... všetko o BMW ...
modriblesk napísal:aj lacne repra dokazu pocuvatelne hrat, ked su spravne nainstalovane.
v cenovej urovni do 100€ je uz slusny vyber, a nieje problem kupit aj pouzivane za polovicnu cenu, ci su poskodene sa da skontrolovat za 5 minut.
1. 13 a 16cm repra su navrhnute do uzavretej ozvucnice cca 20-30litrov, co zodpoveda objemu dveri na priemernom aute.
2. dvere treba aspon trochu vytlmit.
3. reproduktory do priemeru 16cm su konstruovane tak, aby prenasali frekvencie bezne od 50 od 80 a niektore az od 100Hz, vela uzivatelov ich nuti aby hrali aj nizsie frekvencie a su nespokojny ked to tie reproduktory nezvladaju. ale na ten ucel ma byt subwoofer.
to Achmed201:
- podla tych fotiek predpokladam ze mas repra naskrutkovane v dreve a nic okolo nich. to ti robi akusticky skrat, inak povedane: zvuk zo zadnej strany membrany iba prebehne okolo dosky a hned je na prednej strane repraku.
- tapacir ma nad reproduktorom otvor s priemerom asi 13cm este aj prekryty mriezkou s malymi dierkami, ty si zan osadil reproduktor s priemerom membrany odhadujem 16cm a zvuk ma trochu obmedzenu moznost vojst z dvery do kabiny auta.
- v povodnom priestore je reproduktor nasmerovany skor k noham posluchaca a nie k usiam.
u mna je to takto:
a vyskovka je ukryta v trojuholniku pri spatnom zrkadle.
hessy napísal:
ked to zalejez v origo ozvucnici bude to stale hrat za dve pice..... hudba v e39 ako aj polovica v e39 za dve pice....
Achmed: nechaval si origo radio ? menil si aj kable ? ci si len spravil tie drziaky na repraky a napojil to vsetko na origo ? repro si daval ake 16 ? rozmyslal som nad niecim podobnym ale ked vravis ze to stoji za hovno asi to auto popalim a bude pokoj
airbrushdoc napísal:Tiez nevozim krumple a nakupujem len na tyzdenrubsak? max. kufor. nenakupujem na mesiac a zemiaky nevozim na to som si to auto nekupoval, to by som kupil favoritku alebo feldu. Odvozil som svoje vo forde scorpio aj cement aj vela dalsieho stavebneho materialu. Kombi neznasam a nebudem ho mat nikdy rad. sedan je proste sedan. ludia prezili zo skodovkami a zigulakmi vychovali deti a zrazu potrebujeme bohvie kolko veci stale vozit. pre mna je to zbytocnost, ked budem kupovat dalsie auto bude kupe, zadne dvere malo kedy otvorim. takze tak - nechcem s toho vyrast :)
bmw777chose napísal:
....nic proti...skus si spravit profi hudbu,ale aby to vyzeralo aj na oko,ze sadas do auta normalneho cloveka....
airbrushdoc napísal:.... Nasiel som vstup toho zosilnovaca, cize integrace vyjeb... co znamena ze vypajkujem a vyvediem nizkourovnovy vystup na zosik a nasledne aby som nemusel sa babrat s kablami na repraky sa do toho modulu aj vratim....
Lipi napísal:Taka otazka..
mam Origo radio (kazetak)... pod nim je ten široký display BC .. (audio/ BC/ TEL)
Jedna sa o to.. ked vytiahnem radio a ten BC panel pod nim... zostane mi funkcia BC?
Mam na budikoch ešte display.. a na pačkach ide prepinať BC.. ale ako resetovat.. pripadne ovladať nastavovat nejake funkcie pojdu aj bez toho širokeho BC panela vstrede?
ďakujem.
Pežot napísal:Keď už tu riešite hudbu ...
Otázka ... chcem vyhodiť SAL tubu z kufra a chcel by som ju nahradiť niečím, čo zvládne basy do plata, pod okno (do originálnych úchytov reprákov, pokiaľ by to šlo).
Skúste poradiť nejaké riešenie :)