... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
matthe
Auto: BMW E36 323i Touring
Kraj: Bratislavský

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Streda, 8. Apríla 2015, 09:06

Celkom pekne spravene...
Ako rychlo (cas, alebo prejdena vzdialenost) sa ti to prepne na LPGcko?
Typujem ze je to 316i, kolko to spapa toho plynu na 100km?
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

sineDko
Kraj: Zahraničie

Streda, 8. Apríla 2015, 09:10

je to 18i pozor :mrgreen: v zime (jemne pod nulou tu v tt) to bolo na druhej krizovatke, teraz na prvej. presnejsie ti to neviem povedat.

naprikad vcera som ho vytiahol z nekurenej graze po dlhsej dobe (bolo asi 6-8 stupnov) a kym som zavrel strechu, zavrel garaz, vycuval von atd tak uz som pocul ze ide na lpg.

so spotrebou neviem, lebo 80% jazdenia s tym autom je z jednej garaze do druhej, pripadne obcas idem nanom domov takze rano do mesta a potom do garaze, takze take trasy kde sa to neda nijako odsledovat.

zda sa mi ze kedysi som spravil na tom 300km na nadrz (kolko ma neviem?, okolo tych 40, klasika v rezerve), a to bolo z brezna do tt po dialnici (tacho 140-150 ked sa dalo) a zvysne km tu po meste stylom plny ked sa dalo.

vysledok: naozaj neviem aku to ma spotrebu v normalnom rezime 8-[

Spojler

Piatok, 5. Júna 2015, 14:38

Ahojte potreboval by som poradit kde namontovat LPG aby to bola kvalitna montaz + servis

Hugino
Auto: E61&E70

Piatok, 5. Júna 2015, 15:02

Tak asi najlepší sú v Korejovciach ---> http://www.ekomontlpg.sk/
Ale aj v Rači robia sporáky ---> http://www.autopluslpg.sk/ ViktorDDD si tam dal robiť plyn a nesťažuje sa.....
BTW na aký motor to chceš dať robiť?
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 5. Júna 2015, 17:10

podľa toho kde bývaš, ak v BA tak v BA, ak okolo zvolena tak tam, ak východ tak korejovce, kvôli tomu aby si nemusel veľa behať pre prípadné dolaďovačky, úpravy
ja som to dával robiť v Rači lebo to mám asi kilometer od domu, a fajn, montáž za jeden deň a odvtedy žiaden problém
ja som tam dával stag, k tomu systému sa tam tí chalani vyznajú takže nemajú problém so správnym nastavením
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Hugino

Sobota, 6. Júna 2015, 13:45

Inak ako sa prejavuje, že mám ucpaté/zajebaté/staré filtre LPG?
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 6. Júna 2015, 21:12

spociatku ked das kickdown/resp. ked tomu nakladas tak to nestiha a prepina do benzinu(za predpokladu, ze je spravne nastavene reagovanie na pokles tlaku, ak nie je, tak jednoducho nemas pozadovany vykon), postupne ako sa viac a viac upchava filter, tak hranica prepinania do benzinu klesa(v podstate pride kopec a prepne sa to/nevladze)...... kazdopadne idealne je to do takeho stavu nenechat dojst, jeden filter(plynnej fazy) stoji len nieco cez 10e, v pripade dvoch je to 20.... filter kvapalnej stoji snad 2e....

Hugino

Sobota, 6. Júna 2015, 21:55

Tak mne nič také naštastie nerobí, ale pozeral som sa na tej väčší a na obale má rok 2012, čiže nový nie je. STAG predáva aj filtre a všetky stoja 8€ či koľko a tie malé aj menej.....
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Nedeľa, 7. Júna 2015, 08:11

rok výroby filtra môže byť hoci aj 95 ak stál na sklade
ovšem ak o tom nič nevieš že kedy bolo naposledny v servise tak s tým zabehni niekam kde ti vymenia filtre, otestujú tesnosť a potom máš na 20tisíc kľud
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Ventik

Utorok, 9. Júna 2015, 13:09

Spojler napísal:
Ahojte potreboval by som poradit kde namontovat LPG aby to bola kvalitna montaz + servis

a kde by mal byt ten servis? ci je to jedno?

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Streda, 10. Júna 2015, 07:46

Na Prima autobazar bol test poziaru LPG auta. LPG nadrze maju poistne ventily smerom von z auta , cize pokial to bude unikat je to tekutina a ta nehory az ked sa meni na plynnu fazu stava sa horlavou. Ak aj roztrhne nadrz unikajuci plyn bude horiet podobne ako ked si pozries nejaku raketu... Nejaky profik to testoval tie nadrze na priestrel ,prerazenie , preplenie a vraj ten plyn vo vnutri resp tekute skupenstvo uhasy vsetky iskry takze netreba mat obavu ak to bolo robene profesionalne.

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 10. Júna 2015, 21:42

zalezi na rychlosti unikania, pokial je niekde netesnost, tak LPG jednoducho pomaly meni skupenstvo na plynne a vznietenie je uplne realne(pokial napr pride niekto z cigaretou do garaze).
Ovsem napr v pripade havarie, kedy odtrhne trubku, tak kvapalne LPG unikne tak rychlo, ze zmrazi vsetko naokolo a moze to aj zastavit poziar. Samozrejme na novsich systemoch je ventil aj na nadrzi a ten sa po preruseni napajania uzavrie. Samotne prerazenie nadrze je veeeelmi nepravdepodobne, ta nadrz sa dokaze zdeformovat az na 1/6tinu svojej velkosti a stale nemusi prasknut...

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 12. Júna 2015, 10:18

Cavte, dal som namontovat LPG v Hlohovci v MP gas. Po montaži som mal problem zo štartovaním, motor dlhšie točil ako pred montážov a skapíňal. A naštartoval až po 4-6 pokuse.
Po prejdení 2tisíc km bola garančna kontrola. Vraj bolo zmes paliva moc obohatena preto to robilo,upavili to na diagnostike. a siel som dom...
Po tomto klesol dojazd z nejakych 660 km na jednu nadrza na nejakych 580km. Chcel som hned volat ale kaslal som na to povedal som ze vyskusam 2-3 nadrze...postupom casu sa to zase vratilo na 660km...cize stale som tam kde som bol... starty boli stale rovnako divoke...ale ked som vypol pred dojazdom plyn na druhy den startovalo lepsie...
Vraj moze prepustat regulator a davat do systemu plyn a tym prechlastavat motor...ale toto sa deje u starych prachnivych regulatoroch
Kedze mi zacali skakat otacky volnobehu po montazi aj tak som myslel ze niekde nasava falosny vzduch... nakupil som orginal tesnenia cez BMW Zilina plus hadicu na odvetravanie za 70EUR pretesnil som sanie a precistil skrtiacu klapku suma sumarum 100EUR investicia
Vysledok...motor zacal ist uplne na chuja ,radsej som ho vypol...docital som sa ze to moze robit vaha vzduchu ... tak som zohnal novu za 200 eur ...lebo ked som odpojil snimac ku vahe vahe vzduchu motor resp chod sa zlepsil. Nova vaha funguje po manotovani tak ze chod motora sa zlepsil ale stale po padani otacok zacne tiast autom vybrovat a pocut iny zvuk...
Momentalne mam typ ze moze byt v prdeli olejovy separator a ten sposobovat zle spalovanie ... ale moj motor ma zrovna separator vo veku ventilov stoji to 300 EUR ..takze auto stoji...idem menit tesnenie na veku ventilova pozrieme sa dovnutra o co kurva ide vnutri...popri tom este skusim skontolovat hadice na sani...a uvidim
Ale ku MP gasu...po montazi a mojich vymenach tesnenia som bol v prdei ako namontovali system...v prvom rade ,bmw srobiky z dekla motora mi nedali. dali tam nejaky ich sstem uchytenia dekla lebo ho potrebovali nadvihnut cca o 1-2cm. samozrejme dekel pod oknom na lavej starne nebol uchyteny lebo tam bol fakt super pristup tak sa nato vykaslali. Srobiky na utiahnutie svoriek na hadicach boli natocene smeromku saniu a dotykali sa ho...co myslite co to robilo pocas jazdy...klepkalo ako zvonkohra..vid fotky
Celkovo pristup od MP gas bol profeesionalny ale prevedenie nie...
Momentalne riesim ten motor a chod ak to doriesim hned pocestujem do Hlohovca..ale najprv zapisem ten system do technickeho...az mam z policajtami pokoj...
Inak mam tam system Elpigaz
Prílohy
VEKO Motora.jpg
Veko motora - bolo upavovane v mieste napustania oleja ale takym sposobom ze ked som to chytil do ruky boli tam take ostre hrany a spony z toho obrusenia alebo upravy ze som sa na tom porezal.
Srobky.jpg
Pod tymito srobkami bola gumenna hadica podstracena aby to neklepalo...samozrejme som to dementovala a otosil tak aby to nemohlo klepat robota ? cca 20 minut a to som gramblavy netrpezlivy:)
Neosadeni dekel1.jpg
Neosadeni dekel11.jpg

sineDko
Kraj: Zahraničie

Piatok, 12. Júna 2015, 10:37

tak to ze nekto podstrci gumu miesto otocenia spony tj roboty na 3 sekundy ma uplne dostalo [-o<

proste ja
Auto: 523i at
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Júna 2015, 18:22

mne montovali lpg v martine a po montazi stav presne ako ticco11. dlhe starty a nepravidelny chod motora na benzine, na plyne je to lepsie
e39 523i at 1998 lpg
ex: focus c-max 1,6tdci
exex: opel sintra 2,2i 16v
exexex: peugeot 406 2,0hdi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných