... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Re: e39 dym z pod kapoty

Pondelok, 15. Apríla 2013, 01:27

Ked kabelaz to nie je, ballast tiez nie, parabola nie, neni to para? Nemas ubytok chladiacej?
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

dufson
Autor témy
Auto: ex-bmw e39 530d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Apríla 2013, 06:51

serwo napísal:
Ked kabelaz to nie je, ballast tiez nie, parabola nie, neni to para? Nemas ubytok chladiacej?

Ahoj, ten dym bol stiplavy ako ked hori guma alebo umela hmota a chladiacu mam v pohode

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 15. Apríla 2013, 09:10

Už jedine dole hmlovka alebo potom ešte pomocný ventilátor ale ten je v strede auta a myslím že káble tam idú zo strany spolujazdca ale možno idú okolo vodičovej strany to už neviem. Ešte AUC senzor je niekde v predu ale ak to ide výslovne od svetla tak potom neviem.

BTW netreba to podceniť. Mne sa tiež dymilo z dverí a zhorela mi tam kabeláž. Všetko šlo ako malo. Ale kábel čo som z tade vybral by so nedal ani na zvonček k bráne totálne stečená izolácia a obhorené niektoré žily.

Takže skús to skontrolovať. Ak sa to stále škvarí tak je to dosť zaujímavé lebo podľa mňa pri skrate by mala odísť príslušná poistka ale napr u mňa to spôsoboval alarm ktorý bol domontovaný a asi nešiel cez poistku. Takže ak to stále niekde napr. skratuje tak zapoj k baterke k jednému pólu ampérmeter do série a vyťahuj poistky postupne ak máš veľký odber tak keď vytiahneš poistku postihnutej veci mal by výrazne klesnúť. Robí to aj keď nie je naštartované auto?? Lebo ťahať poistky z naštartovaného auta to by som radšej riešil inak..
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

dufson
Autor témy

Pondelok, 15. Apríla 2013, 09:57

tomikelly napísal:
Už jedine dole hmlovka alebo potom ešte pomocný ventilátor ale ten je v strede auta a myslím že káble tam idú zo strany spolujazdca ale možno idú okolo vodičovej strany to už neviem. Ešte AUC senzor je niekde v predu ale ak to ide výslovne od svetla tak potom neviem.

BTW netreba to podceniť. Mne sa tiež dymilo z dverí a zhorela mi tam kabeláž. Všetko šlo ako malo. Ale kábel čo som z tade vybral by so nedal ani na zvonček k bráne totálne stečená izolácia a obhorené niektoré žily.

Takže skús to skontrolovať. Ak sa to stále škvarí tak je to dosť zaujímavé lebo podľa mňa pri skrate by mala odísť príslušná poistka ale napr u mňa to spôsoboval alarm ktorý bol domontovaný a asi nešiel cez poistku. Takže ak to stále niekde napr. skratuje tak zapoj k baterke k jednému pólu ampérmeter do série a vyťahuj poistky postupne ak máš veľký odber tak keď vytiahneš poistku postihnutej veci mal by výrazne klesnúť. Robí to aj keď nie je naštartované auto?? Lebo ťahať poistky z naštartovaného auta to by som radšej riešil inak..

No robi to len ked je auto nastartovane , kable som pokukal ale nikde nie je poskodena izolacia, dnes berem auto k autolelektrikarovi tak uvidim no :/

dufson
Autor témy

Utorok, 16. Apríla 2013, 20:22

Ahojte , tak bol som u autolektrikara len ten nebol velmi ochotny a jedine co bolo mi povedal, ze nic neni obhorete a ze mam dalej jazdit a ked to zacne dymit znovu, tak mam zistit kde... tak som skusil zbehnut za normalnym elektrikarom a ten mi premeral kable, chyba bola pravdepodobne v tom, ze kabel od hmlovky bol odtrhnuty a zle zaizolovany a ked sa tam dostala voda tak zaisktril a izolepa zhorela...len mi nejde do hlavy preco ide do toho kabla prud aj ked su hmlovky vypnute :?
zatial som s autom jazdil len dnes (cca 100km) a zatial nic nedymilo ani nesmrdelo po spalenine, tak mi nic ine neostava len jazdit s hasicakom a trpnut ci mi auto nezhori... :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných