... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

e39 automat - chyba EGS - vyriešené

Pondelok, 12. Augusta 2013, 21:22

ahojte, dnes po naštartovaní, keď som zaradil D auto koplo a vypísalo GETRIEBENOTPROGRAMM, rozbehol som sa a radilo pekne, skúsil som R a opäť trhlo, nahodil som diagnostiku a vypísalo mi túto chybu, vypol som motor a zapol v domienke, že chyba pretrvá, kedže to tam píše at start, ale už nič

napadajú ma 2 veci :

mám momentálne z nutnosti vzadu iný profil ako vpredu, okolo 95-100km/h sa ohlási ABS ale doteraz všetko fungovalo, už som a tom najazdil pár km a všetko ok, až na to ABS, možno trepem ale niekde som čítal, že EGS si pre chod prevodovky berie údaje aj od ABS

v minulosti mi písalo túto chybu na CC, ale len sa ozval gong, vypísala chyba ale auto išlo ďalej úplne v pohode a pri zápise chyby bolo slabé napätie v sieti aj pri naštartovanom motore, oprava altíka a nová baterka a odvtedy pokoj

tak ma napadlo, či pri štarte nedôjde k poklesu napätia pod hodnotu potrebnú pre EGS a zahlási to ako chybu, pretože v konečnom dôsledku sa vypne

určite pôjdem k profíkovi s nabúchanou sedmicou, ale zaujíma ma, či sa s tým náhodou niekto nestretol
Prílohy
hjkhk.png
hjkhk.png (21.33 KiB) 1284 zobrazení
Naposledy upravil/-a sklenus v Štvrtok, 15. Augusta 2013, 09:45, upravené celkom 1 krát.
oo=[ ][ ]=oo

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: e39 automat - chyba EGS

Utorok, 13. Augusta 2013, 19:45

No alebo zajdeš k dalsiemu profikovi s audinou do Priboviec na diagnostiku automatu ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

VaNoS
Auto: Ne demande pas

Utorok, 13. Augusta 2013, 21:19

Tak keď už ti kope, tak to nebude len elektrika.

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Augusta 2013, 21:35

csuka530d napísal:
No alebo zajdeš k dalsiemu profikovi s audinou do Priboviec na diagnostiku automatu ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
samovrazedne odporucanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

sklenus
Autor témy

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 09:42

opravene, neviem akym zazrakom ale svorka + na baterke je jemne uzsia a svorka na kabli sa na nom pretocila a nemala dostatocnu prenosovu charakteristiku, pretoze na druhy den nechcelo uz ani startovat, cvakalo ako pri vybitej baterke, no a potom prestal ist aj central, opravili sme svorku a voila vsetko uz znovu bezi ako ma
oo=[ ][ ]=oo

VaNoS
Auto: Ne demande pas

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 14:27

sklenus napísal:
opravene, neviem akym zazrakom ale svorka + na baterke je jemne uzsia a svorka na kabli sa na nom pretocila a nemala dostatocnu prenosovu charakteristiku, pretoze na druhy den nechcelo uz ani startovat, cvakalo ako pri vybitej baterke, no a potom prestal ist aj central, opravili sme svorku a voila vsetko uz znovu bezi ako ma

Tak chvalabohu za tie dary, inak to môžem potvrdiť, známi mal alternátor pred smrťou a tiež mu blbol automat, vypadalo to ako pred repasom, lenže alternátor sa predbehol, po výmene uhlíkov išiel automat zasa ako nový, čiže ak kolíše napätie na RJ prevodovky, potom robí blbosti.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: e39 automat - chyba EGS - vyriešené

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 20:14

neskutočne niečo , zoberes do servisu zrepasuju ti prevodovku a kadeake hovadiny a nakoniec zalezitost zadarmo :)

gratulujem :thumbup:

sklenus
Autor témy

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 20:26

BMW540iA napísal:

Tak chvalabohu za tie dary, inak to môžem potvrdiť, známi mal alternátor pred smrťou a tiež mu blbol automat, vypadalo to ako pred repasom, lenže alternátor sa predbehol, po výmene uhlíkov išiel automat zasa ako nový, čiže ak kolíše napätie na RJ prevodovky, potom robí blbosti.

tak tak, s týmto už mám skúsenosti, v 1.vom príspevku to opisujem, je to už žial háklivá technika ale aj tak to vydrží, a netreba hneď repasovať a ako vravím po SK s tým "stokujú" kadejaké indiviíduá a tie autá to dávajú s prehľadom
oo=[ ][ ]=oo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných