Piatok, 23. Júla 2010, 10:34
Caute ludia,
co sa tyka toho vykonu tak je to pravda a je to tak. Pri zapnutej klime ubuda z vykonu motora aj viac ako 5% z celkoveho vykonu motora.
Ten zvuk ako pri autobuse, mam podobny problem, ale to je len v extremne teplom pocasi pri zapnutej klime, takze opat to pripisujem ku klime.
Este k tomu vykonu, co moze byt zle je regulacia ventilatora, ak je ventilator chladenia motora zly a nepracuje podla riadniacej techniky tak ako ma a nedostatocne ochladzuje motor, tak sa ti automaticky znizuje vykon motora. Takze chyba moze byt kludne aj v tomto ventilatore, vymena je dost finanacne narocna, lebo riadiacia skrinka ventilatora sa osobitne kupit neda a musis to kupit s celym ventilatorom a pobyt auta v servise tiez nie je zanedbatelny, tiez min. cely den prac.
Potom je druha moznost, ze sa budes vyhybat cestovania v horucavach alebo tie 2-3 tyzdne v lete to nejako prehltnes s nizzsim vykonom. To je moja skusenost. Tu to chybu mi to hlasilo uz ked som auto kupil, ale odvtedy som uz najazdil 120tis km. Je rpavda, ze tento rok sa mi to uz prejavilo o dost viac v dosledku vacsieho tepla, tak uz tiez zacinam uvazovat nad kompletnou vymenou ventilatora.