... všetko o BMW ...
TT-SIMIK napísal:To čo som písal ja tak platí hlavne pre E46.....nevedel som že E39 to maju inak.......ale tak či tak je to dobrá vec....))))
PreludeH napísal:Takže tu mám ďalšie info pre všetkých, ktorý nemajú MID, 16:9 alebo 4:3. (ako ja)
Ak máte v aute panel klimatizácie s číslom 64 11 6 927 895 (staré číslo 64 11 6 916 642) alebo 64 11 6 927 897 (staré číslo 64 11 6 916 644), ktoré sa dávali do e39 od 03/1999 tak je možné spustiť webasto ako NT, ak na pól 1 webasta privedieme +12V. Tým sa zopne webasto a po 5 min. sa spustí ventilátor a začne vykurovať interiér. (Práve preto ten panel klim. lebo komunikuje s webastom). Takže stačí dokúpiť webasto časovač, alebo telestart Tx, prípadne aj MAGICAR a malo by to fungovať, samozrejme za predpokladu ako som písal hore (vod. pumpa, palivo.......)
Tu je návod
http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... ht=webasto
A já si tam namontujem aj toto:
http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... ych-topeni
Aj tak mi však nieje jasná jedna vec. Webasto bude hriať po dobu kým tam budem púšťať +12V alebo stačí len priviesť šťavu, vypnúť a webasto sa vypne automaticky?
Dusanik napísal:no vcil si ma tak troska dostal lebo ja mam 02/99 ale je tam uz to MID radio a dokonca angeleyes a kopec systemov co na starsich typoch neboli. zial auto je dovezene z rakuska takze neviem ci to niekto menil alebo nie mozno aj preto to nefunguje ze to neni origos radioa mne sa zda ale nie som si isty ze je to riadene cez pocitac a staci impulz lebo ked mi to chalani robili tak vraveli ze stacilo priviest impulz na zapnutie a rozbehlo sa. ale zajtra tam pojdem a opytam sa na to.
PreludeH napísal:
To čo som písal platí, ak nemáš MID. Ty MID máš, takže tebe to musí fungovať cez neho a nezáleží aký máš rok výroby.
TT-SIMIK napísal:no som zvedavy.......ale z toho webasta idu len 4 kable.......dva su napajacie..priemer 2,5mm.....a dva užšie,priemer 0,5mm, a jeden je spínanie a jeden je napajanie palivového čerpadla...takže pochybujem o tom...E46 má len predohrev.....