... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
asfethan
Kraj: Zahraničie

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Štvrtok, 12. Marca 2015, 09:54

No ja idem zajtra do ZH a pravdepodobne skocim do ZV na LukOil, kedze v sobotu idem do Ciech a chcem to otocit na jednu nadrz. Najradsej by som si ale zobral do balonika
z BA... :mrgreen:

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 12. Marca 2015, 10:01

Tak nechod na lukoil za 0,624 ale na neresnickej/luceneckej ceste za 0,42 ;-)

asfethan

Štvrtok, 12. Marca 2015, 11:40

Hej a bude mi to zase hrkat ako ked som tankoval na Slovnafte :mrgreen:

EBOLA

Štvrtok, 12. Marca 2015, 12:12

Tankoval som tam (na neresnickej) a nepostrehol som dake negativne prejavy. Jedina nevyhoda je, ze sa tam da platit len hotovostou ktoru ja mam pri sebe malokedy :roll:

asfethan

Štvrtok, 12. Marca 2015, 14:03

Hmm, mozno skocim pozriet, uvidim.. No, uz mam vymenene vstreky za silnejsie - zelene. Spravil som si pred chvilou self-mapping tak uvidime co to povie po dakej dobe. Zatial sa zda ze je to OK. Rozmyslam este ze si nastavim pristrek benzinu nad 4000 rpm.. Uvidim :-P

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Marca 2015, 16:23

Ty vole to nemyslite vazne ze tankujete barsjake lacne sracky :D
K lukoilu poviem len tolko ze je slabsi nez napr slovnaft, teda aspon moje auto si to celkom citelne myslelo, k tomu dotlaceniu na ich stojanoch, je super ze mne to dotlacilo o dva litre viac ako mam kapacitu nadrze :D a preca som presiel o 30km menej :P
Len ci oni nemaju troska cinknute tie stojany...

Skusenosti: lacne sracky, zajebane filtere a soplovyty sajrajt...presne tento sajrajt vam beha po celom systeme a rad sa usadza vo vstrekoch.
Osobne tankujem OMV a filtre cistucke a ziaden sajrajt. Auto ide na toto LPG krasne, sice je to troska drahsie ale jebat, neodpalim si system za 1700€ kvoli usetrenym 10 centov na litry...

BTW dobre LPG by malo mat 106 oktanov. cize 89 je celkom dost o nicom.
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

asfethan

Štvrtok, 12. Marca 2015, 16:45

Na to aby to nekolovalo po systeme su tam filtre. 89 je uvadzane minimum v tabulkach, kolko je realne som sa zatial nedopatral. Ze natlacilo podozrivo vela som zazil uz aj na Slovnaftke. Tymto porovnaniam +/- 30km sa akurat smejem, pretoze 30km je kludne odchylka do ktorej sa rataju situacie na cestach, poveternostne vplyvy a emocionalne rozpolozenie vodica..

System za 1700 euri sa ti pokazi vtedy ked zanedbas vymenu filtrov, ktore ho pred necistotami chrania. Zvyknu sa este robit cierne nanosy ktore su sposobene oxidaciou medi (ci jakym chem. procesom) vplyvom siry pokial ti dali nevhodne trubky (prilis vysoky podiel Cu).

Takze kludne si tankuj co chces a plat si kludne viac o kolko chces. Faktom je ze v teste dopadla napr. Shellka horsie s ich premiovym palivom ako vifom aditivovany Nat 98 od Lukoilu. Ja nepotrebujem co najlacnejsi plyn, ja chcem kvalitny plyn za rozumny peniaz a preto budem skusat az kym ho nenajdem. Mozno skoncim zase u slovnaftu, kto vie. Ale viem ze na plyne od Lukoilu som mal kultivovanejsi volnobeh.

EDIT: este som sa pozabudol vyjadrit k tomu co si myslelo tvoje auto o LPG z lukoil.. Myslim si ze zalezi aj na tom ake palivo si mal v nadrzi ked si plynova RJ robila kalibraciu.

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring

Štvrtok, 12. Marca 2015, 17:22

Tych 30km som napisal obrazne :D
Ale ano, nech si tankuje kto chce co chce, bol to len moj postreh. Lukoil som tankoval asi rok, kalibracia bola robena na lukoile. mam 56l nadrz (max kapacita) z vyhnutym plavakom na cca 50l a na lukoile som bezne tankoval 56 a viac litrov...
Kazdopadne som si poskusal vsemozne LPGcka a zakotvil som pri OMV. Filtre menim pravidelne, sem tam vymazem adaptaciua a spravim novu kalibraciu. OMV sa mne osobne zatial osvecil najlepsie.

Sorry za mozno blbu otazku, ale kde tam mas siru, co by ti zrala plynove trubky? Cierny nanos sa robi to viem, ale o sire som v zivote nepocul. Fakt ma to zaujima, neber to ako provokacnu otazku.

LPG je uhlovodikovy plyn, zmes propanu(C3H8) a butanu(C4H10). tam sira nema co robit, tak preto sa pytam.
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Štvrtok, 12. Marca 2015, 20:47

EBOLA napísal:
Tankoval som tam (na neresnickej) a nepostrehol som dake negativne prejavy. Jedina nevyhoda je, ze sa tam da platit len hotovostou ktoru ja mam pri sebe malokedy :roll:

joj, nie tam som myslel. Na Luceneckej za OMW az za mostom. A da sa platit aj kartou, hento na Neresnickej mi prisiel fatk dobry sajrajt :mrgreen:

EBOLA

Štvrtok, 12. Marca 2015, 21:37

natanku.sme.sk blasi, ze sa jedna o tu istu firmu, preto som dal lomitko ;-)

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 12. Marca 2015, 22:25

Chlapci, robím a tankujem na Flage v Bj. Ak chcete tak Vam naskenujem spominany certifikát co davaju ku každému zavozu a som zvedavý co mi z neho pomozete vycitat. Mam 3 auta na lpg a v rodine ďalšie 2. Cize 5 aut ktoré jazdili a jazdia vyhradne a čisto na Flage a žiaden problém. Ak dodrzite stanovene vymeny filtrov a kalibracie systému tak neje problém. Plyn je teplom roztiazny a to ma za následok ale len čisto teoretický ze v zime moze natlacit viac plynu nez v lete ked je teplo ale v praxi sa to nepotvrdilo :D veľa zalezi od tlaku ktorý ma cerpacka nastavená a po dalsie v nadrzi mate ventil ktory by mal zastaviť tankovanie ked je nadrz naplnena na 80% a ten casto zhaluzi...u mňa je flaga TOP..najdite si cerpacku co ma originál flagu aj s certifikatom alebo na ich stránke najdete zoznam a vyskusajte..som zvedavý na vaše postrehy ;) toľko odomna. Peace
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Piatok, 13. Marca 2015, 02:19

Tu je odpoved co robi so systemom nekvalitne lpg. Tankoval som hocikde, jurki, rozne zastrcene cerpacie stanice, domace cerpacky, proste ked som niekde videl odkaz na tabulku lpg a nemal som, alebo bolo malo, isiel som natankovat. Po 10tis.km som otvoril filter a toto tam bolo. Nasledovala reklamacia vstrekovacov z dovodu, ze pri akceleracii auto blblo, zacal vynechavat jeden valec, vypinalo vstrekovace. Vraj boli rozozrate gumicky. Vymenili ich v ramci zaruky a odvtedy som zacal tankovat bud slovnaft, alebo flagu. Nedavno som menil filter zasa, tentokrat som naneho trosku pozabudol a bol tam 20tis. Filter bol spinavy to ano, nebol jasne zlty ko ked je novy, zvnutra tam vsak nebol uz sajrajt, akurat ten zvysok co sa nepodarilo vyutierat pri prvej vymene bol zosuseny na male ciastocky. Tie boli pekne nalepene na stene filtra, takze si 100% splnil svoju ulohu. Moj postreh je taky, ze radsej tam budem tankovat flagu, alebo slovnaft a spolahnem sa na to, ze po 10 tis. nebudem musiet vysolit 150€ za nove vstreky. Takze si dobre treba rozmysliet co natankujete.
Prílohy
DSC_1079.JPG
DSC_1078.JPG
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 13. Marca 2015, 07:37

asfethan - systém sa skôr dojebe tým že sa vymýšľajú pičoviny, ako vymieňanie kadejakých komponentov a tak, normálne LPG musí mať cez 100oktánov, keď ti to išlo nakokot so slovnafťáckym tak problém máš pod kapotou, lebo mne to nerobí nič zlé a to tankujem iba na slovnafte odkedy mi ten plyn namontovali
čo som si všimol za tú dobu odkedy mám LPG: keď je to dobre namontované, a nikto do toho nezasahuje neodborne, tak to funguje na 1A, spotreba v norme, atď., na druhú stranu, ak sa do toho v kuse šprtá, majiteľ vymýšľa kokotiny tak to nikde nebude 100%

napr. keď si sa pýtal čo tam mám za vstrekovače, tak boha čo ja viem čo tam je, auto ide dobre, spotreba je dobrá, nevynecháva v žiadnych otáčkach, neriešim, ale ty riešiš však ty to vieš určite lepšie čo je dobré narozdiel od amatérov plynárov čo namontovali systémy do stoviek áut
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko

Piatok, 13. Marca 2015, 09:22

ked pridem do barsjakeho obchodu s dielmi budu mat filter na lpg? :-k mam tam obycajnu konzervu jeden vstup jeden vystup.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 13. Marca 2015, 10:41

LPG filtre si vieš vygoogliť a objednať lebo bežne v autodieloch nezvyknú mať, skús napr. eshop MPgas-u, alebo zbehneš do LPG servisu tam musia mať skladom
bežne stojí taký filter 1vstup 1 výstup okolo 6-7€, alebo za dvacku ti to rovno vymenia pichnú na komp a skontrolujú či je všetko OK
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní