... všetko o BMW ...
pedro299 napísal:Zdravím chalani.Včera sa mi vybila baterka na mojej E61 rok 2005 a dnes ked som ju nabil a naštartoval tak ostal na pristrojovke svietiť trojuholník s nápisom 4x4 a i-drive vypisuje:4x4 system und DSC ausgefallen.Doteraz žiadny problem s autom nebol.Stretol sa s tým niekto?Prosím o radu.Akurát som štartoval bez volantu,lebo som ho poslal prešiť a potreboval som s autom potiahnuť dopredu,nemá to na to vplyv?
pedro299 napísal:nabíjal som v motorovom priestore cez pomocné štartovanie.Ale mám pocit že to má niečo s volantom tam je nejaký lenkwinkelsenzor a ten má spojitosť s DSC priamo.
MateX3 napísal:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cez napajanie pod kapotou nemozes nabijat akumulator. Ked bol velmi vybity a akmulator si vypital velky odber mohlo dojst k poskodeniu. Co za nabijacku si pouzil? Regulovatelnu? Na kolko si nastavil odber?
voMacK napísal:
chcelo by to "FACE-PALM" smajlika co?
pedro299 napísal:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cez napajanie pod kapotou nemozes nabijat akumulator. Ked bol velmi vybity a akmulator si vypital velky odber mohlo dojst k poskodeniu. Co za nabijacku si pouzil? Regulovatelnu? Na kolko si nastavil odber?
ptz napísal:
preco sa nemoze nabijat akumulator cez svorky v motorovom priestore?![]()
(ja som sa totizto na toto pytal v bmw servise a boli mi povedane, ze je to jedno)
pedro299 napísal:Načo tu riešite zasraných smajlíkov,človek vám dá konkrétnu otázku a odpovedi sa nedočká.Keď k tomu nema kto čo povedať nech sem nejebe tých smajlov.Mudrlantov je tu bars kolko.A tá nabíjačka tomu dáva podla mňa určite menšie šupi ako keď tam napojíš štartovacie káble.A v Automotive mi bolo povedané že môžem pokojne nabíjať cez predok.
pedro299 napísal:Načo tu riešite zasraných smajlíkov,človek vám dá konkrétnu otázku a odpovedi sa nedočká.Keď k tomu nema kto čo povedať nech sem nejebe tých smajlov.Mudrlantov je tu bars kolko.A tá nabíjačka tomu dáva podla mňa určite menšie šupi ako keď tam napojíš štartovacie káble.A v Automotive mi bolo povedané že môžem pokojne nabíjať cez predok.
MateX3 napísal:záleží ako je akumulátor vybitý. Nedá sa povedať že sa akumulátor nabíja 15A, lebo keď je akumulátor nabitý, berie odber rovnajúci sa 2% jeho kapacity (90A = 1,8A). V automotive treba povedať, že akumulátor je v kufri, a či sa vtedy môže zo svoriek pod kapotou nabíjať, keď je akumulátor veľmi vybitý. Aby sme to dali na správnu mieru, nabíjačky môžu byť rôzne, no vždy je to zdroj konštantného napätia cca 14V, prúd si určuje akumulátor! Sry že tak agresívne píšem, no musím upozorniť.
Laco19 napísal:Som elektrikar, rozumieme sa. Ked tam pripojis idealny zdroj tak to bude tak ako pises, no ten existuje len na papieri.
Bezna kupena nabijacka s malym trafkom ale rozhodne nie je nejaky tvrdy zdroj, nedostanes z nej vela prudu lebo poklesne napatie. Navyse na sekundarnej strane zvykne byt poistka. Takze nehrozi zeby si do akumulatora tlacil napriklad 30A, no ked ma niekto nabijacku velkosti trafozvaracky a k tomu dimenzovane diody...
Co sa tyka elektronicky riadenych nabijaciek (to uz asi pouziva vacsina uzivatelov), tak tam prud samozrejme ustrazi elektronika (pre upresnenie, nabija sa vacsinou najprv konstantnym prudom a potom konstantnym napatim).