... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: E39 - bateria alebo aj nieco ine?

Streda, 6. Januára 2010, 21:04

Máš zlý merák.

Užívateľov profilový obrázok
Billy-sk
Autor témy
Auto: BMW 525 TDS

Streda, 6. Januára 2010, 22:59

Je to mozne, lebo baterku som v nom nemenil uz 3 roky (ak nie viac), ale myslel som ze ked ide, tak ide. Potom kto vie ci aj ten odber 0.13A ukazoval dobre? :(

PetoK - ak sa mi este niekedy aj tato nova baterka vybije, mozem sa ti ozvat a pozrel by si sa mi na to? Mozno to po tej vymene uz aj pojde a budem mat klud a ty odo mna tiez :smile: .

Billy-sk
Autor témy

Štvrtok, 7. Januára 2010, 17:41

Tak som vymenil baterku v meraku a uz ukazuje normalnejsie. Ked som meral v aute v zasuvke zapalovaca pred startovanim (svietilo osvetlenie auta, takze nejaka zataz tam bola), tak ukazoval 11.77V a po nastartovani 14V, takze to vyzera ze dobija v pohode. Odmeral som aj tu vybitu bateriu a ta ukazovala 10V a to bola uplne bez zataze. Takze takto by to slo odsledovat popredu, ze ak bateria v aute klesne pred startovanim pod 11, ze sa vybija a hrozi ze nebude startovat, ci nie?

Este by som sa rad opytal ci novu baterku neni treba prvykrat aj nabit, alebo ju mozem hodit rovno do auta (lebo ja som ju tam dal uz v utorok rovno). Predavaju sa nabite?

Ferinoza
Auto: E90

Štvrtok, 7. Januára 2010, 18:51

Billy-sk napísal:
Tak som vymenil baterku v meraku a uz ukazuje normalnejsie. Ked som meral v aute v zasuvke zapalovaca pred startovanim (svietilo osvetlenie auta, takze nejaka zataz tam bola), tak ukazoval 11.77V a po nastartovani 14V, takze to vyzera ze dobija v pohode. Odmeral som aj tu vybitu bateriu a ta ukazovala 10V a to bola uplne bez zataze. Takze takto by to slo odsledovat popredu, ze ak bateria v aute klesne pred startovanim pod 11, ze sa vybija a hrozi ze nebude startovat, ci nie?

Este by som sa rad opytal ci novu baterku neni treba prvykrat aj nabit, alebo ju mozem hodit rovno do auta (lebo ja som ju tam dal uz v utorok rovno). Predavaju sa nabite?

zaujmave ze si nevypalil poistku ked si to pchal do toho zapalovaca mne sa skoro vzdy podari ju vypalit..

Baterka ano predava sa nabita to ze v obchode stoji aj par mesiacov to jej nevadi pokial auto startuje dobije sa ... no ved uvidis ci ti ju vybija ak ti pri startie svietia kontrolky ABS a trakcia (zlte) je dost vybita proste ked na nej urobis tak 100 KM mala by byt dobita dobre.. No ak potom nehas auto celu noc stat a rano nastartujes a budu ti svietit tak to znamena ze ju nieco vybija .. tie kontrolky su znakom vybitia preto lebo: Štartovanie ako take ma dost velky odber no a tieto zariadenia (kontrolky) potrebuju na zapnutie tiez vaciu kapacitu ak ale pri startovani poklesne kapacita tak sa "resetuje ich start" preto svietia znova pokial ti to nebude robit je to vsetko OK...
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

Billy-sk
Autor témy

Štvrtok, 7. Januára 2010, 22:24

Ok. Dik. Ak to dobre chapem, tak ked otocim klucik, tak sa mi rozsvieti ABS a ked to chytne musi to okamzite zhasnut. Ak to chvilu trva, alebo preblikne (restart ABS) je vybita. Ok?

Ferinoza
Auto: E90

Piatok, 8. Januára 2010, 09:55

Billy-sk napísal:
Ok. Dik. Ak to dobre chapem, tak ked otocim klucik, tak sa mi rozsvieti ABS a ked to chytne musi to okamzite zhasnut. Ak to chvilu trva, alebo preblikne (restart ABS) je vybita. Ok?

ano tak to je.

Musi ti to fungovat tak : Pobehaj tak 50 km zhasni motor a potom ho nastartuj uvidis ako ti hned vsetko pekne zhasne tak by to malo robit. Ale ked ti auto stoji celu noc a nastartujes a bude to inak tak ti ju nieco vnoci vybilo. Baterka je citliva na zmenu tepla resp. na minusove teploty lebo je vzadu v kufry v narazniku a tam je zima tam sa to nevyhrieva tam od nicoho to preto.
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

Billy-sk
Autor témy

Sobota, 9. Januára 2010, 13:22

No vyzera to ze uz je to vsetko super. Dnes je 4 den co to stalo a chytilo to dobre. Pred startom mala baterka 11.46V, bol som autom v obchode, takze moc som nenabehal a po vypnuti motora som odmeral a mala 12.6V, takze aj ju dobija dobre. Kontrolka ABS sa tusim ani nerozsvietila pri startovani. Dal som premerat tu staru v obchode kde som kupil novu a na meraci sa ledva rozsvietila prva cervena led. Vraj ta bateria je asi uplne KO. Dik vsetkym za ochotu a zase som o nieco mudrejsi.
Este posledna otazka: chcem si pre istotu kupit aj startovacie kable a vraj mi mozu zohnat 600A kable - bude to stacit? Tie na ktorych mi to vtedy nazhavilo a netocilo boli 200A.

marekpopcak
Auto: bmw e39 525 tds
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 11. Januára 2010, 16:56

vymen akumulator urcite !!!!!!!mne to aj tocilo a nenastartovalo akumulator nemal dostatok prudu na roztocenie motora a na zhavenie....dal som new 95 amperovu a na prvu supu ...len ak budes menit tak si prepoluj kontakty zo aby automobil nestal bez prudu ..ja som prepojil obycajnima kablama kontakty z new baterkou a az potom som staru vypojil a nahodil new...
MAREK POPčAK

Billy-sk
Autor témy

Utorok, 12. Januára 2010, 16:07

Takze konecne som podnikol nove meranie s novou baterku v meraku a odber auta po 20 minutach je 0.07A. To uz je asi ok ci nie?

PetoK

Utorok, 12. Januára 2010, 19:10

marekpopcak napísal:
...len ak budes menit tak si prepoluj kontakty zo aby automobil nestal bez prudu ..ja som prepojil obycajnima kablama kontakty z new baterkou a az potom som staru vypojil a nahodil new...

A to má aký význam?

Však keď odpojíš bat, nič sa nedeje. Max nastavíš nanovo hodiny a ok.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 24 neregistrovaných