Streda, 27. Júna 2012, 08:08
Staci gola sada a plochy srobovak na eskapasky...prvy separator som menil cca. 5 hodin, druhy som mal spraveny za 2,5 hodiny. Nic zlozite, len je k tomu blby pristup.
V skratke:
- kryt motora na sani dole
- odpojis vahu vzduchu
- povolis eskapasku pri klapke a das dole hadicu
- za vahou vzduchu das dole taku malu prirubu s hadickou, co ide as k posilovacu
- das dole jeden srob, ktory drzi airbox a cely airbox aj s vahou vytiahnes von
- 2 torxy a DISA von, odpojit konektor
- 2 sroby a mierka oleja von
- tusim 4 dalsie sroby a vyklopis taku kablovu prepojovaciu krabicku, neda sa vytiahnut, len ju vyklopis trocha bokom, celu dobu bude zavadzat
- 2 torxy a volnobezny ventil von
- 4 sroby a klapka von
- ak mas vsetky hadice k separatoru nove, stare mozes rozlamat kliestami a povytahovat, usetris si nervy. Separator drzi na 2 torxoch.
- a skladas naspat. Problem robi len hadica, ktora ide zo separatora do sania. Nejde nacvaknut, ma taky zamok, ktory sa pootoci, to si vyskusas kym ho mas este vonku. Takze ju prepleties pomedzi sanie, vlozis separator a musis ich vzajomne pootocit tak, aby zaskocila a potom separator pootocis do polohy, ako bude namontovany. To je asi najhorsia cast roboty, pri tom bude nadavat jak hovado. Ostatne je poskladane za chvilu, toto bolo najhorsie.
Ked mas vsetko rozobrate, rovno si vycisti klapku a volnobezny ventil...dobre je, ze konektory si znacit nemusis, kazdy je iny, takze sa nedaju zamenit...kup si rovno aj novy o-kruzok na mierku oleja, stoji par centov...
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh