... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

jackal69
Auto: E39 530d
Kraj: Bratislavský

Re: pomoc stale svietia dialkove svetlo

Piatok, 9. Apríla 2010, 23:52

no ja mam podobny problem, doteraz to bolo tak,ze sa mi svetla (stretavacie) zapli vzdy ked som dal klucik do zhavenia a potom ked som nastartoval ostalo svietit len jedno,alebo druhe,alebo ziadne...no hroza...vymenil som licht modul, funguje to normalne (mam tam tiez tu spominanu bodku, co s tym, kde to spravit a podobne?...ale stale mam problem,ze ako nahle zapojim dialkove (teraz su odpojene) tak stale svietia, oboje a pritom ten licht je vymeneny, kde moze byt zadrhel?
co sa obycajne stane ked budes stuchat palicou do niecoho?...zacne to stuchat spat :)

jarinek525tds
Auto: bmw e46 touring 318d

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 19:35

Chlapi neviete, kto by mi to mohol opraviť v BA a okoli??? #-o

Užívateľov profilový obrázok
modriblesk
Auto: casto sa menia
Kraj: Nitriansky

Streda, 14. Septembra 2011, 09:57

jackal69 napísal:
no ja mam podobny problem, doteraz to bolo tak,ze sa mi svetla (stretavacie) zapli vzdy ked som dal klucik do zhavenia a potom ked som nastartoval ostalo svietit len jedno,alebo druhe,alebo ziadne...no hroza...vymenil som licht modul, funguje to normalne (mam tam tiez tu spominanu bodku, co s tym, kde to spravit a podobne?...ale stale mam problem,ze ako nahle zapojim dialkove (teraz su odpojene) tak stale svietia, oboje a pritom ten licht je vymeneny, kde moze byt zadrhel?

zadrhel moze byt v tom, ze si kupil tiez zly lichtmodul.

tu je moj pribeh s lichtmodulom (zatial nekompletny):
technicke-okienko/lcm-lichtmodul-by-modriblesk-t51542.html
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

modriblesk

Streda, 14. Septembra 2011, 13:58

lionlion napísal:
Tak tu mas obrazok je to ta A3, je to na spolujazdcovej strane na prednom stlpiku, ked das dole schranku (dole najprv ten plast nad nohami a potom 2x matica staci povolit a celu skrinku vytiahnes) tam by si to mal vidiet

Kedze ti blbne len jedno dialkove, tak by sa to dalo vyriesit za par drobnych ale to riesenie je fuserske, ja sam by som ho do svojej nechcel robit ale keby ten modul bol prilis drahy tak by som nad tym mozno uvazoval. Takze to riesenie:

S dobreho dialkoveho urobit odbocku pre signal na rele (ktore by sa tam dorobilo) a to rele by zapinalo tu druhu stranu ktora by sa vystrihla s toho modulu.

Ale to by som neodporucal, to by som bral ako poslednu moznost.

presne takto bolo opravene moje auto v bazare kym som ho kupil.
po roku odisla aj druha strana a zostal som bez svetiel.
tak ak to chces robit takto, pouzi ten vystup s LCM iba ako ovladanie relatka a cez relatko pusti obe svetla.
chrysler voyager
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Piatok, 23. Septembra 2011, 20:30

takze ja som tiez mal takyto problem ze mi svietilo stale prave dialkove svetlo a preblikavali vsetky parkovacky (trochu poblikali, potom svietili riadne a stale dokola)... pocital som tu prispevky v tomto vlakne: bmw5-e39/e39-540i-tour-blikaju-mi-svetla-na-celom-aute-prosim-o-radu-t23941.html?hilit=lcm%20e39 a usudil som ze treba vymenit tie tranzistory o ktorych sa tam pise, tak som si ich pekne objednal z polska (inac chlapik bez problemov debatuje po anj keby ste sa nevedeli vysomarit) a dal si modul opravit... dnes som ho namontoval a cuduj sa svete je to este horsie... pravy dialkac sice nesvieti stale (svieti ako ma, normalne sa zapina/vypina), ale zato lavy nejde vobec... tak isto blikanie uz nieje obcasne ale nepretrzite a navyse mi stale svieti podsvietenie budikov, hoci mam svetla vypnute...

chcem sa spytat ci treba nejak premazat chybu cez diagnostiku alebo je chyba niekde inde?? moze to byt tym ze si tie tranzistory este nesadli na ten chladic (normalne je to poskladane, nic nieje zlomene ani krive)?? nerozumiem kazdy tu pise ze mu to bez problemov po oprave funguje a mne po vymene este horsie, mohol ten chlapik nieco odpalit?? ked som to preberal (a aj teraz) vsetky tie tranzistory vyzerali byt ako keby z linky zisiel ten modul, podla mna sikovny clovek, nic neje krivo, ani nevytrca, jednoducho super robota podla oka, aj stare mi vratil lebo vraj tam moze byt niektory dobry, jednoducho seriozny pristup...

este doplnim ze na aute som vymenil halogeny za xenony origo hella, ked som sa rozpraval so znamym co s tym robi hovoril, ze v tom neje problem, len mi to bude ukazovat na palubovke (maly bc) pri vypnutych svetlach ze su vypalene ziarovky (je tam mensi odpor ci co) ale na funkcnost to vplyv nema...

Bangysko
Auto: BMW e91 520d M47n2

Utorok, 25. Októbra 2011, 13:51

Caute...No nasiel som tuto temu..Ja som si tiez nacal temu pretoze mi svietia oboje dialkove naraz a nedaju sa niako vypnut,no na palubovke mi pracuje vsetko ako ma...No neviem co je s tym.Vedel by mi niekto poradit ? Pls

Gorgi

Utorok, 25. Októbra 2011, 15:27

Tiez som mal problem so svetlami, ze mi ostali svietit aj po vypnuti. Ak je takyto problem so svetlami, vzdy sa to nejako dopracuje az k tomu modulu. Tak isto aj u mna to bol ten lichtmodul. Nakoniec sa vymenil, nakodil a je pokoj a dufam ze dlho bude. A to tam mam lichtmodul z poFL e39iny, bez toho pasivneho chladica ... :thumbup:

modriblesk

Streda, 26. Októbra 2011, 10:04

Bangysko napísal:
Caute...No nasiel som tuto temu..Ja som si tiez nacal temu pretoze mi svietia oboje dialkove naraz a nedaju sa niako vypnut,no na palubovke mi pracuje vsetko ako ma...No neviem co je s tym.Vedel by mi niekto poradit ? Pls

ak ti zacali svietit obe naraz, tak uz to asi bolo robene ako v mojom aute (s relatkom), je totiz malo pravdepodobne ze by sa ti pokazili obe naraz. kazde svetlo ma totiz vlastny tranzistor.

ja som odpojil konektory z dialkovych ziaroviek a jazdil som tyzden iba na stretavacich svetlach, kym som si to opravil. nevybila sa mi baterka ani ziadny iny problem som nespozoroval.

sam sa rozhodni akym sposobom si to opravis.
mozes dat nove tranzistori, alebo tam nalozis relatka.
chrysler voyager

Bangysko
Auto: BMW e91 520d M47n2

Štvrtok, 27. Októbra 2011, 11:08

mozes dat nove tranzistori, alebo tam nalozis relatka.[/quote]
modriblesk napísal:

ak ti zacali svietit obe naraz, tak uz to asi bolo robene ako v mojom aute (s relatkom), je totiz malo pravdepodobne ze by sa ti pokazili obe naraz. kazde svetlo ma totiz vlastny tranzistor.

ja som odpojil konektory z dialkovych ziaroviek a jazdil som tyzden iba na stretavacich svetlach, kym som si to opravil. nevybila sa mi baterka ani ziadny iny problem som nespozoroval.

sam sa rozhodni akym sposobom si to opravis.
mozes dat nove tranzistori, alebo tam nalozis relatka.

Len kde najdem tie relatka ??? Asi si mi dal neaky odkaz alebo nieco take ale ja to neviem otvorit....No ak by si mi poslal neaku schemu kde su tie rele spinace...Dakujem ti velmi pekne...Ja jazdim cely cas tak ze som to odpojill...a jazdim na stretavacich...://

TATIQ523i
Auto: E39 523i

Utorok, 23. Októbra 2012, 14:04

E39 523i r.v:11/96
Ja som mal teraz ten istý problém. Stále mi svietilo pravé diaľkové svetlo. Odišiel logicky riadený tranzistor "BTS425L1" Vývody 5 a 3 boli v skrate. Cena tranzistora: 6,31€ Popis tranzistora: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 25L1.shtml
Typ riadiacej jednotky: LCM-II BMW 61.35-8 372 875.
Výmena nebola náročná. Len (tranzistoru) pri pájkovaní treba poriadne prehriať kontakty lebo je obojstranne naletovaný. Kto už držal v ruke pájkovačku a odsávačku, nemal by mať problém. Pod nový tranzistor smerom ku chladiču treba dať silikónovú vazelinu kôli lepšiemu zvodu tepla a "pružinu" pred znovunasadením spetne napružiť aby bol tranzistor poriadne pritlačený o chladič. Je stavaný na 7 ampér čo je dosť na hranici. Tá originál pasta za tie roky stvrdla - zvetrala. Pri oprave netreba dávať celý chladič dolu. Pomerať sa to dá aj napájkované. V prípade záujmu pošlem foto mail:tatiqlaciq@gmail.com
Snáď vám pomôže tento konkrétnejší pokec. Aj s nákupom tranzistora a info na fóre mi to trvalo 3 hodiny.
:thumbup:

revenge158
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 00:24

a ked si vymenil lichtmodul za iny z druheho auta išiel bez problemov ? a čo ta bodka kde sa zobrazuje ? ak na pristrojovke tak to mozno ani neuvidim lebo mam riadne vypadany displej

jackal69 napísal:

KKKuba
Auto: BMW E34 M50B25
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 07:36

Já měnil celej modul a nemusel jsem kodovat nic, ani žádná tečka nesvítí, všechno funguje tak jak má. Jde o to sehnat co nejpodobnější jednotku číslem a výbavou, pak se to kodovat nemusí...

KKKuba
Auto: BMW E34 M50B25
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 30. Decembra 2013, 21:30

nesvítí mi tam nic, všechno funguje jak má. Věřit mi nemusíš, pro mě je důležitý že to funguje... ;)

matusnik
Auto: 330i e46
Kraj: Prešovský

Sobota, 18. Januára 2014, 16:27

Ak má niekto problem s tými diaľkovými svetlami,
Že mu ostávajú svietiť a nevie si to poriešiť
Kľudne nech sa ozve.
Nie je potrebné meniť modul.
Prílohy
image.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných