... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Marty-N
Auto: 523iE39 ex, 530xdE61
Kraj: Bratislavský

Re: Zmena chovania sa motora po zapnuti klimy.

Štvrtok, 8. Júla 2010, 16:54

...tak tak aj ja si myslim ze skorej u nizsich ot. by mala uberat vykon,a tak to aj u mna je,ked uz mam nad 3000ot. tak ide uz ovela lepsie ...zataz citim,a klimu je pocut aj na volnobeh ale ved to je normalne...motor ma iny chod ako bez klimy...
BMW E39
Obrázok

migo
Auto: BMW 5 530i V8 r.v.94
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 8. Júla 2010, 17:30

530i V8 a robí mi to tiež,volnobež. otáčky sa zvýšía asi na 750ot/min,zvuk akokeby mi niekto zapchal výfuk :mrgreen: auto je lenivé,vlavne v kopci,teda pomalšie naberá rýchlosť.Ťiež neviem,či to je v poriadku...možno že aj ten výfuk(katalizátore)zanesené.Plánujem ich vykuchať(nahradiť trubkou).
žigulák
škoda 120
seat leon 1.9tdi
volvo truck fh12 460ps
bmw E34 530i V8 M60 B30
bmw E39 530D Touring

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 8. Júla 2010, 21:39

no ked idem plynule, tak je vsetko ok. ale ked predbieham a automat podradi, tak len huci a ide to skoro rovnako. ale pokial podradi len o jeden stupen, otacky cca 3000, tak to ide. ale ked dam kickdown, tak sa mu jakosik pri klime nechce ist...... asi mu je teplo... ;-)
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

kabelajz
Autor témy
Auto: BMW 520d e39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 11. Júla 2010, 21:12

Problém vyriešený vadne meranie na vstrekovači štvrtý valec. neviem presne co je to ale ked som to vymenil je po probléme .
cena #-o .motor je kludnejsi vo volnobehu a uz ani tak nerezonuje. a vykon male zlepsenie v nizkych otačkach. Takže som spokojny. :P :P :P

knoxx
Auto: e39
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Júla 2010, 10:34

Caute ludia,

co sa tyka toho vykonu tak je to pravda a je to tak. Pri zapnutej klime ubuda z vykonu motora aj viac ako 5% z celkoveho vykonu motora.
Ten zvuk ako pri autobuse, mam podobny problem, ale to je len v extremne teplom pocasi pri zapnutej klime, takze opat to pripisujem ku klime.
Este k tomu vykonu, co moze byt zle je regulacia ventilatora, ak je ventilator chladenia motora zly a nepracuje podla riadniacej techniky tak ako ma a nedostatocne ochladzuje motor, tak sa ti automaticky znizuje vykon motora. Takze chyba moze byt kludne aj v tomto ventilatore, vymena je dost finanacne narocna, lebo riadiacia skrinka ventilatora sa osobitne kupit neda a musis to kupit s celym ventilatorom a pobyt auta v servise tiez nie je zanedbatelny, tiez min. cely den prac.
Potom je druha moznost, ze sa budes vyhybat cestovania v horucavach alebo tie 2-3 tyzdne v lete to nejako prehltnes s nizzsim vykonom. To je moja skusenost. Tu to chybu mi to hlasilo uz ked som auto kupil, ale odvtedy som uz najazdil 120tis km. Je rpavda, ze tento rok sa mi to uz prejavilo o dost viac v dosledku vacsieho tepla, tak uz tiez zacinam uvazovat nad kompletnou vymenou ventilatora.

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Piatok, 23. Júla 2010, 10:52

Podľa mňa tam máte niečo zlé. mal som 325TDS a či som zapol alebo vypol klímu, rozdiel vo výkone žiadny iba v teplote kabíny. Teraz mam E39 530i a či mám klimu zapnutú alebo vypnutú rozdiel necítim. Ked ti to zoberie 5% výkonu čo je pri mojom aute 12 koní tak to nemožeš pocítiť tak drasticky ako opisujete. To by potom oktavie TDI a GOLFY už vobec nevladali do kopca. Problem je skor niekde inde, treba isť na diagnostiku, dať si merať zapaľovanie, sviečky, cievky, pozrieť vstrekovače, palivové čerpadlo a filter. Polovica z vás to určite od kedy má auto nepozerala a nemenila. 8)
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

harrvy
Auto: E46 320D tour
Kraj: Žilinský

Sobota, 24. Júla 2010, 11:01

Mne klima nechladila, dal som ju doplnit, teraz uz ide v pohode.. Ako pokles vykonu nepocitujem, ale pocitujem, ze sa horsie rozbieha... Som nauceny pohynat sa uplne bez plynu a teraz ked mam zapnutu klimu tak mi to zacalo zdochynat :D aby sa auto pohlo tak treba aj jemne plynu... Mam 2.5tds Ale je fakt, ze by som si mal dat skontrolovat predvstrek alebo nastavit rozvod... Motor ide pekne, ale mam pocit ze mu nieco chyba...
E36 325TDS
E39 523i
E46 320D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných