... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw
Kraj: Nitriansky

Re: Kontrolka vstreku...

Štvrtok, 18. Júna 2009, 23:24

nazdar blesku co robis s prevodoukou a ked ty ten vstrek 3 krat blikol tak to je snimac teploty chladiacej kvapaliny prerusene kratke spojenie
BMW E34 525 TDS r.v.1995

Užívateľov profilový obrázok
modriblesk
Auto: casto sa menia

Piatok, 19. Júna 2009, 08:58

MajcoBMW napísal:
nazdar blesku co robis s prevodoukou a ked ty ten vstrek 3 krat blikol tak to je snimac teploty chladiacej kvapaliny prerusene kratke spojenie

nuz s prevodovkou:
automaticka vytiekla od samej rozkose s mojho jazdenia. chybalo tam vystredenie voci motoru tak odislo lozisko uz 2x za pol roka, tak som ju vyhodil.
dali sme tam manual a motor po starte ide na max otacky.
a vcera sme sa s mechanikom velice prevelice zamysleli a prisli sme na to ze je asi na pixxu zotrvacnik, lebo sme nasli snimac otacok pri zotrvaku, tak si myslime ze RJ nevidi ze sa motor toci. zotrvacnik je asi z auta ktore ma snimac inde a nie pri zotrvacniku. alebo uz neviem co si mam o tom mysliet. ](*,)
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw

Piatok, 19. Júna 2009, 10:19

a co ty robi to auto to moje sa mi zda nema snimac na zotrvacniku
BMW E34 525 TDS r.v.1995

modriblesk

Piatok, 19. Júna 2009, 10:42

MajcoBMW napísal:
a co ty robi to auto to moje sa mi zda nema snimac na zotrvacniku

ak nemas na zotrvacniku, tak mas asi na prednej remenici na kluke. alebo kde?
a mne to robi to, ze ked zapnem klucik, cerpadlo sa nastavi na plnu davku (pozrel som sa pod vrchnacikom na hlave cerpadla)
a ked zastartujem, motor vyleti do max otacok a neklesne. jedine vysvetlenie: elektronika zle vyhodnocuje niektory udaj a dava plny plyn.
mechanik uz tusim skusal aj odpojeny plynovy pedal, a aj trubky od troch vstrekov odpojil a motor mal stale vysoke otacky. tak teraz preveruje snimac otacok, ale podla katalogu mali vsetky 2,4td rovnaky. tak potom uz len zotrvak bude z niecoho ineho.
chrysler voyager
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Piatok, 19. Júna 2009, 20:55

Keď som pri bežiacom motore vytiahol konektor z toho snímača, tak ako hovoríš, otáčky vylateli až do ...
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Piatok, 19. Júna 2009, 21:22

modriblesk napísal:
ak nemas na zotrvacniku, tak mas asi na prednej remenici na kluke. alebo kde?
a mne to robi to, ze ked zapnem klucik, cerpadlo sa nastavi na plnu davku (pozrel som sa pod vrchnacikom na hlave cerpadla)
a ked zastartujem, motor vyleti do max otacok a neklesne. jedine vysvetlenie: elektronika zle vyhodnocuje niektory udaj a dava plny plyn.
mechanik uz tusim skusal aj odpojeny plynovy pedal, a aj trubky od troch vstrekov odpojil a motor mal stale vysoke otacky. tak teraz preveruje snimac otacok, ale podla katalogu mali vsetky 2,4td rovnaky. tak potom uz len zotrvak bude z niecoho ineho.

blbost :!: podla mna cerpadlo v pici.. presne to som mal.. kazdy rady ze snimac otacok v pcii, ja blb som kupil jeden stary a jeden fungl, ale sa ulomil excenter na hlave cerpadla.. ak chces ti to aj pofotim.. pozrite to s mechanikom.. zhod hlavu cerpadla a tam sa zasuva taka gulicka do spodku cerpadla.. to som mal ulomene..
ked som vypojil snimac otacok tak auto mi nechcelo nastartovat, ale tusim po dlhsom toceni naskocilo..
takto.. proste ako som otocil klucom otacky vystreleli do maxima.. uplne do cerveneho pola a dymi jak svina.. fakt to pozri.. som zvedavy.. ja som dlho nemohol prist na chybu.. diagnostika vyhadzovala stale ihlu..
.

modriblesk

Piatok, 19. Júna 2009, 22:58

zotrvacnik co som dostal k manualnej prevodovke nema tieto cudliky. (na fotke je stary od automatu)

dufam ze uz iba tie mu budu chybat, a ze ked ich na ten zotrvak dostanem (alebo dam taky co ich ma) tak sa zacne spravat normalne a budem sa konecne vozit.
Prílohy
DSC00350u.JPG
DSC00350u.JPG (31.35 KiB) 863 zobrazení
chrysler voyager

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Piatok, 19. Júna 2009, 23:44

mam priamo z 2,4td, chces? len ho treba rozobrat, bo ho mam este komplet s blokom.. spojkou atd.. pre istotu pozriem este ci su tam tie cupliky..
.

laci457
Auto: 524td
Kraj: Košický

Piatok, 11. Marca 2011, 10:47

prosim ta a kolko ohm.ma mat ten vstrek moj ma asi len 4 alebo 3 to je asik zly?

modriblesk

Sobota, 12. Marca 2011, 00:06

je mi luto, auto som uz davno predal, tak ti to nemam na com zmerat.
iba ak na aktualnej 2,5 tds ale to moze byt ine, tak neviem ci to ma zmysel.
chrysler voyager

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných