... všetko o BMW ...
trunek napísal:tiez idem toento problem riesit na leto. Lenze ja mam problem. Palubneho pocitacu sa nevzdam a na vstavanom radiu ja nebudem pocuvat. Najvacsi skok k lepsiemu zvuku je vymena radia. A potom repro. Do predu sa pravdepodobne odhodlam na 16ky. Vyskace dam pod mriezku, ktora je nad vyduchom vo dverach, alebo na tzu druhu kusok od nej v tom spici okna (z vonka su tam potom spatatka). No a rad by som dal aj nieo do zadnych dveri. Min 13ky a asi tiez nejake vysky. Som na ne zatezeny a hlboky bas, kedy mate zalahnute v usiach a nepocujete vysky, je horsie ako nechat tam povodnu hudbu. Do plata min 20ky napojene na zosilnovac a do kufru pojde Hertz HS300D. Je to dvojcievkovy 30cm reproduktor a bedna je bandpass. Ale najskor vyriesit autoradio tak, aby mi tam zostal aj BC.
Altair napísal:ahojte mam e39 touring r.v. 2002 ake repro by ste poradili do prednych dveri a do stropu velkost a znackaa este jedna vec mam tam aj tv a pri prepinani kanalov skoci aj AV neviete kde to ma nahodou vstup
LuCKy napísal:No, repro vymenené.
Dal som Impulse Comp 5. Pri výmene som zistil, že pri výbave HiFi, sú aj kvalitnejšie repro, než tie v základnej výbave (sú výkonnejšie, s väčším magnetom, 45W, membrána nie je papierová, v základnej výbave sa používali 25W, papierová memrána).
Po výmene sú aj tak basy silnejšie a výšky už počuť aj v stredovej hlasitosti nastavenej na rádiu, pred tým som ich vždy mal naplno a bolo ich počuť tak akurát no tieto nové výšky sú úplne inde a časom sa ešte zahoria.
Výhybky som nepoužil, zosilňovač dáva už upravený signál zvlášť pre každé repro. Originál výšky aj stredy sú inak 8Ohm...
Pri vyššej hlasitosti je zvuk podstatne skreslený, čo pripisujem origo zosilňovaču ale max hlasitosť v ktorej to hrá čisto mi postačuje.
Zrejme ešte vymením zadné repro čo sú v plate a výšky v zadných dverách. Stredy v predných dverách som nechal zapojené.
Ak by mal niekto záujem, mám ešte jednu voľnú zabalenú sadu Impulse Comp 5.
LuCKy