Štvrtok, 1. Marca 2012, 21:43
Auto E39, rv 11\1998.
V aute boli predfaceliftove original xenon D2S svetla, ktoré som odtial vyhodil, dal som do auta faceliftové halogen H7.
Kupil som prestavbovú sadu H7.
Zapojil som ju do auta.
Vodicove svetlo sa rozbehlo ok. Spolujazdcove sa rozblikalo a potom islo v poriadku dalej bez problemu.
Asi tri krat som takto nastartoval a spolujazdcove svetlo prestalo svietit.
Vypisalo to chybu so stretavackami, vraj tam nemam pripojene nič.
Volal som predajcovi, kt mi to predal prestavbovu sadu a poradil mi zapojit za ballasty odpory, ktoré oklamú licht modul a nebude mi to vyhadzovat problem so stretavackami. Vysledok:
Svietilo vodicove svetlo a spolujazdcove ani naznak. Palubak (BC) mi vypisal znova chybu s tym, ze tam nemam zapojenu ziarovku (vybojku). Tak som premeral odpory a oba maju na vystupe 12V, cize štava v tom je, mam to aj správne prepolovane (z červeneho drotu ide plus, ...) takze tam chyba nieje.
Zapojil som to znova cele do seba, vsetko mam riadne popritlačané. Znova ten istý efekt. Iba vodicove svetlo.
Prehodil som medzi sebou ballasty a odpojil som auto od baterie cca na 2hodiny (na reset ECU treba asi 15 az 20min, aspon tak som cital na bimmer fore).
Naštartoval som auto, zapol som svetlá a nič. Ani jedeno svetlo sa nerozsvietilo. Dokonca ani BC mi nevyhodilo chybu.
Chcem uz konecne auto, do ktoreho sa leje servo olej a nemat namiesto svetlometov lampy na petrolej