... všetko o BMW ...
starML napísal:Jestli se kouřilo od světla, tak bych hledal problém v tom vysokonapěťovém měniči pro xenony nebo EA. Třeba si jen nějaké zvířátko kouslo do kabelu a to poškození se těžko hledá. Jednou mi v motorovém prostoru Š-130 chrápala kočka, která nastartování přežila. U Vectry jsem našel u víka ventilů kost od kuřete - zase si nějaká potvora donesla kořist do teplíčka. Proto občas a preventivně používám http://www.srovnanicen.cz/q/marder%20sprej/ . Ale je docela sranda sledovat, jak kuna, kočka nebo veverka začne podlézat řadu zaparkovaných aut, ale moje radši obejde a zaleze zase až pod to následující. Že by ten spray fungoval ??
Johnny_R6 napísal:Mal si rozobrané svetlo? Stačí keď vytiahneš výbojku xenonu a ak budeš videť poškodenú parabolu tak máš možno príčinu. Raz som mal prípad kde u E39 začalo roztápať parabolu kôli ani neviem čomu. Ked som odpojil kabel od štartéra ku vybojke bol očmudeny a na kusku roztopený. Možno zle dopojeny a dostala sa tam vlhkosť alebo neviem. Po výmene štartéra sa to už viac nestalo.
starML napísal:A na které straně se to škvaří, vpravo, vlevo, .... co okolo svodů výfuku, motorky nastavování výšky světel ...hlavně aby jsi nepotřeboval hasící spray !!
starML napísal:Kabely u alternátoru, dioda uvnitř alternátoru, nedře se nějaký kabel o řemenici alternátoru, o napínací kladku klíňáku ....??