... všetko o BMW ...
petuloo1984 napísal:
Myslim,ze mal na mysli manual.Inak je to tak ,manualy maju vzdy vacsiu hranicu...
6HP21 v mojom ma len 450NM.Preto mi je divne,ze niektore tuning firmy ponukaju ciptuning na 500NM a vyssie..
A hlupak je ten,co si to necha spravit podla mna,
voMacK napísal:troska OT:
do 535d sa montoval 7stup automat? Nemaju vsetky E60 6st. automaty??
eko.fresh napísal:
535d s manualom nieje. S automatom je chiptunning vzdy gamble a neznamena ze sa ti rozsype za den alebo za rok. No treba s tym ratat.
eko.fresh napísal:
Ano vsetky ZF automaty v e60 boli 6 stupnove. Inac vsetko je to na nete.
530d/535d - max 600Nm
520d/525d - max 400Nm
chefino napísal:Ja som mal chip od profituningu na E60 predFL 525dA a zvýšenie zo 130kW na 150kW bolo veľmi rozumné (šetrné) a bolo ho aj cítiť (takisto odmerané na brzde). Auto som už dávnejšie predal ale jazdí dodnes. Profituning môžem len odporučiť, bolo vidno, že vedia čo robia a aj sa ich človek mohol na všetko opýtať - vysvetlili. Mne tam kruťák vzrástol zo 400 Nm na 458 Nm.
mareko258 napísal:535d jedna z najlepsich prevodoviek co doposial BMW vyrobil z titanu vydrzi neskutocne vela az nieco cez 800Nm ....
daj si chip urobit niekomu kto to uz daku tu nedelu robi a ma za sebou nieco odchipovane a hlavne nech je auto odmerane na brzde potom...vela stastia urcite stym nic nepokazis, treba sa k autu spravat normalne a hlavne pravidelne dodrziavat intervali vymeny olejov a vsetkych inych veci...
phjr napísal:Pridam svoju skusenost, v juli 2011 som si dal u profituning chipnut E61 525xd (2008), zo 145kW spravili 181kW (197->246 HP) a zo 400Nm je teraz 514Nm. V porovnani s tym co to bolo predtym je to teraz raketa, okrem toho ze vo vyssich rychlostiach to velmi slusne vladze je to lepsie aj v nizkych otackach, pri jazde po meste menej podradzuje a viac vyuziva krutak v nizkych otackach. Trosku som teraz nervozny ked som si precital ze to moze sposobit problemy s AT. V D-cku sa to sprava uplne normalne, ale ked dam S-ko tak sa niekedy stane ze pri preradeni to trochu trhne, to pred cipom nerobilo. Ale to sa stalo zatial mozno tak 5x...
Lubomt - pises ze treba pravidelne menit olej aj filter v prevodovke, znamena to castejsie ako je predpisane? S cipom som najazdil zatial cca 15000km, najazdene mam celkovo 80t. Co sa rozumie tou adaptaciou prevodovky po vymene oleja?