... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: trasie volant pri brzdení

Sobota, 30. Októbra 2010, 14:08

S.a.L.L.y napísal:
mne triaslo pri brzdeni ale nenormalne, teraz som kupil kotuče, doštičky, tyčky riadenia, ramena a stabilizatory, trasenie prestalo ale ako vravíš tak aj mne chveje ale od 80 do 100 je jedno či pridavam alebo brzdim, kolesa som dal vyvažiť no može to byť aj ta geometria... tyčky riadenia to hned porušili

menil si aj horné aj dolné ramená? lebo u e34 také chvenie-trasenie pri rýchlosti od cca 80 do 120 robia väčšinou zlé silentbloky horných ramien
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 09:47

ViktorDDD napísal:

menil si aj horné aj dolné ramená? lebo u e34 také chvenie-trasenie pri rýchlosti od cca 80 do 120 robia väčšinou zlé silentbloky horných ramien

jj cela predna naprava tip top, aj uloženia tlmičov okrem piestnic, možno to bude že je disk krivy a nepomohlo mu ani vyvaženie alebo ta geo.
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

slimthug
Auto: bmw e39 528i
Kraj: Košický

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 15:51

podla mna budu skor tie 17¨ disky co mas krive boh vie kto ich pred tebou mal atd atd alebo tie podlozky co mas tak ci nebudu krive je vela moznosti.
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

TonyAS
Auto: BMW E39 540iM 6-kv
Kraj: Prešovský

Piatok, 5. Novembra 2010, 15:28

Presne ten isty problem mam aj ja ked zbradim zo 120 a ked pustim volant tak nim trasie zo strany na stranu, ked ho chytim tak je to vporiadku, pritom auto netaha ani do jednej strany zaujimalo by ma ci je to normalne alebo to nema robit.

Ale ked idem 80 a spravim to iste tak to nerobi volantom netrasie a auto ide rovno. Chapik mi tvrdi ze kotuce su nove pozeral som na nich a nevyzeraju aby boli nejak zle zosuchane alebo krive, no na pohlad sa to tazko da zistit.

Kolko by to stalo maximalne ak by bol problem ak tak kotuce dosticky to asi tak 200 eur a ak este nejake silentbloky tak mozem pocitat tak 50 eur alebo aj viac ??? je tam este nieco co by tento problem mohlo sposobovat ?

Dakujem.
BMW 540iM 6-kvalt
-----------------------------------------------------------------------------

FREUDE am FAHREN ist ein BMW zu FAHREN und dazu noch ein 8-zilinder.

sesto
Auto: BMW 530i E39

Utorok, 9. Novembra 2010, 00:06

ak ste vymenili predne kotuce s platnickami a trasenie trosku ustupilo ale stale trasie tak treba vymenit aj zadne kotuce ktore toto trasenie maju nastarosti.Mam to odskusane na kamaratovej e39.Strasne mu triaslo auto.Vymenil predne koruce bolo to lepsie ale stale triaslo.potom vymenil aj zadne a kraaaaasa bez trasenia.

Este mam na vas ja otazku pre maly moj nazor.
Vravite ze ste vymenily predne kotuce a po case zacali zase triast.mozete si skontrolovat zadne kotuce ci su na celej dosadacej ploche s platnickou vysuchane tak ako maju byt z oboch stran (vnutorna aj vonkajsia strana) kazdy kotuc?Jedna sa o to ci nemate iba kusok na kotuci kde to brzdi?hlavne skontrolujte vnutornu stranu.Musi byt zdvihnute auto alebo bole koleso.
Totiz ja mam tiez zanovne kotuce a po cca 20 000km to trasie ako fras a zadne mam este asi povodne a pekne hrzdave.Vnutorna strana nieje skoro vobec vysuchana ale poriadne hrdzava.
Takze predne dostavaju pekne na pix. a necudo ze sa krivia pri tej vahe auta.

dik za vase odozvy.

viete poradit v Ba kde mi stocia kotuce?
dik
Sesto

Britt
Autor témy
Auto: BMW 530 i Touring

Streda, 10. Novembra 2010, 12:12

Cawec Sesto rad ta vidim.
Ja som si bol dať stocit kotuce v Senci lebo v BA som nikoho nenasiel.
Po odjazdení pár stoviek km mi trasenie prestalo. Aspoň som to za poslednú dobu nezaregistroval.
Zadné kotúče ma ani vo sne nenapadlo pozrieť ale na tvoju radu to v sobotu skontrolujem. Aj keď to teraz netrase radšej si ich prezriem.

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Streda, 10. Novembra 2010, 12:17

Páni, toto môže spôsobovať na predných tlmičoch aj horné uloženie, ale môže to byť aj zadná náprava, treba si byť istý či je celý podvozok v poriadku...nie len predok.
Mne zrepasovali zadnú nápravu ( ale na Vectre ) a trasenie skoro necítim, len sem tam a to mi to triaslo tak, že som mal strach.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Piatok, 12. Novembra 2010, 14:29

moja skusenost... na audi a4 mi triaslo neustale volant pri brzdeni. dal som kotuce stocit + nove platnicky. nepomohlo. kupil som nove kotuce... nepomohlo... uz mi chceli menit ramena a neviem co este. skocil som do elitu objednal zadne kotuce, vymenil a odvtedy parada :D na 90% su to zadne kotuce. pri nizsich rychlostiach to nepocitis, intezita brzdnej sily na zadnu napravu slaba. pri vetsej uz to citit je. vetsia brzdna sila... tu je otom diskusia http://audiklub.cz/prispevekp376705
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

martin c
Auto: 520 d Touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Novembra 2010, 16:03

cafte,
na bazare som sa toto tiez docital, ze to jemne trasenie prenasaju zadne kotuce.
uz mnozstvo ludi pomenilo cele napravy a nic, nakoniec vymenili zadne kotuce a trasenie zmizlo.

ja som menil predne kotuce a platnicky koli optrebeniu a stale to trosicku trasie, naozaj minimalne, (u mna az pri 160 km/h) zadne uz tiez nevyzeraju kto vie ako, takze vymenim vyskusam a uvidime..

moj tip su v tomto pripade tiez zadne kotuce..... :D

TonyAS
Auto: BMW E39 540iM 6-kv
Kraj: Prešovský

Piatok, 12. Novembra 2010, 18:34

Hmm tak zaujimave odpovede to som zvedavy co to kmitanie bude sposobovat umna, predpokladam ze ked to dam na brzdu tak mechanik to bude vediet zistit ze kde je problem. Uvidim, kazdopadne dakujem za postrehy a pomoc.
BMW 540iM 6-kvalt
-----------------------------------------------------------------------------

FREUDE am FAHREN ist ein BMW zu FAHREN und dazu noch ein 8-zilinder.

sesto
Auto: BMW 530i E39

Piatok, 12. Novembra 2010, 20:08

Predne a potom zadne kotuce :lol:
mas to tu napisane od viacerych ktory nehadaju a ani neskusaju najst odpoved ale ju vedia! :wink:
Mechanikovy nic nehovor a som zvedavy co ti povie.oni vzdy chcu vymenit pol auta.nic proti nemu ale predpokladam ze bude strielat tako ako ostatny ze kolesa pripasne capy a ramena :lol:

pozerali ste niekto tie zadne kotuce?

Britt
Autor témy

Streda, 17. Novembra 2010, 07:53

Čawec sesto no dnes by som si ich chcel pozriet tak potom napisem co som zistil.
Inak v pondelok som bol na služobke a jeden idiot v nakladaku TIR jazdil tak ze ho nitko nevedel predbehnut. Bolo to medzi Salou a Galantou. Pri poukuse ho predbehnut som musel razantne sliapnut na brzdu asi v 110 km/h. No a ako som dupol na brzdu tak to zacalo znova triast hoci pred tym to uz vobec netriaslo. Mam pocit ze tie moje kotuce su asi naozaj nekvalitne a budem ich musiet vymenit. Pockam ako sa to bude spravat nakolko uz som tu pisal ze to trasenie postupne ustupovalo potom co som dal kotuce zbrusit a vymenil som platnicky.

Britt
Autor témy

Streda, 17. Novembra 2010, 14:09

Pozeral som ti zadné kotúče ale nič zvláštne som na nich nevidel.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Streda, 24. Novembra 2010, 07:37

Britt napísal:
Pozeral som ti zadné kotúče ale nič zvláštne som na nich nevidel.

pokial nemas v oku odchylkomer tak ani nic neuvidis :wink:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

AUTOMAJO
Auto: BMW 525D
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 21:25

K tomu traseniu vymente vsetci spodne ramena predne co idu od chladica ku kolesu mate poskodeny silenblok na ramenne verte ja mam servis a venujem sa prave bmw a kotuce stacat na sustruhu sa u bmw zakazuje kto to urobil ta nove kotuce a platnicky inak to nebude v poriadku nikdy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných