... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Poskodeny vonkajsi homokineticky klb alebo manzeta. e39-

Streda, 27. Novembra 2013, 08:02

Zda sa mi to, alebo na tej starej mas poskodenu manzetu pri vnutornom klbe (pri diferaku)?

Inak najlepsie bude vybrat z tych poloosi tu s najmensou volou a s tou zacat robit. Ked uz to mas rozhodene, rozobral by som vnutorny klb (pod plechovou krytkou je segerka), vycistil a nanovo naplnil molybdenovou vazelinou. Z vonkajsieho by som tiez vysunul hriadel, vycistil kam sa dostanem a dal novu vazelinu, pripadne zatesnil spoj toho kovoveho zvonu. Mozno ked ten zvon vycistis, tak zistis, kde je problem, ze to mozno pojde nejako sklepnut do seba...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Streda, 27. Novembra 2013, 08:34

Nie to sa len zda manzety su vsetky dobre. Ta nova je uz pripravena vyutieral som staru vazelinu a dal novu + nove pasky. A tu plechovu krytku radsej nechcem rozoberat lebo sa to uz nebude dat len tak zlozit. Je to zlisovane na tom klbe. Len je ta nova o cosi v strede hrubsia (tyc) Na tej novej som okolo toho zvonu potiahol silnym silikovovym lepidlom pre pripad. Ta hrubisa tyc by nemala robit problem si myslim ci??? :-k

pelo napísal:
Zda sa mi to, alebo na tej starej mas poskodenu manzetu pri vnutornom klbe (pri diferaku)?

Inak najlepsie bude vybrat z tych poloosi tu s najmensou volou a s tou zacat robit. Ked uz to mas rozhodene, rozobral by som vnutorny klb (pod plechovou krytkou je segerka), vycistil a nanovo naplnil molybdenovou vazelinou. Z vonkajsieho by som tiez vysunul hriadel, vycistil kam sa dostanem a dal novu vazelinu, pripadne zatesnil spoj toho kovoveho zvonu. Mozno ked ten zvon vycistis, tak zistis, kde je problem, ze to mozno pojde nejako sklepnut do seba...

Adrian_B
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Novembra 2013, 08:39

vonkajší kĺb sa tu rozobrať nedá tak, ako klasický homokineťák na iných autách. rovnako ani celý kĺb nevytiahneš z poloosi je vo vnútri zaistený segerkou. Robia to zrejme tak že polka klbu je nasadená na poloos, zaistená segerkou a druhá časť (do náboja) je následne zlisovaná s prvou časťou. Nerozoberatelný spoj :wink:

preto je v ponuke len celá poloos.

hrubšia poloos nevadí, hlavne nech sedia tisíchrany :thumbup:

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 08:46

Adrian_B napísal:
vonkajší kĺb sa tu rozobrať nedá tak, ako klasický homokineťák na iných autách. rovnako ani celý kĺb nevytiahneš z poloosi je vo vnútri zaistený segerkou. Robia to zrejme tak že polka klbu je nasadená na poloos, zaistená segerkou a druhá časť (do náboja) je následne zlisovaná s prvou časťou. Nerozoberatelný spoj :wink:

preto je v ponuke len celá poloos.

hrubšia poloos nevadí, hlavne nech sedia tisíchrany :thumbup:

Mam v garazi jednu dojebanu poloos, tak skusim pozriet, ako to tam vyzera, ked bude trocha casu...vnutorny klb ide rozobrat urcite a z toho vonkajsieho by mala ist hriadel vysunut, mala by tam byt zaistena rozpernym kruzkom v drazke, pokial viem...

e39 525i sedan '03 -ex

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 27. Novembra 2013, 09:08

Dobre ale ten rozperny kruzok nevidno je za pod tym zvonom. Ked to otvoris nezlozis to uz tak ako bolo, je to ZLISOVANE. Vnutorny sa bude dat.

pelo napísal:
Mam v garazi jednu dojebanu poloos, tak skusim pozriet, ako to tam vyzera, ked bude trocha casu...vnutorny klb ide rozobrat urcite a z toho vonkajsieho by mala ist hriadel vysunut, mala by tam byt zaistena rozpernym kruzkom v drazke, pokial viem...

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 09:21

SO-DEVIL napísal:
Dobre ale ten rozperny kruzok nevidno je za pod tym zvonom. Ked to otvoris nezlozis to uz tak ako bolo, je to ZLISOVANE. Vnutorny sa bude dat.

Urcite je to zlisovane? Lebo podobne klby co som zatial videl boli riesene tak, ze na hriadeli bola drazka, v nej kruzok a zase v klbe bola tiez drazka, do ktorej sa ten kruzok pri zasunuti hriadele roztiahol a cele to zaistil. Hriadel sa dovnutra len zatlacila a rovnako sa za pouzitia sily vytiahla von...

e39 525i sedan '03 -ex

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 27. Novembra 2013, 09:23

Je to zlisovane urcite ved si kukni na tej foto kde vytlacilo vazelinu. Je to riesene na hovno.

pelo napísal:
Urcite je to zlisovane? Lebo podobne klby co som zatial videl boli riesene tak, ze na hriadeli bola drazka, v nej kruzok a zase v klbe bola tiez drazka, do ktorej sa ten kruzok pri zasunuti hriadele roztiahol a cele to zaistil. Hriadel sa dovnutra len zatlacila a rovnako sa za pouzitia sily vytiahla von...

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 09:27

SO-DEVIL napísal:
Je to zlisovane urcite ved si kukni na tej foto kde vytlacilo vazelinu. Je to riesene na hovno.

No je to mozne, ale potom je to riesene dost nahovno. Ked sa k tomu dostanem, tak prijebem tej mojej poloose kladivom a hodim foto, ako to vnutri vyzera. Ta moja poloos je aj tak po smrti, preklzuje prave ten vonkajsi homokinetak, tak sa s nou mozem pohrat kym pojde k miestnemu "zberatelovi" srotu...

e39 525i sedan '03 -ex

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 27. Novembra 2013, 11:08

A vie niekto ako sa vybera z diferaku ta priruba na ktoru sa prikruca poloos..? viem ze je taka kratka vo vnutri ozubena a na nej je segerovka. Ale ako ide von tak to neviem.

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 11:16

SO-DEVIL napísal:
A vie niekto ako sa vybera z diferaku ta priruba na ktoru sa prikruca poloos..? viem ze je taka kratka vo vnutri ozubena a na nej je segerovka. Ale ako ide von tak to neviem.

Nie je tam segrovka, je tam tiez ten kruzok, co sa roztiahne v drazke. Takze ju treba len vytiahnut a potom zase nasunut naspat...

e39 525i sedan '03 -ex

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 27. Novembra 2013, 11:59

No vlastne taky kruzok hej. Mam to doma nahradne. Len ako sa to vytiahne? rukou? ci treba kladivo? :D

pelo napísal:
Nie je tam segrovka, je tam tiez ten kruzok, co sa roztiahne v drazke. Takze ju treba len vytiahnut a potom zase nasunut naspat...

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 12:08

Myslim, ze sa to len opatrne vyklepne gumenym alebo plastovym kladivkom, rokou to asi tak lahko nepojde. Alebo to skus vypacit, len pri tom neposkod ten kovovy limec.

e39 525i sedan '03 -ex

Adrian_B

Streda, 27. Novembra 2013, 14:24

pelo, na poloosi je segerka a nie klasický poistný krúžok ako na iných autách. Na segerku je tam zápich neni tam drážka na poistku klasickú. Poloos z vonkajšieho kĺbu vytiahneš násilím ale potom ti už držať nebude v kĺbe. Robil som to na e46 keď som ešte nevedel ako to je. Rozomlel som vnútri segerku a poloos som vytiahol.

Aj som to poskladal a jazdil s tým, že poloos som nemal v kĺbe zaistenú. Nič sa nestalo... nevypadla :thumbup:

inak z diffu to ide lahko vonku, potlač poloos smerom do difu (zatlačíš kĺby) a potom mierne trhni a je von aj s unášačom

pelo

Streda, 27. Novembra 2013, 14:34

Adrian_B napísal:
pelo, na poloosi je segerka a nie klasický poistný krúžok ako na iných autách. Na segerku je tam zápich neni tam drážka na poistku klasickú. Poloos z vonkajšieho kĺbu vytiahneš násilím ale potom ti už držať nebude v kĺbe. Robil som to na e46 keď som ešte nevedel ako to je. Rozomlel som vnútri segerku a poloos som vytiahol.

Aj som to poskladal a jazdil s tým, že poloos som nemal v kĺbe zaistenú. Nič sa nestalo... nevypadla :thumbup:

inak z diffu to ide lahko vonku, potlač poloos smerom do difu (zatlačíš kĺby) a potom mierne trhni a je von aj s unášačom

Pockat, ako potom vymenim vonkajsiu mazetu? Hlavne na tych hrubych poloosach co sa ku koncom zuzuju? Treba rozobrat vnutorny klb a manzetu prevliect cez celu poloos?

e39 525i sedan '03 -ex

Adrian_B

Streda, 27. Novembra 2013, 14:47

áno presne tak
osobne som tie manžety ale ešte nikdy nikomu nemenil nebol dôvod. Neopotrebujú sa tak extra ako na predohraboch tam to mením vkuse :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných