... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ferinoza
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Re: problem z automatom 2

Sobota, 12. Decembra 2009, 15:33

dumboo napísal:
kto vam tu dava tie baterkove keci..

No nedaval som sem ziadne ceci ak narazas na mna ja som tu len napisal to , ze mne to raz vypisalo tiez a to vtedy ked som mal problem z tym ked moje auto malo velky kldovy odber. Raz so mtam nahodil novo nabitu baterku a hned som zastartoval a napisalo to potom som ju odpojil asi na minutu zapojil a uz to nepisalo .. tak som to tu dal ... neveim co je to za chybu ale ked tam pisalo nieco ze Getriebeprogram feild tak sa domievam ze to je skor nieco softwarove vsak PROGRAM.. ale naozaj neviem co to je, co to znamena a co to vlastne robi, ked to mne pisalo, auto mi islo normalne ako aj pred tym az na to ze na pristrojovke bola chyba ...
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

dumboo
Auto: e34 525tds touring
Kraj: Bratislavský

Sobota, 12. Decembra 2009, 20:41

to je šecko pjekne len odpajanie baterky ti nepomoze pri trhajucom abo šmikajucom automate v tom pripade je uz večšinou neskoro na len vymenu oleja ked taketo niečo prevodovka vykazuje ...a ešte dodam ze to nemusi bit automaticky horibilna suma za opravu ...teda podla toho čo je pre ostatnych uz drahe ...
B aworak
M ein
W agen

DODIKKE
Auto: BMW e34 525iXA -LPG
Kraj: Košický

Pondelok, 18. Januára 2010, 02:18

dumboo napísal:
to je šecko pjekne len odpajanie baterky ti nepomoze pri trhajucom abo šmikajucom automate v tom pripade je uz večšinou neskoro na len vymenu oleja ked taketo niečo prevodovka vykazuje ...a ešte dodam ze to nemusi bit automaticky horibilna suma za opravu ...teda podla toho čo je pre ostatnych uz drahe ...

AK MAS V AUTE SLABU BATERKU TAK TA DA DO NUDZOVEHO REZIMU PODLA ROCNIKA TI AJ HODI NUDZOVY STUPEN!BATERKA MA DOST KU CHODU AUTOMATU
E34 525 iX
E 30 318i coupe
E 28 520i sedan
E 28 528i EX
E 28 525i sedan
E 30 323i coupe : CRASH
E 36 328i coupe : M3
E 30 325ix tourning
E 34 525ixA FOOLKA
E 34 520i 24V sedan
E 36 325i 24V COUPE
E 34 525i 24V sedan
E 39 528iATU 24V sedan NEW!

BA 540AZ - Ivan
Auto: BMW 540iA
Kraj: Bratislavský

Piatok, 22. Januára 2010, 00:17

mne to raz urobilo ked som išiel za VELKEHO dažda a šupol som so VELKEJ mlaky hodilo to 3 a dost potom som vypol kluč a umudrilo sa to. došili sme na to že to robil konektor na prevodovke tak ho skus pozret či tam neaš vodu alebo studeny spoj .
E36 323i Touring 170PS,245NM (1999) v ///M pakete
ex - E34 540iA sedan 286PS,400NM (1994) v ///M pakete na Tatrydonaucupe Pezinska Baba 2:44:62
ex - Daewoo Tico upravene
ex - E36 318is coupe (1997), ex - MB 124 2,6i, ex - VW Golf II

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 22. Januára 2010, 16:59

baterka musí byt ok....aby automat dobre radil, keďže v prevodovke su eletkomagnetické ventili s dosť silným odberom a ešte k tomu aj svetla,kurenie atd.......inak aj ten konektor je dobra rada....aj ja ked som prebehol cez 30 cm zaplavenu cestu nechtiac,tak mi vyhodila tá voda v konektore chybu.......a daľšia vec,treba dať vymazať chybu prevodovky....lebo u starších automatoch to ovplivnovalo chod prevodovky....a ty tam budeš mať určite nejakú zapísanu......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

starML
Kraj: Zahraničie

Piatok, 22. Januára 2010, 20:04

Vůbec se nechci hádat s "dumboo". Má pravdu v tom, že automatická převodovka s nájezdem přes 280tis.km už má něco za sebou. A pokud neznám historii auta, kdy byl vyměněn olej a filtry, jestli např. předchozí majitel netahal obytný přívěs a pod. je dost těžké poradit něco jiného, než důkladnou prohlídku. A ta prohlídka nemusí být nutně v BMW. Firem, které se opravami automatů zabývají je dost, některé recenze jejich oprav jsou i tomto fóru.

Rada (která bohužel i zde příliš často zaznívá) - diagnostika je tady naprosto namístě. I já jsem měl na podzim podobný problém, kdy po nastartování a krátké jízdě po městě automat už tak zblbnul, že jsem se chtěl objednat do servisu. Ale co jim řeknu? I značkový servis BMW v Německu nedrží náhradní díly skladem, takže by následovalo napíchnutí na diagnostiku, podle toho defektace a odhadní cena. Tak jsem si to napíchnul na mnohými zatracovaný Carsoft a dostal toto:

150 CAN BUS - Time Out *CAN SIGNAL wurde nicht gesendet während der Motor startet (Zündung = Ein)*

A protože jsem se už měsíc trápil s umírající baterií, byla příčina naprosto jasná. V průběhu startu motoru došlo k takovému poklesu napětí, že ŘJ převodovky nestihla zaregistrovat v jakém stavu automat je. A tak to padalo do nouzáku a zpátky, podle okamžitého napětí v palubní síti při městské jízdě, s rozsvícenými světly, sem tam stěrače, prostě hrůza.

SIMIK ví, co všechno mi najednou blblo, psali jsme si o tom :
- Pressure senzor ==> čidlo na railu, dával jsem nové
- 1E25 Überwachung Drehzahl geber (v DDE) ==> snímač otáček klikového hřídele
- 90 Spannungversorgung Klemme 15 fehlerhaft (v Instr. Cluster)
- 6D EGS Signalleitung gestört oder kein Telegramm Signal AGS (aut. převodovka)
- 17 Versorgungsspannung Klemme (E36 und vorige Modelle 2000 : Gurt Kontakt Beifahrer)(Airbag)
- 60 Interne Fehler 1 (aut. převodovka)

A všechny tyto závady byly způsobeny umírající baterií, respektive po výměně za pořádnou http://www.battery.cz/autobaterie-varta ... -333-v1651 se ani jednou neobjevily. Tak asi tolik k BATERKOVINÁM. :lol:

Výpis z diagnostiky je pro zajímavost v příloze, nutno rozzipovat a otevřít v Carsoftu.
Prílohy
DIAGNOSIS_06_20091111.zip
Hlášení z diagnostiky
(613 Bajtov) 104 stiahnutí
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

kovox
Auto: bmw 530 a bmw 525tds
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 25. Decembra 2010, 23:45

DODIKKE napísal:
AK MAS V AUTE SLABU BATERKU TAK TA DA DO NUDZOVEHO REZIMU PODLA ROCNIKA TI AJ HODI NUDZOVY STUPEN!BATERKA MA DOST KU CHODU AUTOMATU

nazdar.chcem sa ta spytat.aj mne hadze prevodovku do getriebenot program (e39 530d r.v.99)ale ked odpojim baterku a pripojim tak je to v poriadku a krasne radi dalej.urobi to len vtedy ked ma velky zaber a je na strku alebo mokrej ceste ked chce ako zahrabat .ale nie vzdy.ked budem chodit normalne tak to neurobi vobec a radi krasne aj tah ma dobry.ze nesmyka nic.a este ked dam do R a stojim na brzde tak po case my zacne take vrzganie z prevodovky ako ked skocis na brzdy na lade a ked ti pracuje abs.taky vrzgot. TA CO TO MOZE BYT.dik za rady,lebo kazdy ma strasi len z repasom. teraz sa chystam po sviatkoch menit olej,a aj baterku nemam najlepsiu,staci ked necham auto napichnute na diagnostike 15 min.a uz nenastartujem,ale potom uz ked jazdim tak chyta dobre aj rano. a este jednu vec ked idem dakych 50km-h a slapnem na plyn az na podlahu v zaradenom D tak auto len zreve na omezovac a drzi na omezovaci jednu rychlost kym kus neuberem a zaradi dalej,ale pri manualnom radeni to nerobi lebo tam si sam navolim co chcem a pekne radi,ja vlastne ani neviem ako to ma robit ten automat ani som totu nenasiel tak konkretne.Toto je moj prvy automat.lebo aj rano kym ked chcem aby my zaradilo z2 do 3ta darmo tukam do paky musi prist na 2500otacok a vtedy zaradi ale tie dalsie uz normalne pri 1800otac.a zda sami ze ked vymazem chybu cez carssoft ale uz neviem aku daku ohladom prevodovky,tak uz aj z2 do 3 zaradi pri 1800otc. .6D EGS Signalleitung gestört oder kein Telegramm Signal AGS.tato je to..poradte kto viete

kovox
Auto: bmw 530 a bmw 525tds
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 11. Januára 2011, 21:24

kovox napísal:
nazdar.chcem sa ta spytat.aj mne hadze prevodovku do getriebenot program (e39 530d r.v.99)ale ked odpojim baterku a pripojim tak je to v poriadku a krasne radi dalej.urobi to len vtedy ked ma velky zaber a je na strku alebo mokrej ceste ked chce ako zahrabat .ale nie vzdy.ked budem chodit normalne tak to neurobi vobec a radi krasne aj tah ma dobry.ze nesmyka nic.a este ked dam do R a stojim na brzde tak po case my zacne take vrzganie z prevodovky ako ked skocis na brzdy na lade a ked ti pracuje abs.taky vrzgot. TA CO TO MOZE BYT.dik za rady,lebo kazdy ma strasi len z repasom. teraz sa chystam po sviatkoch menit olej,a aj baterku nemam najlepsiu,staci ked necham auto napichnute na diagnostike 15 min.a uz nenastartujem,ale potom uz ked jazdim tak chyta dobre aj rano. a este jednu vec ked idem dakych 50km-h a slapnem na plyn az na podlahu v zaradenom D tak auto len zreve na omezovac a drzi na omezovaci jednu rychlost kym kus neuberem a zaradi dalej,ale pri manualnom radeni to nerobi lebo tam si sam navolim co chcem a pekne radi,ja vlastne ani neviem ako to ma robit ten automat ani som totu nenasiel tak konkretne.Toto je moj prvy automat.lebo aj rano kym ked chcem aby my zaradilo z2 do 3ta darmo tukam do paky musi prist na 2500otacok a vtedy zaradi ale tie dalsie uz normalne pri 1800otac.a zda sami ze ked vymazem chybu cez carssoft ale uz neviem aku daku ohladom prevodovky,tak uz aj z2 do 3 zaradi pri 1800otc. .6D EGS Signalleitung gestört oder kein Telegramm Signal AGS.tato je to..poradte kto viete

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 9 neregistrovaných