... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

jaro666
Kraj: Prešovský

Re: -Pomoc-ostrekovače predných svetieľ E39

Piatok, 22. Januára 2010, 08:25

BMWpositiv napísal:
...no neviem, ale vyzerá to tak, že tam máš zrejmä domotané zapojenie hadičiek k nádržkám ako chbtový kôš alebo hadičku čo má striekať vodu na okná nemáš vôbec zapojenú k hlavnej (veľkej) nádržke, kontaktmi to určite nebude... :-k

.....no ale ked pritiahnem packu k volantu tak by malo striekat na okna neeee, a zapnu sa len stierace a strieka na svetla ked su zapnute ak nie su tak ani na svetla len sa zapnu stierace..... ](*,)

BMWpositiv

Piatok, 22. Januára 2010, 09:28

...čo na tom nerozumieš? :-k
...môj sedliacky rozum mi hovorí, že pokiaľ máš z hlavnej nádržky od motorčeka odpojenú hadičku alebo ak je niekde preseknutá, tak ti to striekať jednoducho na čelné sklo nebude ani keď sa na hlavu postavíš...
...je jedno, že ti stierače fungujú, takisto keby si nemal vodu v nádržke, tak sa ti stierače zopnú, ale voda ti striekať nebude...
...na hlavnú nádržku je pripojená zvlášť hadička na čelné sklo a zvlášť na svetlá, tuším že tá čo je na svetlá by mala byť napojená o niečo vyššie, pretože keď máš v nádržke cca 2 litre vody, tak ti už svetlá ostrekovať nebude...
...skús len tak na skúšku pri odstavenom aute cca 10-20 sekúnd držať páčku, aby sa ti aktivovalo ostrekovanie, chvíľu počkaj, pak posuň auto a budeš vidieť či máš pod ním mláku alebo nie...

Užívateľov profilový obrázok
Ferinoza
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Piatok, 22. Januára 2010, 14:02

jaro666 napísal:
tak sa zapnu len stierace a ak su zapnute svetla tak strieka na svetla a nie okno.

to mas dobre nevrav ze ti od tych svetiel na to okno nedostrekne... vsak ja mam kombik a prasi mi to az na zadne okno... aspon usetris... :lol: voda je draha..
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

wattoze
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 24. Januára 2010, 21:01

mne bolo povedane ze sa ta specialna zmes od BMW čo sa dava do tej malej nádržky sa mieša aj na čelne sklo lebo ked som ju tam mal tak som mal čelne sklo ako keby mi ho niekto natrel indulonou a stierače nestierali nič ale akonahle som tam dal čistu vodu a umyl sklo tak mi stieraju v pohode tak nefim...

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Februára 2012, 15:15

Ferinoza napísal:
iba by som dodal ten intezivny ostrek "ak sa to tak vola, to tlacitko na packe" je v podstate ako normalny len ti pritom vycabre vela vody. Čo sa tyka svetiel umyva ich len ked su zapnute a tu bud kazdý 5. krat alebo po niakej dobe. Je jedno ci pouzijes ten intenzivny alebo len potiahnes packu. ja pri ostrekovani okna vypinam svetla, skoda vody :D

Pri "intenzivnom ostreku" najprv na sklo nastrieka koncentrat z tej malej nadrzky a potom vodu z velkej.

Leje sa tam BMW intensiv reiniger, je tusim do -25 °C. Pokial si dobre pamatam, pristup k motorcekom je po demontazi praveho podbehu, tam je schovana velka nadrzka a na nej 2 motorceky, jeden na celne sklo a potom druhy s hrubou hadicou na svetlomety...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 23. Februára 2012, 20:45

Presne tak,za PP kolesom je nádržka a na nej sú 2(touring má 3) motorčeky.Podla toho čo píseš ti nefunguje motorček na čelné sklo.Pri potiahnutí páčky má ostriekať sklo a potom mávať stieračmi. Zhoď ten plast okolo kolesa a skontroluj si tie motory a hadice.Buď ich máš zasraté alebo niečo s káblami...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných