... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 530d E61 spotreba

Nedeľa, 10. Marca 2013, 11:08

Chlapi, ja mam e61 lci, 525D automat, ked jazdim cisto Bratislavske zapchy, tak mam spotrebu od 7,4 do 8,2 l.

Teraz som dal okruh:

1. den BA-TO-PN-BA, 2. den BA-NR-GA-BA, 3 den BA-Schwechat-BA, maximalnymi povolenymi rychlostami, aj dialnice, aj kopce (Havran nad PN), aj obce, samozrejme predbiehacky a podobne, spotreba 6,6 l. Tu som mal ale hned po prvom dni, v aute sa vozili 3ja ludia.

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Marca 2013, 10:57

vladoslavo napísal:
Chlapi, ja mam e61 lci, 525D automat, ked jazdim cisto Bratislavske zapchy, tak mam spotrebu od 7,4 do 8,2 l.

Teraz som dal okruh:

1. den BA-TO-PN-BA, 2. den BA-NR-GA-BA, 3 den BA-Schwechat-BA, maximalnymi povolenymi rychlostami, aj dialnice, aj kopce (Havran nad PN), aj obce, samozrejme predbiehacky a podobne, spotreba 6,6 l. Tu som mal ale hned po prvom dni, v aute sa vozili 3ja ludia.

Maximalnymi povolenymi rychlostami :D takze si jazdil ako duochodca na spotrebu, ako to robis? Uz rok sa o to pokusam a pod 110 sa neviem dostat

vladoslavo

Pondelok, 11. Marca 2013, 11:21

ako dôchodca nie. v obci mám na tachometri 60-65, na diaľnici 140-145, mimo obce 100-110, dôležité je jazdiť plynulo ..., ale občas sa utrhnem, ale spotrebu to nejak rapídne nezvýši ...

l.bily

Piatok, 3. Mája 2013, 21:48

Dnes som dal chipnut moju 530 d v autochip eu v Brne, mmracing ma moc nenadchol v minulosti a ani v sucastnosti, kamosovi robili tiez 530d, detailnejsie sa vyjadrovat nebudem, nemyslim tym ziadny zavazny problem. Autochip ma prijemne prekvapil, bolo poprsane a trakcia sa zapina do 80 km/h , neviem ako som doteraz mohol jazdit bez cipu?! A co ma prekvapilo tak aj realne isla spotreba dole z hruba 0.5-0,8 litra pri 150 na rovnej dialnici mam po 250 km plus troska mesto 6,8, po okreskach 6.3 co som nikdy nemal a to som sa aj pekne povozil, pod sedem som sa inokedy nevedel moc dostat, musel som sa snazit, manzelka vedele aj za 6.5 ale ja som taku spotrebu nemal, nebavilo ma tak jazdit.som spokojny, dal som na odporucenie bratranca ktory ma chip od nich 3roky a auto jazdi denne 150 km.

alfi666

Sobota, 4. Mája 2013, 11:13

ja neviem ako to robite.. ja mam priemer 10 :evil: ... ani na dlhej ceste pomalou rychlostou by soms a nedostal pod 7.5
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

vladoslavo

Sobota, 4. Mája 2013, 11:18

alfi666 napísal:
ja neviem ako to robite.. ja mam priemer 10 :evil: ... ani na dlhej ceste pomalou rychlostou by soms a nedostal pod 7.5

tak tam budes mas asi nejaku chybu ... napr zapchate DPF, alebo upchaty KAT ....

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Sobota, 4. Mája 2013, 12:56

l.bily napísal:
Dnes som dal chipnut moju 530 d v autochip eu v Brne, mmracing ma moc nenadchol v minulosti a ani v sucastnosti, kamosovi robili tiez 530d, detailnejsie sa vyjadrovat nebudem, nemyslim tym ziadny zavazny problem. Autochip ma prijemne prekvapil, bolo poprsane a trakcia sa zapina do 80 km/h , neviem ako som doteraz mohol jazdit bez cipu?! A co ma prekvapilo tak aj realne isla spotreba dole z hruba 0.5-0,8 litra pri 150 na rovnej dialnici mam po 250 km plus troska mesto 6,8, po okreskach 6.3 co som nikdy nemal a to som sa aj pekne povozil, pod sedem som sa inokedy nevedel moc dostat, musel som sa snazit, manzelka vedele aj za 6.5 ale ja som taku spotrebu nemal, nebavilo ma tak jazdit.som spokojny, dal som na odporucenie bratranca ktory ma chip od nich 3roky a auto jazdi denne 150 km.

Podla mňa ťa hlavne nadchla tá cena toho Českého Chipu,to je také Slovenské.Berieš tu do huby mmracing ale detajlnejšie sa vyjadrovať nebudeš.Načo ich tu potom vlastne spomínaš?Však daj nech vieme aj ostatný čo si si dával u nich robiť a bolo to na piču.Takýchto zmrdov mám najradšej.A netvár sa že si v tých čechách objavil ameriku,dnes už robí dobrý chip vela firiem,ty si sa tam trepal akurát preto že ti to spravili za 5korún.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

alfi666

Sobota, 4. Mája 2013, 14:52

Kazdy ma pravo napisat, ze na niekoho nema dobre referencie.. a pritom nie je povinny uvadzat detaily :wink:

Je potom na kazdom citatelovi co si z toho zoberie... Myslim, ze mmracing ma dost vela spokojnych klientov nato, aby sa nemuseli obavat.. a vzdy sa nejaki nespokojni najdu.

Zbytocne sa tu znervoznovat :wink:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

vladoslavo

Sobota, 4. Mája 2013, 15:28

ale tí v tom brne nemerajú skutočný výkon na brzde...

pedro299

Sobota, 4. Mája 2013, 19:01

alfi666 napísal:
Kazdy ma pravo napisat, ze na niekoho nema dobre referencie.. a pritom nie je povinny uvadzat detaily :wink:

Je potom na kazdom citatelovi co si z toho zoberie... Myslim, ze mmracing ma dost vela spokojnych klientov nato, aby sa nemuseli obavat.. a vzdy sa nejaki nespokojni najdu.

Zbytocne sa tu znervoznovat :wink:

Však v pohode ale načo tu niekoho očierňuje?Pre mňa za mňa nech ide aj do Prahy ale keď niečo voči niekomu mám tak poviem.Ako keby som ti povedal že si kokot.Prečo?Len tak.Neber to v zlom.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Sobota, 4. Mája 2013, 19:23

pedro299 napísal:
Však v pohode ale načo tu niekoho očierňuje?Pre mňa za mňa nech ide aj do Prahy ale keď niečo voči niekomu mám tak poviem.Ako keby som ti povedal že si kokot.Prečo?Len tak.Neber to v zlom.

l.bily napisal ze ho mmracing nenadchol a ze tym nemysli ziadny zavazny problem - ze ho nieco nenadchlo sa myslim neda povazovat za ociernovanie. Ty si na to zareagoval podla mojho nazoru dost neprimerane, dourazal si ho a myslim ze sa stacilo spytat co sa mu nepacilo - mozno iba uvarili zlu kavu :wink: .

pedro299

Sobota, 4. Mája 2013, 19:40

Laco19 napísal:
l.bily napisal ze ho mmracing nenadchol a ze tym nemysli ziadny zavazny problem - ze ho nieco nenadchlo sa myslim neda povazovat za ociernovanie. Ty si na to zareagoval podla mojho nazoru dost neprimerane, dourazal si ho a myslim ze sa stacilo spytat co sa mu nepacilo - mozno iba uvarili zlu kavu :wink: .

Možno som to Laci prehnal ale v jeho prípade nenadchlo znamená 500e+dph čo to stojí v MM,to je všetko.Na rozdiel od čechov,kde to stojí 5500czk.Hodnoty po úpravách skoro identické.Mne robili xy áut aj iné veci a vždy max spokojnosť.Tak mohol hneď napísať že podlahol nízkej cene tým to haslo.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

vladoslavo

Sobota, 4. Mája 2013, 20:03

chlapi, porovnavate jablka s hruskami ...

pri serioznom chipe treba zmerat auto na brzde ci dosahuje seriove paramtre, vtedy sa sa dost casto ukaze, ze je niekde problem, napr chybne vahy vzduchu, upchaty kat a podobne ...

ked je auto v poriadku, alebo problemy sa odstranili (dobry upravca to urobi dost casto na mieste, ak je napr chybna vaha vzduchu), tak sa nahra novy soft a auto ide znova na brzdu, kde sa overia skutocne hodnoty ...

to ze sa do nejakeho auta nahra len tak od pasa nejaky upraveny soft mokze dosta casto auto poskodit, alebo sa vykon auta, ktore nie je uplne ok a nedosahuje seriove hodnoty posunie niekde na pol ceste medzi chipom a seriou s naslednym negativnym dopadom na zivotnost ....

l.bily

Sobota, 4. Mája 2013, 22:26

pedro299 napísal:
Podla mňa ťa hlavne nadchla tá cena toho Českého Chipu,to je také Slovenské.Berieš tu do huby mmracing ale detajlnejšie sa vyjadrovať nebudeš.Načo ich tu potom vlastne spomínaš?Však daj nech vieme aj ostatný čo si si dával u nich robiť a bolo to na piču.Takýchto zmrdov mám najradšej.A netvár sa že si v tých čechách objavil ameriku,dnes už robí dobrý chip vela firiem,ty si sa tam trepal akurát preto že ti to spravili za 5korún.

Zmrd si tu zrejme ty, podla vyjadrovania. Urcite nebola cena prvorada, tak hrozne na tom niesom,aj tak nevies realne co tam nahraju a presne aky je rozdiel v uprave , berem to z pohladu uzivalela a ze najdrahsie je najlepsie, na zaklade coho tomu mam verit? pisal som, ze som mal od nich upravu a nechcem im tu robit spatnu reklamu, len ma to od nich nenadchlo, nemaĺ som ziadny zavazny problem a pisem sem len skusenosti a porovnanie s inou firmou, lebo kamos ma na tom istom aute chip od mmracing a ja autochip, tak isto nechcem robit reklamu, len ak sa niekto rozhoduje tak som dal realne skusenosti asi si to nepochopil ze som to myslel dobre.pre autochip som sa rozhodol na zaklade kladnych referencii od bratranca ktory ma od nich auto upravene 3 roky a kazdy den jazdi, nikoho nenavadzam na jedno a ani na druhe kazdy si vie vybrat sam. Predpokladal som ze taketo realne referencie budu niekomu ku prospechu.

l.bily

Sobota, 4. Mája 2013, 22:53

pedro299 napísal:
Možno som to Laci prehnal ale v jeho prípade nenadchlo znamená 500e+dph čo to stojí v MM,to je všetko.Na rozdiel od čechov,kde to stojí 5500czk.Hodnoty po úpravách skoro identické.Mne robili xy áut aj iné veci a vždy max spokojnosť.Tak mohol hneď napísať že podlahol nízkej cene tým to haslo.

Nepodlahol, ty si skusal aj niekoho ineho? alebo ta tak moc namotali ze vsetko ostatne je zle lebo oni su najdrahsi tak preto su najlepsi?Dobre teda, kamos ma tu istu 530 d ako ja, dokonca aj km ma tie iste, po chipe mm racing sme si dali sprint ja som vtej dobe nemal ziadnu upravu a utiekol mi na 2 km o par metrou auto ma v poriadku, skusali sme aj zrychlenie z trojky, nasledne mu odysla spojka, co neprikladam za vinu chipu, spotreba sa mu zvisila aj ked jazdil normalne, boli sme spolu na lyzovacke a isli sme za sebou, to je len realita pri porovnani dvoch takmer rovnakych aut. Na starom aute ked som mal cip a mal mat udajne vykon ako ine auta vtej triede s istyma kw ak ja akoze pri uprave, vzdy ma tie druhe auta urobili. Ked som im volal ze sa mi to nejako nezda tak mi hovoril nech si pridem zaplatit brzdu ale momentalne nemaju cas a ze 20 kw nemozem citit ze to treba odmerat, samozrejme ze som sa na to vykaslal, viem je to moja chyba a preto som nechcel robit zlu reklamu a ni za to na nich nemam tazke srdce

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných