... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Costa1
Kraj: Nitriansky

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Pondelok, 19. Júna 2017, 06:25

Multiventil to je o niecom inom a to zase ked clovek riesit tieto veci, tak sa vsetko toto dozvie v servise. Ze je tam nejaky multiventil, ktory zacne vydavat take nejake praskanie alebo nieco podobne, ked chces natankovat viac ako 80% nadrze. Takze myslim, ze tieto veci, to si na to da kazdy pozor, ked si nechce donicit multiventil. Toto bude pravdepodobne problem niekde inde a netreba to odkladat. Aby nedoslo k tomu, ze este sa to bude nejako znizovat ;)

Užívateľov profilový obrázok
maxim
Kraj: Bratislavský

Utorok, 20. Júna 2017, 10:34

Costa1 napísal:
Multiventil to je o niecom inom a to zase ked clovek riesit tieto veci, tak sa vsetko toto dozvie v servise. Ze je tam nejaky multiventil, ktory zacne vydavat take nejake praskanie alebo nieco podobne, ked chces natankovat viac ako 80% nadrze. Takze myslim, ze tieto veci, to si na to da kazdy pozor, ked si nechce donicit multiventil. Toto bude pravdepodobne problem niekde inde a netreba to odkladat. Aby nedoslo k tomu, ze este sa to bude nejako znizovat ;)

doslo mi to, ze multiventil na toto nebude mat dosah, ze to bude treba riesit niekde inde, ale tak preslo mi to hlavou, ale z tohto vsetkeho, co tu pisal mam pocit, ze to bude treba riesit priamo v servise, kde servisuju system, ktory on ma aby sa na to pozreli. Lebo logicke vysvetlenie podla mna na to momentalne z mojho pohladu nejestvuje.
Michal ak budes vediet nieco nove daj vediet.

gajdoš
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Júna 2017, 07:22

michal ked toto citam, tak premyslam, ze ci do prestavby na LPG vobec ist, ked taketo problemy teda uz zacali postretat, ale ked neviem ci by ma zrovna nieco taketo malo odstrasit, predsa len kazdy problem ma nejake riesenie. Teda mal by mat. Ja uz skumam ake su tie systemy LPG a kde, kto ich po Slovensku montuje a koho mam tak pobliz a vsetky tieto veci, celkom z toho, co ste mi tu popisali som mal pocit, ze je to fajn rozhodnutie, aj ked Michal ma miestami zneistil, ale tak nikde nie je napisane, ze by som musel mat rovnake alebo podobne problemy, ze ano

Michal595
Auto: F10, E70

Streda, 21. Júna 2017, 20:48

Tak v pondelok som objednany do servisu tak snad to zamknu vsetko:)gajdos akoze ano su nejake veci co treba doladit ale verim ze to pani zvladnu spravit, keby sa rozhodujem od zaciatku siel by som do toho zase, aj co su nejake detaily na dotiahnutie nie su uplne zasadne ze by som si povedal ze som to uplne posral:)ale zatial to mam len chvilu...ale je super chodit s poriadnym motorom za penaize klasickeho auta...teraz som behal trochu na 530xd a spotreba v meste 13 litrikov, cize ked preratá tak ta x5 4.8 mi zere finacne rovnako...a motor je ozaj kusok iny:)

viktor31
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 22. Júna 2017, 11:48

Michal myslím, že toto nie je dôvod nejaký na to uvažovať nad tým, že by LPG bolo zlým rozhodnutím. Niečo sa možno vyskytne, ale pokiaľ inak všetko ostatné šlape ako má, tak myslím, že je fajn. Aj keď jasné, aj takýmto veciam by sme najradšej prechádzali. My odkedy sme prvýkrát z Legasu odišli, tak odvtedy sme tam zatiaľ neboli s niečím takým, že by sa objavil nejaký problém alebo niečo také, zatiaľ len bežné prehliadky, čo som rád a dúfam, že to nezahovorím, lebo zatiaľ auto akože ide jedna radosť. Toto presne čo píšeš, že super je chodiť s poriadným motorom a za peniaze klasického auta. Toto proste tú zmenu v cenách, vo financiách to zbadáš snáď skoro hneď to je darmo ;-)

maxim

Piatok, 23. Júna 2017, 06:11

viktor ved to je jasne, ze skrz toto nie je potrebne hned nejako vesat hlavu, ale ta to zamrzi, ze sa nieco take stane a musis to riesit a investovat do toho hlavne cas, ale podstatne je, ze je uz objednany do servisu a ze sa na to pozru, celkom som zvedavy, kde bude problem, lebo mi to nejde do hlavy.

gajdoš
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 29. Júna 2017, 07:30

michal mas nieco nove? navstevu servisu uz mas za sebou podla toho, co si pisal, tak celkom trpnem, ze jak to dopadlo, co nove a kde bol vlastne ten problem, lebo este tento tvoj problem ma deli od mojho finalneho rozhodnutia. Preto by som bol rad, keby si mi dal vediet, ze co a ako, jak to spravili alebo nespravili alebo co vlastne sa s tym dialo

Michal595

Štvrtok, 29. Júna 2017, 19:07

Ano navstevu servisu som v pondelok absolvoval, mal som viacej veci ktore som chcel aby poriesili
1-niekedy dodela citelne prepinanie na plyn(chvenie auta)- to sa vyrazne zlepsilo po doladeni teraz ozaj vyrazne jemnejsie a vacsinou vobec neregistrujem
2-zvysena sporeba na plyn oproti slubom pred montazou-este neviem posudit realne, aj ked co jazdime tuto nadrz vychadza skor opak, ale neviem v akom rezime bolo auto v servise ci napr hodinu nestalo a neslo na plyn, cize toto realne budem vediet vyhodnotit ked si ntanakujem a odjazdim celu nadrz
3- par krat sa mi stalo ze som musel plyn prepnut manualne, to mi zatial za par dni nespravilo tak uvidime ako dalej
4-niekedy jemne cukanie pri akcelarcii- vyzera ze sa poriesilo, zatial som nezaznamenal
5- spominane natankovanie len 50litrov, vraj vybrali plavak a pozreli a namontovali, podla bloku co som dostal na preplatenie sa im podarilo natankovat 59litrov, vytera ze po najazdeni cca 210km budem zajtra tankovat takze som velmi zvedavy ze ci to pojde ako ma a nasupem tam cca 60 litrov, dam vediet

Flaco

Pondelok, 3. Júla 2017, 08:24

tak fajn Michal, ze sa veci zacali riesit, kiezby uz bol pokoj a slapalo to ako hodinky. Som zvedavy, kolko sa ti podarilo natankovat, je to celkom zaujimave. To co si pisa, ze prepnut manualne, to akoze ti nechcelo prepnut z benzinu na plyn akoze automaticky po zohriati?

Michal595

Pondelok, 3. Júla 2017, 19:18

Tak nakoniec som tankoval dnes, voslo 60litrov a stojan este nevypol vypinal som rucne, nejdem teraz dalej tak som to nechcel "precpat" ale ked pojdem dalej skusim kedy vypne ale snad to teraz bude stale uz minimalne 60litrov...takze spokojnost ak to bude trvaly stav, uvidime ako sa utrasie spotreba ale inak som spokojny jak sa im podarilo...prepinanie nemyslim po zahriati, ale ked normalne nastartujem tak plyn caka kym je spravna teplota a potom sa prepne..pri "probleme" o ktorom som pisal tak po nastartovani sa neda do "pohotovostneho" rezimu ze caka na teplotu ale je ako oeby manualne vypnuty..

IGOR
Auto: e60 530i

Utorok, 4. Júla 2017, 09:06

Caute vidim, ze je tu rozsiahla tema... chcem sa opytat mam asi pol roka 530i e60 este 231k... tak sa mi zda ze auto nejako vela zerie na plyn... bezne to deklaruju do 20% viac ako benzin... mne to vychadza na 40% co je dost ked to tak nema byt .... hadice su vymenene, filter ma 2 mesiace, dokonca som menil aj taku krabicku plastovu co meria prietok vzduchu alebo tak nieco...
Bezne mi vychadza spotreba asi takto
mesto: BC 13 l/100km plyn 18l/100km (priemerna rychlost 34km/h)
kombi: BC 11l/100km plyn 15l/100km
mimo: BC 9l/100km plyn 13,8l/100km (rychlost na dialnici 150km/h spotreba sedi podla bc aj s realom odskusane na benzin)
mam automat uz to ladili asi 3x v auto plus lpg bratislava system tam je stag 300 premium tak ak mate niekoho kto sa vie na to pozriet a povedat ze co a ako budem rad ale fakt odbornik lebo ti v raci no neviem nemam z nich dobry pocit. dakujem za kazdu radu :)
PS: inac to funguje dobre bez problemov a tankujem slovnaft

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 4. Júla 2017, 09:52

Ja som na e39 30i ešte s 5 stupnovkou AT mal na LPG čísla dialnice 145km/h 13l,kombinovaná 14-15 a mesto ako ktoré.Jazdím pomerne rýchlo
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

viktor31
Kraj: Prešovský

Piatok, 7. Júla 2017, 06:47

IGOR, malo by to tak byť, že do 20%, viac by to nemalo byť. Lebo väčšinou potom sú už za tým rôzne iné problémy. Osobne by som si vyhľadal nejaké servisy, kde tiež vedia servisovať tento systém, čo máš ty, že by sa ti vedeli na to pozrieť. Už keď tretí krát to ladili, nastavovali, tak to ti verím, že to nie je bohvie čo. Asi by som reagoval podobne. To koľko to tebe žerie je dosť.

Michal595

Piatok, 7. Júla 2017, 18:36

Tak pokial viem tak v raci je to iporter stagu na slovensku takze teoreticky by to mali vediet nastavit najlepsie oni, povodne som aj ja planoval stag ale po skumani som zvolil radsej brc, vo zvolene montuju aj stag ako lacnejsiu variantu tak sa skus opytat tam...

snake.mino
Auto: X5 E53
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 9. Júla 2017, 12:29

to ..praskanie.. sposobuje multiventil ked je nadrz plna na 80% a je to akoze koli bezpecnosti lebo plyn sa teplom rozpina tak aby sa mal kde rozpinat ale ja a aj 90% ludi tankuje vzdy do plna... da sa to vyriesit tak ze v nadrzi je plastovy plavak na kovovej tycke a ked sa ohne smerom hore to vrncanie prichadza potom neskor alebo sa da tankovat az uplne do plna a ukazovatel mnozstva plynu v nadrzi to nejak neovplyvni ale treba ho potom skalibrovat podla ohnuteho plavaku... vela montaznikov to robi nerado ale tankovanie je potom naozaj rychlejsie tym padom komfortnejsie pre zakaznika... a inak nechcem robit reklamu ale poznam pumpu kde ked poviem obsluhe ze chcem plnu po stupel tak mi daju do 60l nadrze natlacia 57 niekedy aj 59 litrov a auto ide citelne lepsie ako na plyn zo slovnaftu ale nechcem robit reklamu ked tak do ss
A co sa jemneho cukania tyka... seriozne firmy po najazdeni cca 2000km kedy si montovany system poriadne sadnedo auta membrany a vstrekovace sa zabehnu vzdy este doladia aby to bolo cukrikove... a co sa tyka jemneho zachvenia pri prepinani z benzinu na plyn malo by byt takmer nepozorovatelne... tiez je to otazka doladenia... funguje to tak ze pri prepinani je velmi zle ked sa vo valci stretne zmes benzinu a plynu preto sa postupne v jednotlivych valcoch postupne odstavi privod benzinu a plynovy vstrekovac este chvilu ..caka.. kym zacne vstrekovat LPG aby sa predislo kombinacii zmesi toto sa deje postupne v dalsom a dalsom valci a tieto casy sa daju tiez stelovat a doladit v zavislosti od systemu a technologie motora... cize by som sa toho nebal... treba trocha pojazdit a behnut na dostelovanie kde to montovali... samozrejme to pisem v laickej rovine aby rozumeli aj uzivatelia ktori na plyn nejazdia a este len uvazuju... ja LPG urcite odporucam :-)
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných