v jednom adresari, priamo na dvd, bez adresarov ... takto mi vojde na dvd v podstate tolko mp3 ako na cd
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 23. Septembra 2011, 18:33

mne sa to tiez nepozdavalo...len som zacul taky sum na nete...ale diky za info :)

rebuss: ak ta to zaujima, mne najde mp3 v ktorom kolvek adresary zahrabanom na DVD...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

airbone

Piatok, 23. Septembra 2011, 18:46

rebuss napísal:
airbone funguje ti to na CD alebo na DVD ? mne na cd funguju mp3 bez problemov ale na DVD mi stale zobrazi len par mp3 nikdy nie cele DVD ... skusal som napalit hocjako ... v jednom adresari, priamo na dvd, bez adresarov ... takto mi vojde na dvd v podstate tolko mp3 ako na cd

To neviem, ja som napalil par mp3 na dvd (asi 15) a zatial som nic ine neskusal.... mozno zajtra....

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 23. Septembra 2011, 23:35

ja si spravim cely vyber plno zaloziek na DVD formaty mp3 a vsetko pekne vidiet na Idrive od prvej az po poslednu pesnicku, zaklad kvality napalenia je radsej napalovat pomalsou rychlostou...
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

maros.x5
Auto: E70 3.0sd

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 18:51

U mňa tiež s mp3 absolútne žiadny problém, či CD, alebo DVD, a podadresárov mám niekde do aleluja.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

AlienZV

Pondelok, 26. Septembra 2011, 08:10

Neviem či to je podstatné, ale mne MP3 normálne číta ( LCI model) a nemám navi, mám len základný OBC :wink: ale budem musieť dať aj ja update, kedže sa mi menila celá jednotka kvôli problému s rádiom a od vtedy mi nejde AUX. Voľba tam aj je, akurát sa nedá potvrdiť... ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní