... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: HID xenony

Sobota, 4. Decembra 2010, 12:38

hlavne mi ide o to že keď tam dám tie HID či mi to nebude svietiť do neba nechcem protiidúcim svietiť do očí, tak či tie šošovky čo tam má e34ka či usmernia to svetlo
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

VLADKY242

Sobota, 4. Decembra 2010, 14:03

nie ked to poriadne nastaviš neoslniš nikoho :wink:

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Sobota, 4. Decembra 2010, 19:24

kludne to daj, oslnovat nebudes nikoho, oslnuju iba ty co nemaju sosovky. Nastavit sa to da v pohodo, pri najlespom nebude treba vobec nastavovat, ja som svoje nahodil a v servise som si dal skontrolovat a odchylka ziadna.

Svietit to bude tiez lepsie ako halogen ked je sneh alebo hmla, jedina za dazda je to horsie. Na dazd treba cim zltsie svetlo, na hmlu a sneh zase viac domodra, ale nie prehnane, max 6000k.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 13:53

lionlion napísal:

neda mi ale musim sa zasmiat :lol: , sa pozri na ten obrazok poriadne a povedz co vydis? Ja vydim to ze vsetky su rovnake len pocitacovo je zmenena pociatocna biela na ine otiene, preco by inak boli svetla mesta v pozadi na poslednej foto tiez fialove?

To je sice pekne ze si mal na VW polo xenony, ale urcite si nemal sosovky, a ty co isly oproti tebe urcite boli cely radostny, ked si ich oslnoval.

je to len reklamny tach, skutocnost je ina... sam ma na svojej e39 HIDy 6000k (piloty), tak viem o com hovorim, a kazdy kto ich ma mi to potvrdi. Da sa s tym chodit v pohode, ale je to slabsie, teraz by som urcite zhanal 55W

Poznam to s vlastnej skusenosti na viacerych autach (s sosovkami), v noci ked prsi, okrem ciar na ceste vydiet HOVNO

Preto hovorim ze treba 55W HID alebo sa pohrat s ohniskovou vzdialenostou

Xenony by NEMALI mat vacsi odber ako maju napisany (35W) a pociatocny start si sice ziada napatie okolo 25 000 V namiesto stalych 85-90 V , ale baterka nieje dostatocne rychla dodat take velke mnoztvo energie za tak kratky cas (prikladom su kapacitory pre hudbu do auta),..... nato su v Ballaste velke kondenzatory... baterka to ani nepociti, ze xenon startuje

Typoval by som to na prebijanie tych pociatocnych 25kV na napr. karoseriu alebo niekde inde do kabelaze

lionlion- to co si napisal je jasne aj mne! nie som slepy. kedy si pozorne cital text tak si vsimnes ze je tam napisane "ilustracny obrazok" :wink: a ma to znazornovat zhruba odtein svetla. na VW polo som mal samozrejme aj sosovky niesom saleny vychodnar ktory si nadrbe na 105ku alebo facko xenony a ma pocit ze jazdi v meduri :lol: a auta oproti nevidia ani hovno... nene, tak to si na omyle kamo.
Prílohy
P1050388.JPG
P1050388.JPG (110.16 KiB) 1471 zobrazení
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

m4x
Auto: E60 545i

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 16:43

ja mam 5000K HID a keby som si vyberal zase, vezmem 4300K a pohladam 55W
!!! Obrázok ???

lionlion

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 19:30

Vladdo01 napísal:

lionlion- to co si napisal je jasne aj mne! nie som slepy. kedy si pozorne cital text tak si vsimnes ze je tam napisane "ilustracny obrazok" :wink: a ma to znazornovat zhruba odtein svetla. na VW polo som mal samozrejme aj sosovky niesom saleny vychodnar ktory si nadrbe na 105ku alebo facko xenony a ma pocit ze jazdi v meduri :lol: a auta oproti nevidia ani hovno... nene, tak to si na omyle kamo.

Sorry ospravedlnujem sa ti, zle som ta odhadol s tym VW polom a hlavne som to pochopil tak, ze tym obrazkom demonstrujes na ich svietivost a nie na farbu.

Pravda je ze vsade spominaju ze je to lepsie, lepsia svetivost. Podla mna to neni nic svetoborneho s tou svietivostou, ale jedno musim uznat ze na nieco su lepsie (sneh, hmla) a na nieco horsie (dazd :evil: ), podla toho si treba vybrat farbu.

Svoje som uz povedal, a uz to tu nebudem zbytocne zasierat....

foxik666
Autor témy

Streda, 8. Decembra 2010, 10:52

neviem ako je to so svietivostou ale chcem aby boli take modre..videl som jedno matne gečko a to bolo brutalne
BMW M5 e60
BMW 545i LPG automat 2005

EX- BMW 550i LPG manual 2006
EX-BMW e39 M5 LPG 1999
EX-BMW e61 525d 2004
EX-BMW e65 745i 2003
EX- BMW e39 540i 6 kvalt 1999
EX -BMW e39 528i 1999 manual

lionlion

Streda, 8. Decembra 2010, 20:40

tak zober 6000k, su dost modre

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 11. Decembra 2010, 11:31

takto:D

Original xenonove vybojky maju farebnu teplotu 4300K, vyrobcovia vedia preco ich davaju
- najvyssi svetelny tok - 3100 lumenov vs 2800 lumenov u 6000K a 2200 lumenov pri 8000K
- najdlhsia zivnotnost - cim viac Kelvinov tym kratsia zivotnost
- najlepsia viditelnost na mokrej ceste - uz ani so 6000K to nie je uplne top najlepsie na mokrej

A co sa tyka 55W vs. 35W, tak tie 50-55 W maju kratsiu zivotnost vybojiek.

Svetelny vykon HID sady a original D2S vybojky je ROVNAKY - rozdiel je iba v kvalite optickeho systemu auta - kvalita svetlometov a ich opticke vlastnosti.

Do BMW je potrebne dat xenony s CAN BUS regulaciou - inac to moze blikat, robit blbosti pri zapnuti svetiel ako pise Simik

(xenonom sa uz nejak nevenujem ale prave s nimi som zacal v roku 2007, pokial niekto potrebuje informacie nech sa paci moje skusenosti so xen su celkom siroke :)

lionlion

Sobota, 11. Decembra 2010, 19:25

takze pockat, s CAN BUS regulaciou?..... lebo ja vo svojej e39 525d 2002 mam prave dorobene xenony 35w, akoze vsetko ide ako ma uz asi pol roka, ziadnu sarapatu to nerobi ani vypalenu ziarovku nehlasi...... ked je to v poriadku tak sa nemusim nicoho bat, neurobi mi to neskor nieco?

profor
Auto: E46 nemám

Sobota, 11. Decembra 2010, 22:52

lionlion napísal:
Xenony by NEMALI mat vacsi odber ako maju napisany (35W) a pociatocny start si sice ziada napatie okolo 25 000 V namiesto stalych 85-90 V , ale baterka nieje dostatocne rychla dodat take velke mnoztvo energie za tak kratky cas (prikladom su kapacitory pre hudbu do auta),..... nato su v Ballaste velke kondenzatory... baterka to ani nepociti, ze xenon startuje

Boha jaké perly tu dávaš.. štartoval si niekedy napríklad originál HELLA alebo VALEO xenon?? Teda určite ale nemeral si odber že nie? štartovací prúc na jednom D1S Valeo ballaste bol 12A pri studenej výbojke...
preto sú v ballaste kondenzátory? ok a čo ich nabije aby udržali napätie keď baterka je pomalá? človeče baterka je v aute najtvrdší zdroj energie, to skôr alternátor nestihne zareagovať...

lionlion napísal:
Typoval by som to na prebijanie tych pociatocnych 25kV na napr. karoseriu alebo niekde inde do kabelaze

To by už nenaštartoval nikdy ak by mu prebíjalo...nemyslíš?

lionlion napísal:
kludne to daj, oslnovat nebudes nikoho, oslnuju iba ty co nemaju sosovky. Nastavit sa to da v pohodo, pri najlespom nebude treba vobec nastavovat, ja som svoje nahodil a v servise som si dal skontrolovat a odchylka ziadna.

Svietit to bude tiez lepsie ako halogen ked je sneh alebo hmla, jedina za dazda je to horsie. Na dazd treba cim zltsie svetlo, na hmlu a sneh zase viac domodra, ale nie prehnane, max 6000k.

To s tou hmlou sa ale mýliš, ako vo veľa iných veciach.
na hmlu sa používajú žlté hmlovky. prečo? žltá farba má nižšiu vlnovú dĺžku ktorá prenikne ďalej cez mikrokvapôčky vody v hmle ako biele svetlo. Skús uvidíš. viem že neskúsiš...
preto sú najlepšie, a to nech kto chce hovorí čo chce, do prestávb teda hlavne do prestávb xenony so 4300K...

foxik666 napísal:
neviem ako je to so svietivostou ale chcem aby boli take modre..videl som jedno matne gečko a to bolo brutalne

Veľa závisí od samotnej paraboly, clonky a šošovky.
Mám bixenony HELLA z touarega s Philips výbojkami a tie svietia studeno (teda namodro aby sa rozumelo) a tie isté výbojky dám do bixenonov Valeo z Q7 a tam svetlo zďaleka nie je tak studené ako na HELLA. Ver tomu že tie výbojky majú 4300K...

lionlion napísal:
takze pockat, s CAN BUS regulaciou?..... lebo ja vo svojej e39 525d 2002 mam prave dorobene xenony 35w, akoze vsetko ide ako ma uz asi pol roka, ziadnu sarapatu to nerobi ani vypalenu ziarovku nehlasi...... ked je to v poriadku tak sa nemusim nicoho bat, neurobi mi to neskor nieco?

to je marketingový ťah... žiaden CAN do toho ballastu nejde...akurát máš to šťastie že si kúpil sadu ako si písal s veľkýmii kondíkmi ktoré stihnú vykriť prerušovanie napájania ktoré robí LCM.

A prečo LCM prerušuje napájanie do žiaroviek počas behu motoru a bez motoru nie?
Bez bežiaceho motoru je napätie palubnej siete pri záťaži okolo 12V pri dobrej baterke, no a keď naštartuješ alternátor začne za pár sekúnd dorábať elektrinu čo zistíš tak že ti napätie vybehne na cca 14V čo by si videl aj na zjasnení svetiel. Preto je na stevtlách počas behu motoru PWM signál so striedou cca 97 percent.

lionlion

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 01:03

ale no profor, sa tu hned nerozcertuj :twisted: hoci to niekedy vyprovokujem svojimi hlaskami .... pisal som predsa ze by NEMALI mat vacsi odber pri startovani, ale viem ze kazde maju, zalezi ktore o kolko prekrocia tu hranicu. Tiez som bol v tom, ze nato, aby neprekrocilo pri starte odber, su tam tie kondiky

tych 25kV som nemyslel priamo, predsa 25kV na urcitej dlzke kablu urobi dost velke elektromagneticke pole nato aby sa v neakom komunikacnom kabli co je nablizku (hoci tam urcite ziadny komunikacny nieje, neskumal som) naindukovalo neakych tych par voltikov, ktore tam nemaju co robit (pocas skoly som robil na SOC Teslov transformator, koncove napatie bolo 1MV a v celej miestnosti svietili neony bez toho aby boli zapnute a ziarovky sa spravali ako plazmove gule, taka to bola sila toho EMP a hociaka elektronika v miestnosti by to nerozdychala)

to s tou hmlou, tiez sa mi to neako nevidelo, tiez som bol skor za zlte, ale vela ludi mi hovorilo ze modra je dobra, tak som tomu slepo veril a dalej to neskumal

Baterka - tvrdi zdroj.... ano ved startovaci prud je az az, ale ide o hrubku kablov, tam su potom straty.... a preto tie kondenzatory... a bla bla...... No ale nechajme to tak, ked si to meral tak to je uz ine ako len o tom polemizovat..... No ale ved pri 12V a 12A to je 144W prikonu, tak to je uz riadna sila :shock: hoci len na kratky cas. To urcite LCM nepovoli az tolko, urcite si to meral priamo cez kable, ze?
Ja si myslim ze LCM modul ma ochranu a ma dany max. prudovy odber ktory neprekroci na jednu ziarovku, a tak si ten ballast musi vystacit sam.
Dalsie je, ze ako tie prudove spicky znasa LCM. Skodi mu to?

matomendoza
Auto: e39,e38
Kraj: Nitriansky

Piatok, 18. Februára 2011, 21:34

osobna skusenost 10000 k xenon hid:
-na suchej vozovke parada
-kazdy ta zdravi :D (a boli este pod urovnou ako je mozne)
-za mokra nevidis nic len znacky sa lesknu jak psove gule
-aj zelenym sa to paci :D

stoho vypliva:
-max 6000k
-dobre nastavit
-schovat balasty
-schovat manualne nastavovanie vysky 8) (nie vymontovat!!!)
-pre zelenych"to je original,tak som to kupil"

a mas pokoj
b m w e 38 735 i A individual
geboren in Dilgolfing am 24.04.2001
Gewicht:1925 kg/Länge:4984 mm
b m w e 39 525 t d s
geboren in Dingolfing am 6.11.1997
Gewicht:1655 kg/Länge:4805 mm
vw passat 2.8 v6 synchro excrash

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 14 neregistrovaných