... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMWMISCHO

Re: spodné rameno

Piatok, 21. Februára 2014, 13:18

Skus pouzit zamrazovaci sprej inak neviem nic ma nenapada potom ti to tam riadne drzi ](*,)
e30 330i oo=[][]=oo eX
e30 325i 24v 192ps eX
e30 325i 12v touring eX
e46 323Ci eX
e39 530dA touring eX
e38 740d eX
e38 730d eX
e46 318iA eX
e46 320ci cabrio eX
e39 523iLPG touring
e65 745d
e65 750i

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Februára 2014, 13:36

BMWMISCHO napísal:
Skus pouzit zamrazovaci sprej inak neviem nic ma nenapada potom ti to tam riadne drzi ](*,)

Ten som skusal, som na ten cap vystriekal asi tretinu plechovice a nic. Stahovak tam bol celu noc a ani to s nim nehlo. Aspon keby to s tym puzdrom vyliezlo tak to uz pod lisom dam dole ale takto...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

BMWMISCHO

Piatok, 21. Februára 2014, 21:34

tak už len použit hrubu silu :bmwball:
e30 330i oo=[][]=oo eX
e30 325i 24v 192ps eX
e30 325i 12v touring eX
e46 323Ci eX
e39 530dA touring eX
e38 740d eX
e38 730d eX
e46 318iA eX
e46 320ci cabrio eX
e39 523iLPG touring
e65 745d
e65 750i

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Piatok, 21. Februára 2014, 22:00

Utiahni sťahovák kolko ide a prijeb po ňom kladivom.Znova utiahni a znova prijeb a tak dookola.Neexistuje aby nevyšlo...Keď nepomáha rozum,pomôže hrubá sila,alebo ešte hrubšia :mrgreen:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

pelo

Sobota, 22. Februára 2014, 09:29

Je to vonku, ale bez ujmy sa to nezaobislo. Jebal som sa s tym vcera 6 hodin v kuse. Dotiahnut pockat, poklepat, zase dotiahnut - nic, nahrieval pistolou otoc a aj tak sa to ani nehlo. Nakoniec som urezal flexou koniec ramena, hlavu capu na dvoch miestach rozrezal aby mi v otoci ostala len gula z toho capu, lebo rameno mi branilo tomu, aby som tam vedel lepsie nasadit stahovak. Potom som zase nasadil stahovak, dotiahol a zhavil otoc teplovzdusnou pistolou. Vzdy to po par minutach popukalo a kusok vyliezol a tak stale dokola. Nakoniec cele to puzdro vyliezlo, ale polamala sa mi na nom obruc lebo som si nevsimol, ze sa mi zviezol stahovak a opieral sa o nu. Ked to bolo cele von tak som ten zbytok capu s puzdrom upol do stahovaku a puzdro par minut zhavil pistolou az to nakoniec povolilo.

Blbe je, ze ta obruc sa zlomila. Pri lisovani to puzdro zalepim lepidlom na nerozoberatelne skrutkove spoje a vrch kde bola obruc zalejem tekutym kovom. Ono to tam drzat bude, samo to nevyskoci, drzi to tam jak satan uz len pnutim materialu...ale hlavne ze vysla. Keby som to robil druhykrat, tak by som urezal aj gulu capu a nasadil hore velky orech aby malo puzdro s obrucou kam vyliezt...

e39 525i sedan '03 -ex

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 23. Februára 2014, 20:05

viem, ze ti to uz teraz nepomoze a ani neviem ci je tam podobny cap a jeho osadenie ako na e36 no ked som menil tie capy a nemal stahovat tak som prisiel na jednu fintu.
spodok capu som orezal dookola (staci aj do polky), tu spodnu stranu som odrazil sekacom, rozbil som plastove ulozenie ktore drzi gulu capu. kladivom som vyrazil gulu dozadu. ostalo vo vnutri len puzdro. pilovym listom som narezal puzdro vo vzdialenosti asi 1,5cm az skoro k ramenu ale tak aby som ho neposkodil. sekacom som ten kusok vybil von a kedze tlak na steny ramena povolili tak stacilo jemne buchnutie do toho zvysku a rameno ostalo neposkodene.

BMWMISCHO

Nedeľa, 23. Februára 2014, 20:16

pelo napísal:
Je to vonku, ale bez ujmy sa to nezaobislo. Jebal som sa s tym vcera 6 hodin v kuse. Dotiahnut pockat, poklepat, zase dotiahnut - nic, nahrieval pistolou otoc a aj tak sa to ani nehlo. Nakoniec som urezal flexou koniec ramena, hlavu capu na dvoch miestach rozrezal aby mi v otoci ostala len gula z toho capu, lebo rameno mi branilo tomu, aby som tam vedel lepsie nasadit stahovak. Potom som zase nasadil stahovak, dotiahol a zhavil otoc teplovzdusnou pistolou. Vzdy to po par minutach popukalo a kusok vyliezol a tak stale dokola. Nakoniec cele to puzdro vyliezlo, ale polamala sa mi na nom obruc lebo som si nevsimol, ze sa mi zviezol stahovak a opieral sa o nu. Ked to bolo cele von tak som ten zbytok capu s puzdrom upol do stahovaku a puzdro par minut zhavil pistolou az to nakoniec povolilo.

Blbe je, ze ta obruc sa zlomila. Pri lisovani to puzdro zalepim lepidlom na nerozoberatelne skrutkove spoje a vrch kde bola obruc zalejem tekutym kovom. Ono to tam drzat bude, samo to nevyskoci, drzi to tam jak satan uz len pnutim materialu...ale hlavne ze vysla. Keby som to robil druhykrat, tak by som urezal aj gulu capu a nasadil hore velky orech aby malo puzdro s obrucou kam vyliezt...

Takže čisti porod :))) =D>
e30 330i oo=[][]=oo eX
e30 325i 24v 192ps eX
e30 325i 12v touring eX
e46 323Ci eX
e39 530dA touring eX
e38 740d eX
e38 730d eX
e46 318iA eX
e46 320ci cabrio eX
e39 523iLPG touring
e65 745d
e65 750i

pelo

Pondelok, 24. Februára 2014, 09:26

EBOLA napísal:
viem, ze ti to uz teraz nepomoze a ani neviem ci je tam podobny cap a jeho osadenie ako na e36 no ked som menil tie capy a nemal stahovat tak som prisiel na jednu fintu.
spodok capu som orezal dookola (staci aj do polky), tu spodnu stranu som odrazil sekacom, rozbil som plastove ulozenie ktore drzi gulu capu. kladivom som vyrazil gulu dozadu. ostalo vo vnutri len puzdro. pilovym listom som narezal puzdro vo vzdialenosti asi 1,5cm az skoro k ramenu ale tak aby som ho neposkodil. sekacom som ten kusok vybil von a kedze tlak na steny ramena povolili tak stacilo jemne buchnutie do toho zvysku a rameno ostalo neposkodene.

Nic take sa spravit nedalo. To puzdro je zalisovane tak, ze je zapustene vnutri v otoci, takze ziadne rezanie nehrozi. Musel som odrezat koniec ramena, hlavu narezat po stranach a zostala mi trcat len gula capu a samotny cap. Vtedy som sa k tomu vedel lepsie dostat stahovakom a uz to islo, ale tiez dost nahovno...

No, vcera som to puzdro nalisoval spat. To bol zase porod c.2. Puzdro som mal cez noc zmrazene, otoc nahriatu teplom aby sa roztiahla. Nasadil som to tam, par kvapiek lepidla na zavity a hybaj ho tam zavitovou tyckou cez podlozky.
lis.jpg
lis.jpg (74.15 KiB) 1290 zobrazení

Vliezlo v pohode asi do polky a ani za boha dalej. Lepidlo bolo stale tekute, zacne tvrdnut a lepit az cca po hodine, v tom problem nebol. Ale slo to tam tak natesno, ze mi roztrhlo 12mm zavitovu tycku...takze zase stahovak, rozne podlozky, orechy a vsetko mozne, co sa tam dalo nejakym sposobm dat, teplovzdusna pistol - vysledok sa dostavil po nejakych 3 hodinach intenzivneho nadavania a neustaleho presadzovania stahovaku. Ked to tam vliezlo, nechal som puzdro trcat na urovni tej obruce a zalial to tekutym kovom (epoxid s hlinikovym plnicom). Akoze vobez nemam strach, ze by to tam nedrzalo, ked to neslo vobec dovnutra, nepojde to ani von...

Ked uz som to mal rozobrate, rovno som vylisoval vsetky capy co v tej otoci su, zajtra by mi mali prist dalsie ramena - vymenim to rovno vsetko, ked uz som tak rozbehnuty. Vsetky capy isli relativne v pohode, az na jedno spodne rameno. To zase nechcelo von a furt sa mi smykal stahovak. Pri poslednom pokuse ked som stahovak dotiahol a zapojil teplovzdusnu pistol to za poriadnej zvukovej kulisy povolilo ale takym sposobom, ze rovno vyletelo aj to puzdro do polky ako je vidiet na fotke. Podotykam, ze stahovak sa normalne OPIERAL O SPODOK PUZDRA! Takze to muselo byt ine pnutie, ked to vyletelo takto cele...
spodne rameno.jpg
spodne rameno.jpg (57.53 KiB) 1290 zobrazení

e39 525i sedan '03 -ex

pelo

Štvrtok, 27. Februára 2014, 09:12

Uz to mam poskladane. Naspat to bolo za 2 hodky. To druhe puzdro slo dnu ako po masle len zavitovou tyckou. Trochu casu potom zabral tlmic a upratanie garaze...

Konecne na tej naprave nic netuka, neklopka. Teraz si po prejdeni nerovnosti len pekne basuje, tie nove silenty su proti tym starym poriadne tvrde a je to hned citit. Este najst tu v BA poriadnu geomeriu kde nie su lenivi a auto aj realne zatazia a bude to hotove...

e39 525i sedan '03 -ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných