... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
senkariskopsisko
Autor témy
Auto: BMW E34,525iX,kombi
Kraj: Trenčiansky

problem z automatom 2

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 23:14

vcera som umyval motor lebo mi tiekla voda spod vicka kde je ulazeny termostat a prestal mi poriadne fungovat automat a toto svieti-vid foto(asi umyvanie stym nebude mat nic spolocne)

ked nastartujem kolisu otacky potom sa drzia cca 1200 a za tri sekundy klesnu na cca 750 a palubny pocitac mi vyhodi chybu-vid foto

som v Dansku a neviem ani za boha co stym mozem urobyt sam

toto bol problem cislo jeden:mam BMW E34,525iX A touring

sem tam pri rychlosti medzi 80-95km/h mi blbme automat na E rezime. hodi petku a potom hned stvorku a zopakuje to asi dve krat.potom to neriesim lebo pridam

vie mi niekto poradit cim to?

(chystal som sa vymenit olej-to mi bolo poradene ale teras ozaj neviem co stym,BMW predajna a servis je odo mna cca 235km)

dik za pripadnu dobru radu ](*,)
Prílohy
01112009113.jpg

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: problem z automatom 2

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 23:32

Skus to niekde v miestnom servise napichnúť na dobrú diagnostiku, ideál origo BMW GT1 tester, čo to vypíše... alebo choď opatrne do toho servisu, takto to ťažko riešiť, všetko budú len dohady... každopádne keď ti vypíše Getriebeprogramm, znamená vážnu závadu riadenia automatickej prevodovky, riadiaca jednotka EGS prešla do núdzového režimu a vtedy prestane radiť a zaradí iba 3.stupeň. Moc to nenamáhaj, lebo môžeš automat odvaliť úplne.

Ferinoza
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Novembra 2009, 13:21

a urcite to + na konci znamena ze ten text pokracuej a pise tam getriebeprogram pruffen popripade v anglicitine gearbox prg. feild

skus toto ... odpoj baterku tak na minutu a zas pripoj.. :D

Fakt sukus uvidis.. :D

taky pozdrav z riadiacej jednotky som mal uz aj ja a toto ho vyriesilo ide o to ze prevodovka dostala zly signal z RJ a nema riadiaci program to moze byt sposobene skratom zatazou alebo podobne, u mna sa to stalo ked jedna mudra osoba sadla a hned ako strcila kluc do spinacky tak startovala, kontrolky by sa mali nechat chvilku svietit mozno si nieco take spravil aj ty ..... daj potom vediet ci pomohlo
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

wwilliam
Auto: bmw 316
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Decembra 2009, 18:55

mne to vypisalo a odpojenie baterky nepomohlo co teraz? je to vazna chyba? alebo len nahratie noveho programu?

sesto
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Decembra 2009, 22:02

to senkariskopsisko: skus resetnut tu chybu tak ako pise Ferinoza.Odpojit baterku.Mozno to bol iba zly kontakt alebo nejaka haluz.Ak sa to zase hned objavy tak budes vediet ze to je naozaj problem a budes to musiet riesit.
Pripadne sa neda odomknut palubak, pozriet sa presne na kod chyby, pozriet do zoznamu chyb co to je za chybu?Kiekto co ma to auto a vie odomknut palubak by sa k tomuto vedel vyjedrit ci?
Olej vymenit v automate je zakladna vec pokial nechces aby sa ti pokazil a potom investovat leeela penazi do opravy automatu.A nemas na tom aute malo km najazdenych.
Iba tak zo zvedavosti kedy tam bol meneny olej v prevodovke? :lol:

senkariskopsisko
Autor témy

Streda, 9. Decembra 2009, 23:45

dufam ze buduci tyzden budem mat cas ist do servisu na diagnostiku a na vymenu oleja

olej tam bol udajne meneny ked som auto kupoval -nabehal som na nom 60 000km

skusim este tu baterku ale neviem - skusal som to uz par krat ale clovek nikdy nevie.

wwilliam
Auto: bmw 316
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 10. Decembra 2009, 19:05

ja mam olej meneny pred 15000km. mne to robi asi toto: ked nastartujem je vsetko ok. dam paku do D a hodi jednotkuu, na volnobeh auto pomalicky ide ale ked pridam plyn tak nic. ostane stat a vypise chybu. hned nato hodi stupen 3. teda je asi v nudzovom rezime. volal som do BMW a povedali mi ze vseobecne kazda automaticka prevodovka vydrzi max 300 000km ja mam 292 000km je to pravda? povedali mi ze tam musi ist druha prevodovka.ze sa stym neda nic robit. nemoze to byt len nejaky softwarovi problem?

sesto

Štvrtok, 10. Decembra 2009, 22:15

wwilliam mozes si hovorit stastny muz nakolko ti tak dlho vydrzal automat bez poruch.
Da sa to opravit ale oprava automatu je fakt draha.

senkariskopsisko
Autor témy

Štvrtok, 10. Decembra 2009, 22:26

wwilliam skus odpojit baterku na par min a potom ju zapoj,ci to nepomoze. mne to uz chalani radili ale mne to nepomohlo.

ked nedas do Dcka a normalne radis ,radi normalne?

v BMW ti povedia vsetko mozne-kamos takto na radach z BMW zbytocne natrepal do auta vela penazi a výsledok ziaden

dufam ze v stredu budem mat cas dat to na diagnostiku-vymenim ole a uvidim co to urobí.

sesto

Piatok, 11. Decembra 2009, 09:16

Olej hlavne daj vymenit v servise.
Mal by sa tam menit aj nejaky filter alebo filtre podla mojich info.

senkariskopsisko
Autor témy

Piatok, 11. Decembra 2009, 11:41

ja pojdem priamo do BMW sice je to tu v Dansku kurevsky drahe ale seriam na to. viem ze sa tam meni aj filter

sesto

Piatok, 11. Decembra 2009, 12:37

a nemas tam nejake danske forum mozno ti bude niekto vediet poradit zo servisom a blizsie.

senkariskopsisko
Autor témy

Piatok, 11. Decembra 2009, 17:13

to veru nemam. sefko sa mi snazil pomoct ohladne mechanika atd ale je to túúúúk. takze mi zostava len BMW servis

dumboo
Auto: e34 525tds touring

Sobota, 12. Decembra 2009, 13:42

CHLOPY CO MATE FURT S TOU BATERKOU !!!!!!! automat nema nič s baterkou !!!! mate tam mechanicke poškodenie !!! kto vam tu dava tie baterkove keci .....ak zaradis D a auto sa pod plynom nepohne a len ti lietaju otačky mas uz zodrane lamely na tie Km je to bezna vec (mas tam 292000KM a ešte sa čuduješ :) ) a ked ti kope a hadze kvalty hore dole to znamena že ti ventily v prevodovke uz nedrzia tlak oleja ....to su z brucha najpravdepoobnejse zavady na tom co tu popisujete.
B aworak
M ein
W agen

dumboo
Auto: e34 525tds touring

Sobota, 12. Decembra 2009, 13:46

jo dajte si vymenit obaja olej v AT no niekomu kto vie ako sa meni ! No popravde nejdem vas klamat uz velke šance na to ze to pojde normalne bez servisneho zasahu nemate ...podla toho čo som tu čital .
B aworak
M ein
W agen

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 9 neregistrovaných