... všetko o BMW ...
pelo napísal:Zda sa mi to, alebo na tej starej mas poskodenu manzetu pri vnutornom klbe (pri diferaku)?
Inak najlepsie bude vybrat z tych poloosi tu s najmensou volou a s tou zacat robit. Ked uz to mas rozhodene, rozobral by som vnutorny klb (pod plechovou krytkou je segerka), vycistil a nanovo naplnil molybdenovou vazelinou. Z vonkajsieho by som tiez vysunul hriadel, vycistil kam sa dostanem a dal novu vazelinu, pripadne zatesnil spoj toho kovoveho zvonu. Mozno ked ten zvon vycistis, tak zistis, kde je problem, ze to mozno pojde nejako sklepnut do seba...
Adrian_B napísal:vonkajší kĺb sa tu rozobrať nedá tak, ako klasický homokineťák na iných autách. rovnako ani celý kĺb nevytiahneš z poloosi je vo vnútri zaistený segerkou. Robia to zrejme tak že polka klbu je nasadená na poloos, zaistená segerkou a druhá časť (do náboja) je následne zlisovaná s prvou časťou. Nerozoberatelný spoj![]()
preto je v ponuke len celá poloos.
hrubšia poloos nevadí, hlavne nech sedia tisíchrany
pelo napísal:Mam v garazi jednu dojebanu poloos, tak skusim pozriet, ako to tam vyzera, ked bude trocha casu...vnutorny klb ide rozobrat urcite a z toho vonkajsieho by mala ist hriadel vysunut, mala by tam byt zaistena rozpernym kruzkom v drazke, pokial viem...
SO-DEVIL napísal:Dobre ale ten rozperny kruzok nevidno je za pod tym zvonom. Ked to otvoris nezlozis to uz tak ako bolo, je to ZLISOVANE. Vnutorny sa bude dat.
pelo napísal:Urcite je to zlisovane? Lebo podobne klby co som zatial videl boli riesene tak, ze na hriadeli bola drazka, v nej kruzok a zase v klbe bola tiez drazka, do ktorej sa ten kruzok pri zasunuti hriadele roztiahol a cele to zaistil. Hriadel sa dovnutra len zatlacila a rovnako sa za pouzitia sily vytiahla von...
SO-DEVIL napísal:Je to zlisovane urcite ved si kukni na tej foto kde vytlacilo vazelinu. Je to riesene na hovno.
SO-DEVIL napísal:A vie niekto ako sa vybera z diferaku ta priruba na ktoru sa prikruca poloos..? viem ze je taka kratka vo vnutri ozubena a na nej je segerovka. Ale ako ide von tak to neviem.
pelo napísal:Nie je tam segrovka, je tam tiez ten kruzok, co sa roztiahne v drazke. Takze ju treba len vytiahnut a potom zase nasunut naspat...
Adrian_B napísal:pelo, na poloosi je segerka a nie klasický poistný krúžok ako na iných autách. Na segerku je tam zápich neni tam drážka na poistku klasickú. Poloos z vonkajšieho kĺbu vytiahneš násilím ale potom ti už držať nebude v kĺbe. Robil som to na e46 keď som ešte nevedel ako to je. Rozomlel som vnútri segerku a poloos som vytiahol.
Aj som to poskladal a jazdil s tým, že poloos som nemal v kĺbe zaistenú. Nič sa nestalo... nevypadla
inak z diffu to ide lahko vonku, potlač poloos smerom do difu (zatlačíš kĺby) a potom mierne trhni a je von aj s unášačom